Neler Yeni

Çözüldü✓ Ryzen 5 5600 Overclock Öneri

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Atilla
İyi günler arkadaşlar. Konu hakkında araştırma yaptım fakat detaylı bir rehber bulamadım, varsa da paylaşırsanız sevinirim. Asrock B550 Pro4 anakarta sahibim. Genel olarak PBO ve CBO gibi şeyleri gördüm ama manuel olarak yapan da var. Hangisi daha sağlıklı olur ve ya nasıl yapabilirim. Manuel olarak 4.8 ghz aşırtma yapıp sırayla voltaj düşürerek deneme yapsam daha mı sağlıklı olur ve ya dez avantajları nedir yardımlarınızı bekliyorum. @Abdullah Hacıgül youtube da güzel bi video senden izlemek güzel olur.

ConquerorXIV

80+ Gold
Forumda çok konu var

Palo DAYI 👑

80+ Gold
İyi günler arkadaşlar. Konu hakkında araştırma yaptım fakat detaylı bir rehber bulamadım, varsa da paylaşırsanız sevinirim. Asrock B550 Pro4 anakarta sahibim. Genel olarak PBO ve CBO gibi şeyleri gördüm ama manuel olarak yapan da var. Hangisi daha sağlıklı olur ve ya nasıl yapabilirim. Manuel olarak 4.8 ghz aşırtma yapıp sırayla voltaj düşürerek deneme yapsam daha mı sağlıklı olur ve ya dez avantajları nedir yardımlarınızı bekliyorum. @Abdullah Hacıgül youtube da güzel bi video senden izlemek güzel olur.
Videosu var diye biliyorum ben ryzen masterdan oto ocu acıyorum sorun olmuyor gayette performansli

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
YAKUP HAN POLAT
Kanka bana kalirsa dogru yontem ama kucuk ver voltaji 1.24 ten basla sonra prime 95 testine sok occtye sok stabilse devam diger ayarlariyla oynamaya pek gerek yok gibi

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,138
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
bilgisyaarlar - bilgisayar bileşenleri
Instagram
instagram.com/omerlutfiulker
4.6ghz de sabıt kullanıyorum ben . cinebenh r 23 de 12bın puan alabılıyorum . ama bunun ıcın anakart onemlı benım ıslemcım 1.21 v ıle calısıyor ve cınebenh r23 testınden 101 w cekıyor ortalama 65 derece max 33 derece bosta kullanıyorum.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,640
İsim
Hacı
Silikon iyi ise manuel yoksa PBO ile yap.

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Atilla
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
silikonun kaliteli olup olmadığını nasıl anlayabilirim, bir de manuel oc yaparsam pbo kapatmam mı gerekir

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Suat uslu
Instagram
suatusluuu
Twitter
suattuslu
Discord
suatusluuu
ryzen masterdan all core seçip curve optimizer uygula tamamlanana kadar bekle boşver gerisini

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
YAKUP HAN POLAT
silikonun kaliteli olup olmadığını nasıl anlayabilirim, bir de manuel oc yaparsam pbo kapatmam mı gerekir
Beyler evet soyluyorum silikon kalitesini nasil anlariz o cok beklediginiz sorunun cevabi bende forumlarda orda burda baktiniz e tabikide islemcinin icinide acamadigimiz icin kule tipi 120 MM SOGUTUNCUNUZU ISLEMCINIZE TAKIN AMD ISLEMCINIZE INTEL DEGIL
SIMDI ISLEMCININICERISINDEKI THREADLERIN FREKANSI FARKLIDIR ANA FREKANSIN YA ASSAGISINDADIR YADA USTUNDE CPU HW MONITOR ILE BAKIN PRIME 95 YADA ALAN WAKE 2 GIBI OYUNLARDA NE KADAR FREKANS YUKSELTTUGINI IZLEYIN EGER 7000 MHZ YAPIYORSA THREADLER VE ISISI DUSUKS3 O ON NUMARA 5 YILDIZ ISLEMCIDIR SAYGILARR

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Atilla
4.6ghz de sabıt kullanıyorum ben . cinebenh r 23 de 12bın puan alabılıyorum . ama bunun ıcın anakart onemlı benım ıslemcım 1.21 v ıle calısıyor ve cınebenh r23 testınden 101 w cekıyor ortalama 65 derece max 33 derece bosta kullanıyorum.
Manuel oc ile tüm cekirdekleri mi 4.6 ghz de çalıştırıyorsun yoksa pbo ile mi ben hala karar veremedim hangisi ile yapacağımı. Birde tüm cekirdekler sabit atıyorum 4.7 ghz de çalışsa bir zararı olur mu ?

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Atilla
Manuel 4.75 1.25 voltaj ile yaptığımda voltaj yüksek olduğundan biraz ısınıyordu. Biraz araştırmam sonucunda pbo ile +200 mhz ve -30 negativ curve ile stabil çok güzel değerler yakaladım 5600 için detaylı bir pbo sonuçları paylaşacağım ısı değerleri de güzel. aynı zamanda yükde değilken 3.6 ghz çalışıyor ve 35-40 deresi arası sıcaklıklar

Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Salih İdris Can
Manuel 4.75 1.25 voltaj ile yaptığımda voltaj yüksek olduğundan biraz ısınıyordu. Biraz araştırmam sonucunda pbo ile +200 mhz ve -30 negativ curve ile stabil çok güzel değerler yakaladım 5600 için detaylı bir pbo sonuçları paylaşacağım ısı değerleri de güzel. aynı zamanda yükde değilken 3.6 ghz çalışıyor ve 35-40 deresi arası sıcaklıklar
Bendede 5600 var nasıl Oc yapsam diye konu arıyordum güzel oldu Manuel mı yaptin oc u?

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Atilla
Silikon iyi ise manuel yoksa PBO ile yap.

Bendede 5600 var nasıl Oc yapsam diye konu arıyordum güzel oldu Manuel mı yaptin oc u?

Manuel olarak yaptım ama sonra pbo ile yapmaya karar verdim diğer türlü sabit o değerde çalışıyor. Pbo ile yaparsan gerektiğinde o hızlara cıkıyor. Ama diğeri gibi agresif oc lar yapamazsın. akşam vaktim olursa deetaylı resimlerle birlikte anlatacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,589
Üyeler
164,530
Son üye
furkan özz
Top Bottom