Ryzen 5 7500F İşlemciye hangi Ekran kartı Gider?

Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar Bir sistem dizdim ekran kartı hariç. Özellikleri şöyle
R5 7500F işlemci
32 GB 6000Mhz Ram
1TB Gen4 M2 SSD
Kasa ve kasayla beraber 600 PSU
Bu sisteme bir ekran kartı alıcağım şu an 0 landım para biriktiriyorum. Render alıyorum Video editörüyüm. Oyun oynarım. Özellikle eğer ekran kartı alabilirsem ilerde valorant lol gibi oyunlardan Hikayeli oyunlara geçiş yapacağım bu yüzden güçlüde bir kart lazım. Ekran kartı bütçesi olarak kesin bir fiyatım yok 30k civarı (5 aşağı 5 yukarı oynayabilir) 1080p kullanıyorum bu arada. Önerilerinizi bekliyorum.2

Amd mi nvidia mi? Rx9070 önerilebilir.
Veya 6900 xt nitro plus saf kadar gücüdür

Bu kasaya eski emektarım olan GT1030 taktım ki ufak ufak kullanabileyim. Şu anda 2Gb lik bir videoyu işlemci üzerinden 15 dakikada render alıyorum. Bir tane laptopum var onda RTX2050 var onda bile 3 gb lik videoları Ekran kartı üzerinden bir kaç dakikada renden alıyordum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Amd mi nvidia mi? Rx9070 önerilebilir.
Veya 6900 xt nitro plus saf kadar gücüdür
Render aldığım için amd ye pek yanaşmak istemiyorum. O kadar fark eder mi sence

Bu kasaya eski emektarım olan GT1030 taktım ki ufak ufak kullanabileyim. Şu anda 2Gb lik bir videoyu işlemci üzerinden 15 dakikada render alıyorum. Bir tane laptopum var onda RTX2050 var onda bile 3 gb lik videoları Ekran kartı üzerinden bir kaç dakikada renden alıyordum.

Render aldığım için amd ye pek yanaşmak istemiyorum. O kadar fark eder mi sence
Render hakkında fazla bilgim yok tavsiye vermem yanlış olur. Ama rx6900 nitro plus modelinin render da kullanıldığını biliyorum. Tavsiyem yt de bir sürü render karşılaştırması var onları incele kafana yatanı al. R5 7500f güçlü islemci zaten asla beslememezlik yapmaz

Render hakkında fazla bilgim yok tavsiye vermem yanlış olur. Ama rx6900 nitro plus modelinin render da kullanıldığını biliyorum. Tavsiyem yt de bir sürü render karşılaştırması var onları incele kafana yatanı al. R5 7500f güçlü islemci zaten asla beslememezlik yapmaz
Peki hocam ben bu sistemi Donanım Arşivi youtube videosunda görüp topladım. Videoda Bu işlemci için 5070 12GB modelini söylüyordu Abdullah abi. İnternette araştırdığımda ise 5070 için yüzde 15 lik bir darboğaz yapıyordu işlemciden dolayı ne kadar doğru bu olay sence?

Peki hocam ben bu sistemi Donanım Arşivi youtube videosunda görüp topladım. Videoda Bu işlemci için 5070 12GB modelini söylüyordu Abdullah abi. İnternette araştırdığımda ise 5070 için yüzde 15 lik bir darboğaz yapıyordu işlemciden dolayı ne kadar doğru bu olay sence?
P logolu bir siteden baktıysan doğru sonuçları vermiyor o site. Ai teknolojisiyle 5070 12 gb yeterli olur bence

P logolu bir siteden baktıysan doğru sonuçları vermiyor o site. Ai teknolojisiyle 5070 12 gb yeterli olur bence
Pc benchmark mı neydi sitenin adı o heralde dediğin

Birde bilmediğimden soruyorum bendeki kasanın iç hacmi yani ekran kartı için boş olan kısım kitapçığında 365 mm diyor yani 36.5 cm e kadar olan kartları takabiliyorum demek? Peki ya gpu lara bakınca 3 fanlı olanlar şu kadar cm 2 fanlı olanlar şu cm diyebiliyor muyuz?

Birde bilmediğimden soruyorum bendeki kasanın iç hacmi yani ekran kartı için boş olan kısım kitapçığında 365 mm diyor yani 36.5 cm e kadar olan kartları takabiliyorum demek? Peki ya gpu lara bakınca 3 fanlı olanlar şu kadar cm 2 fanlı olanlar şu cm diyebiliyor muyuz?
O kadar bilgim yok hocam ya sığar mi sığmaz mi en iyisi bir cetvel veya metre alın hem kalınlık hem uzunluk olarak ölçün bir şeye çarpıyor mu ona bakın

Diyebiliyoruz . Mesela 5090 ı baz alırsak en büyüğü 40 santim diye biliyorum . Yani senin kasana her 5070 sığar muhtemelen . Kendi sitesinden uzunluk genişlik bakabilirsin .

Geri