Ryzen 5 7500F ve RTX 5060 sistem nasıl?

schwessa

80+
Reaksiyon skoru
1
Yakın zamanda sistem toplamayı düşünüyorum ve aklımda birkaç parça var şahsen uyumlu olduklarını düşünüyorum ama daha iyi alternatifleri varsa önerilere açığım.

• İşlemci: AMD Ryzen 7500F.
  • Anakart: ASUS Prime B850-Plus Wi-Fi (B650 sistem için yeterli olacaktı sanırım ama uygun fiyata bulduğum için bunu düşünüyorum ayrıca ileride işlemci değiştirmem için B850 daha uygun olur sanırım)
  • RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 6400MHz CL32.
  • SSD: Adata XPG Gammix S70 Blade 1TB.
  • Ekran kartı: ASUS Prime GeForce RTX 5060 OC 8 GB.
  • Kasa: Cooler Master Masterbox TD500 V2 mesh.
  • Güç kaynağı: MSI MAG A750GL.
  • Soğutma: Henüz karar veremedim hava soğutma arıyorum

Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim :)

Yakın zamanda sistem toplamayı düşünüyorum ve aklımda birkaç parça var şahsen uyumlu olduklarını düşünüyorum ama daha iyi alternatifleri varsa önerilere açığım.

• İşlemci: AMD Ryzen 7500F.
  • Anakart: ASUS Prime B850-Plus Wi-Fi (B650 sistem için yeterli olacaktı sanırım ama uygun fiyata bulduğum için bunu düşünüyorum ayrıca ileride işlemci değiştirmem için B850 daha uygun olur sanırım)
  • RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 6400MHz CL32.
  • SSD: Adata XPG Gammix S70 Blade 1TB.
  • Ekran kartı: ASUS Prime GeForce RTX 5060 OC 8 GB.
  • Kasa: Cooler Master Masterbox TD500 V2 mesh.
  • Güç kaynağı: MSI MAG A750GL.
  • Soğutma: Henüz karar veremedim hava soğutma arıyorum

Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim :)
Rami şimdilik tek slot alıp anakartı bir tık düşürüp vs. ekran kartını bir tık yükseltebilirsiniz hocam. 9060xt ya da 5060ti ama ikiside 16gb olcak. Kısmazsanızda bu haliyle çok güzel ve kaliteli bir sistem. Uzun süreler götürür. Hayırlı olsun şimdiden.

Rami şimdilik tek slot alıp anakartı bir tık düşürüp vs. ekran kartını bir tık yükseltebilirsiniz hocam. 9060xt ya da 5060ti ama ikiside 16gb olcak. Kısmazsanızda bu haliyle çok güzel ve kaliteli bir sistem. Uzun süreler götürür. Hayırlı olsun şimdiden.
Çok çok teşekkür ederim hocam size daha iyileri nasip olsun, Allah sizin verirse emektar 1050 den kurtulacağım sonunda :D Anakart olarak öneriniz varsa açığım fakat bende rami ve anakartı hazır uygun bulmuşken şimdiden almayı düşündüm, hemen olmasa da ileride ekran kartını upgrade edebilirim.

Çok çok teşekkür ederim hocam size daha iyileri nasip olsun, Allah sizin verirse emektar 1050 den kurtulacağım sonunda :D Anakart olarak öneriniz varsa açığım fakat bende rami ve anakartı hazır uygun bulmuşken şimdiden almayı düşündüm, hemen olmasa da ileride ekran kartını upgrade edebilirim.
Ne demek hocam rica ederim bişi yapmadım. Ben teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Asus prime b650 m-r bakmıştım hocam fena durmuyor ama 2 slot rami var. Belki daha iyi olanlar vardır bilenler varsa bakar. Birde şu faz işi detaylarını çok bilmiyorum ama asus tarafına güveniyorum. Asus laptop var gtx950m li kaç senedir sorunsuz çalışıyor bir sorun görmedim ve genel olarak ekran kartı bazında soğutmları vs. iyi oluyor. İnşallah geçersiniz hocam. Ha tabii ki b850 plus olan anakart benim dediğimden çok çok daha iyi. Şimdilik bu düzeni bozmadan toplayıp ilerde yükseltme potansiyeli çok daha yüksek olan bir anakart ve 4 slot rami var zaten. Bütçe varsa önerim sizin dediğiniz olurdu.

B650-b850 olmasi islemci upgrade ile alakasi yok vrm falan muhim olan, suan indirimde guzel b650 anakartlar var,kasa-psu da beraber alirsan kart icin daha cok butce cikar, toplam butce ne kadar sistem icin ?

Geri