cihanata61
80+
Dahası
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Neymiş knka çözümü
Bütçeye bağlı biraz sen ne kadar verebilirsin kule tipi yada 240 mm mi istersinVarsa daha kalitelisi alabilirim
Varsa daha kalitelisi alabilirim
knka fark etmez işimi gördün oc da yanmasın işlemci yeterBütçeye bağlı biraz sen ne kadar verebilirsin kule tipi yada 240 mm mi istersin
bunu da söyliyeyim ayarsız işlemci devamlı hızı oynuyor çok değişken bi anda inip çıkıyor ghz si neden öyle yapiyor anlamıyorum
Ne kadar oynuyor ufak mı yoksa direk çakılıyor muKnka f
knka fark etmez işimi gördün oc da yanmasın işlemci yeter
Mesaj otomatik birleştirildi:
bunu da söyliyeyim ayarsız işlemci devamlı hızı oynuyor çok değişken bi anda inip çıkıyor ghz si neden öyle yapiyor anlamıyorum
Ya çıkıp iniyor ghz devamlı 4.7-3.7 arasında gidip geliyor ani ısınma oluyor anlam veremedim bir türlü pc sıfırlandı gene aynıNe kadar oynuyor ufak mı yoksa direk çakılıyor mu
Isınma yaptığı için olabilir. Şunu deneyebilirsiniz. Cmd yi yönetici olarak açıpYa çıkıp iniyor ghz devamlı 4.7-3.7 arasında gidip geliyor ani ısınma oluyor anlam veremedim bir türlü pc sıfırlandı gene aynı
[B]powercfg /DUPLICATESCHEME e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61[/B]
bu kodu yazıp enter dedikten sonra güç seçeneklerinden nihai performansa alabilirsiniz.Ben hava sogutma ile senden daha serin değerler alıyorum gariplik var senin windowsda bence. Yükte 59 bende.Bu can yakan işlemci için 240 mm sıvı soğutma ile işlemcimi sıcak çöllerden soğuk sulara soktum resmen, 2k oyunlarda 95-100 dereceler boşta 75-80 derecelerde dolanıyordu, r5 5600x in stok soğutucusu rezalet. Sıvı soğutma ile 2k oyunda maks 74 dereceyi gördüm boşta zaten 50 derecelerde. Bende işlemciyi kullanan 2-3 uygulama hep açık onlar bazen işlemciyi ısındırıyor gibi yapıyor ama sıvı soğutma direk icabına bakıyor.
İşlemci çok ısındığından sıvı soğutma 70 dereceden sonra fanları %100 kullandırıyor o biraz gürültü yapıyor ama olsun genelde kulaklıkla kullanan birisiyim beni çok rahatsız etmiyor.
Kullandığımız kasa, oda sıcaklığı, açık programlarımız, oyun ayarlarımız, sistem ayarları vs. farklılık göstermesinde etken o yüzden gariplik olduğunu düşünmüyorum.Ben hava sogutma ile senden daha serin değerler alıyorum gariplik var senin windowsda bence. Yükte 59 bende.