Neler Yeni

Çözüldü✓ Ryzen 5 7500F Sıcaklık

batulujah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
batuhan kulik
Merhaba. Ryzen 5 7500F işlemcim var stok ayarlarda kullanıyorum ve MSI MAG Coreliquid E240 sıvı soğutucu kullanıyorum. Sistem boşta iken 50-53 derece arası geziniyor. Cinebench R23 multicore testi esnasında da hep 80-81 derecelerde sabit kaldı. Sizce bu normal mi yoksa yapmam gereken bir şey var mı?

Ekler

• CoreTemp-Scr.png
    CoreTemp-Scr.png
    18.5 KB · Hit: 35

Bünyamina

80+ Platinum
Merhaba. Ryzen 5 7500F işlemcim var stok ayarlarda kullanıyorum ve MSI MAG Coreliquid E240 sıvı soğutucu kullanıyorum. Sistem boşta iken 50-53 derece arası geziniyor. Cinebench R23 multicore testi esnasında da hep 80-81 derecelerde sabit kaldı. Sizce bu normal mi yoksa yapmam gereken bir şey var mı?
Böyle bir sıvı soğutmaya göre iyi bir değer değil. Yapılacak pek bir şey yok sanırım.
X123 550tl fan daha iyi soğutur yani. Nasıl sıvı soğutma yapıyorlar ki böyle değerleri görüyorsunuz ? Radyatörü mü bozuldu da ne oldu böyle belli değil.

Alican.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
395
İsim
Alican ekinci
boştayken 50 53 derece bile bana yüksek geldi.kule tipi soğutucuyla bende 40 derecelerde geziyor(5600x)

batulujah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
batuhan kulik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Böyle bir sıvı soğutmaya göre iyi bir değer değil. Yapılacak pek bir şey yok sanırım.
X123 550tl fan daha iyi soğutur yani. Nasıl sıvı soğutma yapıyorlar ki böyle değerleri görüyorsunuz ? Radyatörü mü bozuldu da ne oldu böyle belli değil.
Yani bilmiyorum mevsimlerden ötürü mü yoksa macun süreli 8 ay oldu ondan mı çözemedim. Boştayken bu değerleri alıyor ama oyun içi de 65-70'i geçmiyor çok ilginç doğrusu
Mesaj otomatik birleştirildi:

boştayken 50 53 derece bile bana yüksek geldi.kule tipi soğutucuyla bende 40 derecelerde geziyor(5600x)
Çok enteresan bir durum yaşıyorum sanırsam

Son düzenleme:

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Göksel Gündüz
Yani bilmiyorum mevsimlerden ötürü mü yoksa macun süreli 8 ay oldu ondan mı çözemedim. Boştayken bu değerleri alıyor ama oyun içi de 65-70'i geçmiyor çok ilginç doğrusu

Çok enteresan bir durum yaşıyorum sanırsam
Eğer güç seçeneklerin yüksek performans yada nihai performansta ise boşta olsa dahi en yüksek frekansta çalışır işlemcin. Güç seçeneklerinden güç tasarrufu moduna alırsan işlemci hızın düşeceği için sıcaklıkta düşer.

Yalnız oyun oynamak istediğinde tekrar yüksek performansa alman gerekecek. Yoksa güç tasarrufu modunda oyun oynarsan performans kayıpları yaşarsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Çağlar
Bendede 240 cooler master var boşta 45 yük altında 65 en fazla

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,185
İsim
Baran Kut
Eğer güç seçeneklerin yüksek performans yada nihai performansta ise boşta olsa dahi en yüksek frekansta çalışır işlemcin. Güç seçeneklerinden güç tasarrufu moduna alırsan işlemci hızın düşeceği için sıcaklıkta düşer.
O seçenek bu kadar arttırmaz hocam. Başka olasılıklar olmalı. Güç tasarrufu moduna da almasın bu arada. İşlemciye verdiği paraya değmez.

batulujah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
batuhan kulik

Yalnız oyun oynamak istediğinde tekrar yüksek performansa alman gerekecek. Yoksa güç tasarrufu modunda oyun oynarsan performans kayıpları yaşarsın.
Hocam nihai performansta kullanıyorum güç tasarrufu moduna almam da bir şeyi değiştirmedi 50 derecede devam ediyor. Biraz önce bilgisayarı açtım opera'da önceki günden kalma 4-5 sekme vardı opera'yı açtığım an 68 dereceye fırladı mesela anlayamıyorum sorunun nerede olduğunu gerçekten

O seçenek bu kadar arttırmaz hocam. Başka olasılıklar olmalı. Güç tasarrufu moduna da almasın bu arada. İşlemciye verdiği paraya değmez.
Evet denedim zaten bir şey değişmedi.

Ekler

• CoreTemp-Scr.png
    CoreTemp-Scr.png
    18.6 KB · Hit: 17

batulujah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
batuhan kulik
30 dakikalık Prime95 blend stres testi sonrası 70-85 arası gidip geldi ortalama 80 derece sıcaklık çıktı ortaya. Normal bir değer midir bu sizce?

RennH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
hüseyin güven
30 dakikalık Prime95 blend stres testi sonrası 70-85 arası gidip geldi ortalama 80 derece sıcaklık çıktı ortaya. Normal bir değer midir bu sizce?
bence soğutucuyu takarken termal macunu fazla kaçırmış olabilirsin ya da tam yerine oturmamış olabilir. B çipset bir anakartın varsa PBO dan undervolt yaparsan 5.ghz sabit alırsın yük altında. Ben öyle kullanıyorum ve hava tipi soğutucu ile bilidğin max 70 derece oluyor

bence soğutucuyu takarken termal macunu fazla kaçırmış olabilirsin ya da tam yerine oturmamış olabilir. B çipset bir anakartın varsa PBO dan undervolt yaparsan 5.ghz sabit alırsın yük altında. Ben öyle kullanıyorum ve hava tipi soğutucu ile bilidğin max 70 derece oluyor
bende de 7500f var anakartımda asrock b650 livemixer

batulujah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
batuhan kulik

bende de 7500f var anakartımda asrock b650 livemixer
Hocam hazır sistem alıp parçaları özelleştirdim ben montajını kendim yapmadım yani

Tive

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Orhan
dediğin gibi aynı sorun bende de var bostayken 50-55 arası gidip geliyor oyunlarda da 60-70 arası oluyor nadir 75 dereceleri görüyorum benim bostayken kullanım %10 4.5ghz de calısıyor bu islemcilerin fazla ısındığını bildiğimden fazla dikkate almamıştım

batulujah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
batuhan kulik
dediğin gibi aynı sorun bende de var bostayken 50-55 arası gidip geliyor oyunlarda da 60-70 arası oluyor nadir 75 dereceleri görüyorum benim bostayken kullanım %10 4.5ghz de calısıyor bu islemcilerin fazla ısındığını bildiğimden fazla dikkate almamıştım
Ben de çok dikkate almıyordum ama daha düşük derece alanları görünce benim sıvı soğutmam da mı bir sorun var diye düşünmüştüm. Tüm fanları en yüksek RPM moduna aldım bir tık ses yapsa da boştayken 48 derece sabit, surf yaparken sekme açınca vs 52-53 dereceye çıkıp geri 48 dereceye iniyor artık.

Top Bottom