Ryzen 5 5600 için kule tipi fan önerisi

1v9uknow

80+
Reaksiyon skoru
173
Arkadaşlar selam Ryzen 5 5600 var arkadaşımda rtx 3060 ile birlikte kullanıyor. Fakat stok fan ile 5600 çok ısınıyor. Sıvı soğutma hem bu işlemci için gereksiz hem de çok pahalı. Çok pahalı olmayan, işini görecek bir kule tipi fan önerir misiniz. (Bütçe belirtmedim bilerek kule tipi fanlardan hiç anlamıyorum nedir piyasası bilmiyorum, çok ucuz dandik bir şey olmasın ama pahalı bir şeyde olmasın orta halli uzun vade götürecek bir şey olsa yeter)

Arkadaşlar selam Ryzen 5 5600 var arkadaşımda rtx 3060 ile birlikte kullanıyor. Fakat stok fan ile 5600 çok ısınıyor. Sıvı soğutma hem bu işlemci için gereksiz hem de çok pahalı. Çok pahalı olmayan, işini görecek bir kule tipi fan önerir misiniz. (Bütçe belirtmedim bilerek kule tipi fanlardan hiç anlamıyorum nedir piyasası bilmiyorum, çok ucuz dandik bir şey olmasın ama pahalı bir şeyde olmasın orta halli uzun vade götürecek bir şey olsa yeter)
t6 ultra alabilirsin

ben kendim bunu buldum itopya indiriminde bu iyi midir ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Link paylaşabilir misin hocam, akakceden bulamadım da. Birde yukarıda belirttiğim fan nasıldır ?
Buna stok fandan farkı yok demişlerdi banada i5 12400 için lazım karar veremiyorum

ürünün stokları bitmiş :/
Hadi ya, ne alabilirim peki 5600 zaten 5600x gibi aşırı ısınan bir işlemci değil o yüzden 900-1000TL falan vermek istemiyorum. 88 derece falan ortalama tam yükte 12-13 derece düşürebilsek tamamdır o yüzden uygun 300-500 tl lik (varsa tabi bilmiyorum) bir fan alsak kâfi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Buna stok fandan farkı yok demişlerdi banada i5 12400 için lazım karar veremiyorum
RGB güzel duruyordu oysa ki :D

Bununla https://www.itopya.com/thermaltake-ux100-argb-120mm-islemci-hava-sogutucu_u8912

bunun arasında ne fark vardır hocam ? Kule tipi fan alırken neye göre kıyaslamak, nelere dikkat etmek gerekiyor. Çünkü ben ikisinde de sadece 120mm görüyorum. Başka nelere dikkat etmem gerekir ?

Bakır borusunun olması önemli. Attığım soğutucu bu fiyatların en fiyat performansı. Sizin attığınız soğutucunun stok fandan pek farkı yok.
Bende 500 tl nin pek üstüne çıkmak istemiyorum o zaman bunu satın alıyorum. 5600'ün stok fanından iyidir ve arada fark görürüm diye düşünüyorum doğru mudur ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,159,779
Üyeler
184,220
Son üye
Wojtek01
Geri