5600e stok soğutucu yetmiyorAMD Ryzen 5 5600 3.5GHz i sürekli turbo moda çalıştırmak işlemciye zarar verir mi? Sıvı soğutucu ile kullanmam şart mı? Yoksa Sıvı soğutma ile de sorun çıkartır mi?
ASUS Radeon ROG RX 6800 GAMING OC 16GB GDDR6 256 Bit Ekran KartıSıvı soğutucu şart değil. Ortalama bir kule tipi soğutucu yeterli olacaktır.
Sıcaklık değeri iyi olduğunda ve işlemci yeterli yüke girdiğinde işlemciniz kendisini 4.45 Ghz e kadar boostlayacaktır ve bunun bir zararı yok fakat sürekli turbo boostta çalıştırmaktan kastınız overclock yaparak tüm çekirdekleri sabit 4.45 Ghz çalıştırmaksa stok soğutucu yeterli olmaz. Ayrıca ekran kartınız nedir ? Darboğaz sorunu yoksa işlemciye overclock yapmak oyunlarda pek bir performans artışı sağlamaz.
hangi çözünürlükte oynuyorsunuzASUS Radeon ROG RX 6800 GAMING OC 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Ben de Core Performance Boost ayarını BIOS dan kapattım ve sıcaklıklar düştü. Bu yöntem ona benzer bir şey herhalde.merhaba arkadaşlar bende 5600 işlemciyi kullanıyorum stok soğutucuyla gerçekten yetiyor ilk aldığımda warzone de 81 dereceleri gördüm daha sonra bir bilgisayarcı tanıdığım gelişmiş güç ayarlarından işlemci durumunu yüzde 1 azaltmamı söyledi şuan 65 dereceyi geçtiğini görnedim bende normalde sistemimi almadan önce hangi kule tipi sıvı soğutucuyu alsam diye düşünüyordum gerek kalmadı
Alıntıyı görüntüle
evet evet bende tam anlamadım turbo boostu kapatıyor sanırımBen de Core Performance Boost ayarını BIOS dan kapattım ve sıcaklıklar düştü. Bu yöntem ona benzer bir şey herhalde.