Neler Yeni

Ryzen 5 5600 Isınma Sorunu

roflmafo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Okan Aydın
Topladığım sistem bir haftalık. Yüksek gereksinim isteyen oyunlarda (örn. Cyberpunk 2077) işlemci sıcaklığım 95 derece ile maksimumları görüyor ve hiçbir türlü inmiyordu.

Araştırmalar üzerine ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Soğutucusunu alıp bugün kasaya taktım. Sorun şu ki sıcaklık sorunları ekran kartım gayet normal sıcaklıklarda olsa bile işlemcide hala aynı şekilde devam ediyor. Undervolt yapmaya çalışsam da bilgisiz olduğum için ya beceremedim ya da hala aynı sonuçları alıyorum ve olduğum yerde takılı kaldım.

Sistem:
Kasa: MSI MAG Forge 100M
Anakart: Gigabyte B550 Gaming X V2
İşlemci: Ryzen 5 5600
İşlemci Soğutucusu: ARCTIC Freezer 34 eSports DUO
Ram: G.skill Ripjawz 3000Mhz DDR4 2x8
Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 6700XT

Ekte sıcaklıkların ekran görüntülerini görebilirsiniz.

Ekler

• 1a59744c-b101-4dd1-bb5b-4cabfadf9e1c.jpg
    1a59744c-b101-4dd1-bb5b-4cabfadf9e1c.jpg
    68.1 KB · Hit: 79
  • 01f0e812-a312-4fb3-9dcc-e04d631c2e8a.jpg
    01f0e812-a312-4fb3-9dcc-e04d631c2e8a.jpg
    100.8 KB · Hit: 71

roflmafo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Okan Aydın
Voltaj değerleri normal görünüyor. Kasanın yanındaki camı ve üstündeki toz filtresini çıkarıp tekrar bu testi yapar mısın?
Hocam bide cakmakla bi kontrol et ister fanlar doğru yöne mi üflüyor. Hangi fanın hangi yöne ufledigini bilmiyosan anlatabilirim
stabilitytest.png
dediğin şekilde sonuçlar bunlar. Soğutucu fanlarında da bir sıkıntı yok çakmakla dendim şimdi.

Ege1641

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Yahya Ege
Topladığım sistem bir haftalık. Yüksek gereksinim isteyen oyunlarda (örn. Cyberpunk 2077) işlemci sıcaklığım 95 derece ile maksimumları görüyor ve hiçbir türlü inmiyordu.

Araştırmalar üzerine ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Soğutucusunu alıp bugün kasaya taktım. Sorun şu ki sıcaklık sorunları ekran kartım gayet normal sıcaklıklarda olsa bile işlemcide hala aynı şekilde devam ediyor. Undervolt yapmaya çalışsam da bilgisiz olduğum için ya beceremedim ya da hala aynı sonuçları alıyorum ve olduğum yerde takılı kaldım.

Sistem:
Kasa: MSI MAG Forge 100M
Anakart: Gigabyte B550 Gaming X V2
İşlemci: Ryzen 5 5600
İşlemci Soğutucusu: ARCTIC Freezer 34 eSports DUO
Ram: G.skill Ripjawz 3000Mhz DDR4 2x8
Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 6700XT

Ekte sıcaklıkların ekran görüntülerini görebilirsiniz.
Montajta bir hata olduğunu düşünüyorum bende de 5600var stok sogutucuyla en fazla 70derecede calisiyo mesh kasada

roflmafo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Okan Aydın
1 tanesini kendin mi monte ettin?Çift fanlarda biri havayı alir,biri atar.Sen öne bir fan daha koyduysan ve yönü yanlış işe hava akışı olmaz.
Hava akışında zaten bir sorun yok hocam. Kasa 3 fanlı kendi şekilde geliyor, ana başlıkta linkle beraber kasa var zaten, ikisi de içeriye hava alıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tüm yorumlar üstüne anladığım tek şey montajının hatalı olabileceği, tekrar montaj yapmaya çalışacağım şimdi. Hallettikten sonra tekrar bakıp güncelleme yazcağım, şimdiye kadar olan yardımlar için teşekkür ederim.

Faustomeister

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Onur a.
Bence hocam fanları net görücek şekilde kasanın fotoğraflarını paylaş çünkü çok anormal bir durum

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Yüzde 99 hatalı montaj. Doğru yaptım diyende bile bu sorun oluyor. Tekrar deneyin

MYSTIC

80+ Silver
Hava akışında zaten bir sorun yok hocam. Kasa 3 fanlı kendi şekilde geliyor, ana başlıkta linkle beraber kasa var zaten, ikisi de içeriye hava alıyor

Tüm yorumlar üstüne anladığım tek şey montajının hatalı olabileceği, tekrar montaj yapmaya çalışacağım şimdi. Hallettikten sonra tekrar bakıp güncelleme yazcağım, şimdiye kadar olan yardımlar için teşekkür ederim.
Kasa fanlarını demiyorum.İslemci soğutucu fanları ne durumda?

roflmafo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Okan Aydın
Kasa fanlarını demiyorum.İslemci soğutucu fanları ne durumda?
O da 2 fanlı geliyor, onun da linki main başlıkta mevcut. Öne bakan içe, arkaya bakan dışa alıyor. Çakmakla dendim

Yüzde 99 hatalı montaj. Doğru yaptım diyende bile bu sorun oluyor. Tekrar deneyin
Sanırım haklısın hocam, şimdiye kadar herkese montajda sorun yok dedim.

Eski kasamda braket sıkıntılı olduğu için bir vidasını sıkmadan kullanmıştım, herhangi bir sorun çıkmamıştı. Şimdi de aynı sorunu yaşamıştım, herhangi bir sorun çıkartacağını düşünmemiştim ama buradaki herkes montajda sorun vardır diyince belki de takılı olmayan 1 vidadandır diye düşündüm. Zar zor anakartı, soğutucuyu, braketi ite kaka son vidayı da taktım.

Şimdi ekte göründüğü gbi Stress Testte 3 dakikalık bir testte gördüğü maximum sıcaklık 83 derece fakat sistem boştayken hala stabil 50 derecelerde dolanıyor, bu normal mi bilmiyorum. Bunun hala fazla olduğunu düşünen varsa yardım için fazlasıyla minnettar olurum.

Şimdiye kadar yapılan her yardım için teker teker teşekkür eder, zamanınızı harcadığım için özür dilerim.

Ekler

• stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    63.7 KB · Hit: 29

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
O soğutucuyla 50 derece boşta bana biraz fazla geldi bilmiyorum