Neler Yeni

Ryzen 5 5600x işlemcim çok fazla ısınıyor

sharpwing

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
altay alp
Çoğu oyunda sabit 96 derece oluyor. Bu yüzden kasamı temizledim ama hala aynı sonuç. Stok fan kullanıyorum fanı değiştirmeyi düşünüyorum ancak bu sıcaklık normal değil gibi geldi bana ? Neden bu kadar ısınıyor olabilir?

sharpwing

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
altay alp
Kasa modelin ne ?
İşlemci fanı tam oturmuş mu bir kontrol et , belki oturmamıştır. Termal macun yenileyebilirsin
Yeni soğutucu için bütçen ne kadar ?
Kasadan olduğunu sanmıyorum gayet açık hava alıyor
t6 ultra snowman almayı düşünüyorum soğutucu olarak
bendede r5 2600 var bende boşta 65 70 oyunda 90 95 görüyorum termal macun değiştir stok soğutucu değiştir ve stok fan yerinden oynamış olabilir onu kontrol et dediler
teşekkürler bir bakayım belki fan oynamıştır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasayla alakalı olsa ekran kartı da ısınırdı.
ekran kartım max 65 görüyor

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Kasayla alakalı olsa ekran kartı da ısınırdı.
Ekran kartının ısınması oyundan oyuna değişir. Ben şimdi internettende baktım. Stock fanlar enn fazla 75 80. Aksam arkadasımdan bir daha test yapıp fotosunu atmasını isteyecem atacam buraya. Sende de valtaj sıkıntısı olabilir. Ben gözümle gördüm. GTA5 de maç 75 e çıktı aniden geri düştü 70 lere.

sharpwing

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
altay alp
Benimkinden bahsediyordum knk. :D
Termal macun yenile ve güzel bir soğutucu al, istersen UV yapabilirsin ama pek gerekli değil bence.
SE224-XT al bence
önerileriniz için teşekkürler herkese ben bir fana bakacağım sanırım oynamış bakabildikten sonra geri dönüş yaparım :)

Ekran kartının ısınması oyundan oyuna değişir. Ben şimdi internettende baktım. Stock fanlar enn fazla 75 80. Aksam arkadasımdan bir daha test yapıp fotosunu atmasını isteyecem atacam buraya. Sende de valtaj sıkıntısı olabilir. Ben gözümle gördüm. GTA5 de maç 75 e çıktı aniden geri düştü 70 lere.
Voltaj sıkıntısı derken ? az olabilir mi yani

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
önerileriniz için teşekkürler herkese ben bir fana bakacağım sanırım oynamış bakabildikten sonra geri dönüş yaparım :)

Voltaj sıkıntısı derken ? az olabilir mi yani
Sen herhangi bir oynama yapmadın değil mi? Biostan falan.

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX

sharpwing

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
altay alp
Fanı söktüm termal macunu değiştirdim ve geri taktım şuanda stres testine soktum maksimum 82 yi gördü teşekkürler :)

mm33

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Mert Otacı

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
5600x te stok fan yetersiz falan değil sıvı soğutucu dan önce stok fan kullanıyordum Max 71 72 derece oluyordu. Ya macun suz fan takmışsın ya da fan tam takılmamış kontrol et.

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,026
İsim
göksel yurtcan
Çoğu oyunda sabit 96 derece oluyor. Bu yüzden kasamı temizledim ama hala aynı sonuç. Stok fan kullanıyorum fanı değiştirmeyi düşünüyorum ancak bu sıcaklık normal değil gibi geldi bana ? Neden bu kadar ısınıyor olabilir?
o işlemcide stok fan tavsiye etmiyorlar yeni bir fan almanızı tavsiye ederimz

sharpwing

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
altay alp
Yeni fan aldım yolda ama şu anlık iyi gayet 96 ydı önceden 82 ye düştü iyi değil ama öncesine göre gayet iyi

Top Bottom