Ryzen 5 5600 sıvı soğutma önerisi

Trool

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
419
işlemci yükte 95 dereceleri falan görmeye başladı. Termal macun sürmek ve kasayı temizlemek için kasayı açtığımda kasanın fanları çalışmayı bıraktı. Fan almak yerine sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir marka model var mı? Ya da kasaya fan alsam eskisi gibi olur mu? Eskiden yükte 80 dereceyi zor görürdü.
bütçem yaklaşık 5000Tl.

Sadece Opera Gx açık 2 sekme ile beraber.
1746983876314.webp

işlemci yükte 95 dereceleri falan görmeye başladı. Temizlemek için kasayı açtığımda kasanın fanları çalışmayı bıraktı. Fan almak yerine sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir marka model var mı? Ya da kasaya fan alsam eskisi gibi olur mu? Eskiden yükte 80 dereceyi zor görürdü.

Alıntıyı görüntüle
kasayı ıyıce temızle fanlar nasıl kırlenmısse ondan durmustur macunu yenıle stokla devam et cok ıstıyorsan kule tıpı alırsın ama 5600 sıvı sogutucu ıcın bır ıslemcı degıl

kasayı ıyıce temızle fanlar nasıl kırlenmısse ondan durmustur macunu yenıle stokla devam et cok ıstıyorsan kule tıpı alırsın ama 5600 sıvı sogutucu ıcın bır ıslemcı degıl
kasa zaten temiz hocam. termal macunu yaklaşık 1 ay önce değiştirdim ısınmaya başladığı için. O günde kasanın fanları çalışmayı bıraktı.

işlemci yükte 95 dereceleri falan görmeye başladı. Termal macun sürmek ve kasayı temizlemek için kasayı açtığımda kasanın fanları çalışmayı bıraktı. Fan almak yerine sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir marka model var mı? Ya da kasaya fan alsam eskisi gibi olur mu? Eskiden yükte 80 dereceyi zor görürdü.
bütçem yaklaşık 5000Tl.

Alıntıyı görüntüle
5600 için sıvı soğutma abartı olur hocam kaliteli bir kule tipi yeterli olur

Keşke çektiği güç ve anlık ghz leri görebilseydik. Fakat eğer undervolt işlemi yoksa ve eco modda değilse stok soğutucu var ise bu sıcaklıklar normal 85 90 ı bulur yük altında olmak şartıyla. Tarayıcıyla olacak bir sıcaklık değil bu. Muhtemelen soğutucu montajında fark etmediğiniz bir hata yapmışta olabilirsiniz. Soğutucu konusunda arkadaşlara katılıyorum. Kule tipi yeterli olacaktır. Bende aynı işlemciye kule tipi kullanıyorum ve 4.650 ghz de all core -30 şeklinde. msi b550m pro vdh wifi ve id cooling se 214 xt ile yükte 60-65 arası sıcaklık değerleri.

Alma sıvı soğutma kule tipi al

iyi midir hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sıvı olmak zorunda değil yeter ki beni 90 derecelerden kurtarsın
phantom spirit her türlü işini görür zaten

teşekkürler herkese siparişi verdim

iyi midir hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sıvı olmak zorunda değil yeter ki beni 90 derecelerden kurtarsın
240mm sıvı soğutuculardan daha performanslı sıcaklıkların baya baya düşer

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR