64Bit
80+ Bronze
Dahası
benim işlemci ryzen 5 3500x Ramgein soğutucuyu kullanıyorum hiç 80 derece fln görmedim en fazla 72 flnBios ayarlarından 4.5 Ghz'ye alıp voltajı 1.39v verdim prime 95 testinde 90 derecelere geldi neredeyse !!
işlemci fanım Snowman T6 ultra olmasına rağmen bu normal mi ?
Overclok fln da yapmadım sadece hızı sabitleyip voltajı belirledim ama 90 dereceyi görünce bios reset attım şu an normal 25-30 dereceye indi boştabenim işlemci ryzen 5 3500x Ramgein soğutucuyu kullanıyorum hiç 80 derece fln görmedim en fazla 72 fln
voltaj arttırman kötü oldu biraz . Bence eski ayarlarına geri döndürt ve Sen Ekran Kartlı mı oynuyorsun?Overclok fln da yapmadım sadece hızı sabitleyip voltajı belirledim ama 90 dereceyi görünce bios reset attım şu an normal 25-30 dereceye indi boşta
yok apu olarak kullanıyorum ayarları direk bios üzerinden sıfırladım herşeyi otomatikte kalsın işlemciyi riske atmak istemiyorumvoltaj arttırman kötü oldu biraz . Bence eski ayarlarına geri döndürt ve Sen Ekran Kartlı mı oynuyorsun?
apu da voltaj arttırman saçma olmuş biraz . otomatikte kendisi ayarlaryok apu olarak kullanıyorum ayarları direk bios üzerinden sıfırladım herşeyi otomatikte kalsın işlemciyi riske atmak istemiyorum
İşlemci Defoult olarak tek çekirdek 4.4 boost atıyor. Sen tüm çekirdeklerini 4.5.Ghz Sabitlemişsin üstüne 1.39v vermişsin Overclok fln da yapmadım yazmışsın işte Overclok budur.Overclok fln da yapmadım sadece hızı sabitleyip voltajı belirledim ama 90 dereceyi görünce bios reset attım şu an normal 25-30 dereceye indi boşta
Anladım hocam teşekkürler defoult ayarlara çektim tekrar zaten oldukça yeterli performans veriyor daha fazlasına gerek yok otomatik ayarlasınİşlemci Defoult olarak tek çekirdek 4.4 boost atıyor. Sen tüm çekirdeklerini 4.5.Ghz Sabitlemişsin üstüne 1.39v vermişsin Overclok fln da yapmadım yazmışsın işte Overclok budur.
Tebrikler artık sende bir Oc cusun.
O işlemcide max alacağın verim Tüm çekirdekleri 4.4ghz sabitle voltaj olarak 1.3v ver kaydet çık Prime95 tekrardan sok kapanma donma olmazsa 5dk sonunda Voltajı 1.3v değilde 1.285v bidaha sok baktın donma kapanma olmadı kullan öle.Anladım hocam teşekkürler defoult ayarlara çektim tekrar zaten oldukça yeterli performans veriyor daha fazlasına gerek yok otomatik ayarlasın