Ryzen 5 7500f overclock yapamıyorum

Ametalika

80+
Reaksiyon skoru
0
  • Kasa: Corsair 3000D
  • Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • RAM: Crucial 2x16GB 5600MHz
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
  • Soğutma: DeepCool LE520 240mm sıvı soğutma
  • Ekran Kartı: ASUS Dual RTX 4060 OC White Edition
  • SSD 1: Kingston Fury Renegade 500GB M.2
  • SSD 2: Crucial 1TB M.2
Sırf Curve Optimizer ve detaylı CPU overclock ayarları yapabilmek için anakartımı A620M-K’dan B650M-R’ye yükselttim. Ancak PBO üzerinden en ufak bir değişiklik yaptığımda veya voltaj ayarlarını oynadığımda FPS düşüyor. Curve Optimizer’ı ise Negative -5 değerinde bile denediğimde sistem crash veriyor. Forumlarda araştırdım ama bu şekilde bir sorun yaşayan kimseye rastlamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Kasa: Corsair 3000D
  • Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • RAM: Crucial 2x16GB 5600MHz
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
  • Soğutma: DeepCool LE520 240mm sıvı soğutma
  • Ekran Kartı: ASUS Dual RTX 4060 OC White Edition
  • SSD 1: Kingston Fury Renegade 500GB M.2
  • SSD 2: Crucial 1TB M.2
Sırf Curve Optimizer ve detaylı CPU overclock ayarları yapabilmek için anakartımı A620M-K’dan B650M-R’ye yükselttim. Ancak PBO üzerinden en ufak bir değişiklik yaptığımda veya voltaj ayarlarını oynadığımda FPS düşüyor. Curve Optimizer’ı ise Negative -5 değerinde bile denediğimde sistem crash veriyor. Forumlarda araştırdım ama bu şekilde bir sorun yaşayan kimseye rastlamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Bilmiyorum tek tek deniyio not al

Frekansı ve voltajı ellemeden pbo ayarlayınca yine çöküyor mu? - 5 ile mavi ekran yemek için inanılmaz şansız olmak lazım bios güncellemek belki çözebilir

Hangi oyunlarda psikolojik olmasın? R23 gibi testlerde de performans düşüyor mu
oyunlarda fps test yaptım sadece, cs2 de cpu oc yokken 495 ortalama fps alıyorum fakat oc yi yapınca 475 e düşüyor. aynı düşüğü ready or not ta da birebir gördüm. sadece bu oyunlarda değil genel olarak çoğu fps oyununda bu sorun var.

Geri