ufuk0z
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
Selam iyi forumlar. Yeni bir sistem toplamış bulunmaktayım. Fakat sistem boştayken bile çok ısınıyor. İlk başlarda başlattığım gibi 60-70 dereceleri buluyordu. Sabah gta 5 oynamaya çalıştığımda ise yaklaşık olarak 10 20dk içinde sistem ısınıp kendini restartlıyordu. Yük binince sistem bir süre sonra gidiyor. İşlemci yaklaşık 95 dereceleri görüyor yük binince ekran kartı ise 70 derecelerde dolanıyor. Stress test yaptığımda kapanma gibi bir durum ile karşı karşıya gelmedim ama oyunlarda sıkıntı olmuştu. Valorant da bile 1-2 el atınca menüye dönerken kendini restledi herhangi bir oyuna girince direkt ekran kartına %100 yük biniyor. Monitörüm tamirde olduğu için max 1440x900 çözünürlük destekleyen eski bir vga çıkışlı monitör kullanıyorum dönüştürücü ile haliyle biraz bulanıklaşma var. Ekran kartını olması gereken çözünürlükten düşükte kullandığım için mi böyle her oyunda fazla ısınma ve %100 yük yapıyor olabilir normal bir durum mudur? İşlemci konusuna gelirsek Bios ayarlarından Cpu Core Ratioyu auto yerine 38.00 yaptım ısıda az da olsa değişiklik oldu fakat yine de 80lere kadar çıkabiliyor. Ayarı değiştirdikten sonra bir süre ets 2 oynadım ekran kartı yine ısınmıştı 70derecelerde geziyordu işlemci de neredeyse yakın 70-80di fakat o kadar az yük binmesine rağmen yine de böyle ısınması pek normal gelmedi. Yapmam gereken herhangi bir ayar daha var mıdır veya başına böyle bir şey gelip de çözen oldu mu sorun varsa nasıl anlarım neyden kaynaklı olduğunu? En son ayar değiştirdikten sonra gta 5 ile hiç test yapmadım veya ets2de kapanma olmadı. Ama böylesine ısınması biraz tedirgin etti. Kullandığınız önerdiğiniz fan varsa öneri alabilirim. Stok fan ile kullanıyorum. Bugünkü kapanmadan birinin sonrasında çıkan hata: CPU Over Temperature Error! Şeklindedir yardım ve önerileriniz benim için önemlidir. F/P bir fan önerirseniz sevinirim.
Sistemim aşağıdaki gibidir.
Ryzen 5 3600 7nm İşlemci
Sapphire RX580 8Gb Pulse Oc GDDR5 Ekran kartı
Crucial 16GB (8x2) Ballistix DDR4 3000Mhz ram
Asus Prime B450m-K 4400Mhz Anakart
Rampage Rampart RGB Mesh 600w 80 plus bronze kasa
Crucial 480gb ssd
Sistemim aşağıdaki gibidir.
Ryzen 5 3600 7nm İşlemci
Sapphire RX580 8Gb Pulse Oc GDDR5 Ekran kartı
Crucial 16GB (8x2) Ballistix DDR4 3000Mhz ram
Asus Prime B450m-K 4400Mhz Anakart