Ryzen 5 5600x işlemcim Gereğinden fazla ısınıyor ?

Termal macunu fazla sürüyorsunuz belki.. Bir damlayı işaret parmağınızın etli tarafıyla işlemci üzerine yayın. Kenarlarında bir milim macunsuz boşluk kalacak şekilde peçeteyle silin. Sonra soğutucuyu oturtun. Denemenizde fayda olabilir. Benim sıklıkla başıma geldiği için biliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pompa hızı 4250RPM cpu 1430 RPM de Kasa fanları 1200rpm

Arkadaş bios kontrol et yazmış bende girdim AMD CBS diye bi yer var orada her şey amd overclock seçili Onları kapattım şimdi test ettim yük alında 50 derece oldu işlemci ama şöyle bişey var TDP si düştü işlemcinin Önceki teste 114 w çekiyordu şuanda 48w çekiyor :) sanırım onla alakalı bişey

bios sıfırlamayı düşünmedim henüz sorunu anladım sanırım Biosta işlemciyle alakalı Overclock aktifmiş onları kapattım şimdi yük altında 50 derece işlemci ama Max TDP si 48w düştü önceden 114w çekiyordu.
Islak mendille de parmağınızı silin oldu bitti.

Pompa hızı 4250RPM cpu 1430 RPM de Kasa fanları 1200rpm

Arkadaş bios kontrol et yazmış bende girdim AMD CBS diye bi yer var orada her şey amd overclock seçili Onları kapattım şimdi test ettim yük alında 50 derece oldu işlemci ama şöyle bişey var TDP si düştü işlemcinin Önceki teste 114 w çekiyordu şuanda 48w çekiyor :) sanırım onla alakalı bişey
montaj hatası da yok soğutucu problemi gibi ☹️

Termal macunu fazla sürüyorsunuz belki.. Bir damlayı işaret parmağınızın etli tarafıyla işlemci üzerine yayın. Kenarlarında bir milim macunsuz boşluk kalacak şekilde peçeteyle silin. Sonra soğutucuyu oturtun. Denemenizde fayda olabilir. Benim sıklıkla başıma geldiği için biliyorum.

Islak mendille de parmağınızı silin oldu bitti.
Ben a4 kağıdı ile sürüyorum böyle kağıt kalınlığında macun oluyor bütün yüzeye eşit miktarda Zaten bilgisayarcıyım günde en az 10 kasa topluyorum elim alıştı sür sür sür :D

Anakart fazla ısınıyor olabilir. Asus anakartlar bende rog strix x570 var. Diğer markalara göre çok ısınıyor. En az ısınan MSI ve gigabyte x570 leri. CPU soket de etrafındaki heatsinkler fazla isindigindan olumsuz etkilenir.

Anakart fazla ısınıyor olabilir. Asus anakartlar bende rog strix x570 var. Diğer markalara göre çok ısınıyor. En az ısınan MSI ve gigabyte x570 leri. CPU soket de etrafındaki heatsinkler fazla isindigindan olumsuz etkilenir.
Anakart 28 derece MSI b550 pro wifi var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,934
Üyeler
184,860
Son üye
tnhnmnts1
Geri