Neler Yeni

Ryzen 5 7600 Aşırı Isınıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burak Bayram
Arkadaşlar merhaba. Bir hazır sistem aldım. Sistem bugün elime geldi ama işlemci sıcaklığında bir anormallik var. DeepCool AK400 Digital 120 mm soğutucu olmasına rağmen işlemci boşta yani masaüstündeyken bile 75-82 derecelerde geziniyor. Adamlar sistemi test ederken test sonuçlarını masaüstünde bırakmışlar, fotoğrafı aşağıya ekliyorum. Testte hiçbir sorun yok işlemi sıcaklığı gayet normal ama sistem elime gelince öyle olmadı. Masaüstündeyken bile 75 dereceden aşağıya inmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

test.png

Ekler

• test.png
    test.png
    831.7 KB · Hit: 47
Son düzenleme:

Farex

80+ Silver
Kaliteli macun sürmemiş olabilirler ki 120mm için normal değerler o sıcaklıklar.

Yuzzy41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Yusuf Yavaş
normal değil bende 7500f var bende 120mm sıvı soğutucu ile kullanıyorum oyunda 50 geçmiyor boşta 38 derecelerde

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
hedef gösteriliyorum
soğutucuyu çıkar, güzel bir macun sür ve soğutucuyu tekrar tak. fan hızını da maxa al bir öyle dene aynı işlemciyi kullanıyorum 75 görmedim daha (nzxt t120 ile soğutuyorum)

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burak Bayram
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Termal macunun kargodayken akmış olma ihtimali var mı? Çünkü adamlar test ettiğinde 71 dereceyi geçmeyen işlemci aynı testi ben yapınca 80 derecenin altına inmiyor. Aldığım yere mail attım. Gelen cevaba göre termal macun yenileyeceğim. Kaliteli macun öneriniz var mı?

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
334
İsim
Ege Y.
Termal macunun kargodayken akmış olma ihtimali var mı? Çünkü adamlar test ettiğinde 71 dereceyi geçmeyen işlemci aynı testi ben yapınca 80 derecenin altına inmiyor. Aldığım yere mail attım. Gelen cevaba göre termal macun yenileyeceğim. Kaliteli macun öneriniz var mı?
Oki doki termal macun yenile
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mx6, coolermaster, thermal grizzy

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burak Bayram
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vatan veya mediamarkt gibi yerlerde satılıyor mudur termal macun? Kargonun gelmesini beklemek yerine bugün gidip direkt alabilirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Utkucan Kırankaya
Kanka bende ryzen 5 7600x vardı işlemciden pahalı ankartla aldım msi b650 carbon wifi ile boşta 50 65 acayip derecelere çıkıyordu oyunlarda drop yiyordum gittim en kral macunu aldım vatan dan w/MK olanı theermaltek en pahalısıydı neyse 360 mm msi sıvı soğutucu vardı yine baş edemedim sinirlendim ertesi hafta gittim i5 13600k aldım anakat gigabayte z790 x ax modeline geçtim sorunum çözüldü drop nedir unuttum çileli bir işlemci Allah yardım etsin bana çok zarar ettirdi garantiye gönderdim sorun yok dediler ikinci elden zararına sattım.

Valla bende yotube da fps karşılaştırmalarına bakıp araştırıp almıştım yok 7600x şunu tokatlıyor yok bunu tokatlıyor hepsi hikaye i513600k aldım daha fazla fps alıyorum oynadığım oyun aynı ayarlarım aynı ve en önemlisi drop yemiyorum.İntel den şaşmamalı diye düşünüyorum.

Nixist

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Enes
Thermalright TF7 olabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,109
Üyeler
164,616
Son üye
omer_sylmzo
Top Bottom