RTX 4070 ve Ryzen 7 7700 Acaba Darboğaz mı Yapıyor?(Micro Shutter Sorunu)

Reaksiyon skoru
100
Gigabyte RTX 4070 Windforce OC GV-N4070WF3OC-12GD 192 Bit GDDR6X 12 GB Ekran Kartı
AMD RYZEN 7 7700 3.80GHZ İşlemci
XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 AX5U6400C3216G-DCLARBK DDR5 Ram
TUF Gaming VG27AQ
WD black sn850 1 tb nvme ssd
Snowman kule tipi fan kullanıyorum 100tl'lik termal macun ile.
Pro b650m-p Anakart
MSI MAG A650BNL 650W 80 PLUS BRONZE GÜÇ KAYNAĞI

Arkadaşlar gelişmelerimi buraya yazıyorum en azından bazı arkaşlarda bilgi üretirde el birliği ile çözüme ulaşırız.
Şimdi arkadaşlar ben ölçeklendirmeyi yani DSR işte 4K'ya ölçekliyorum ve shutter ordan kalkıyor,ve herhangi bir İNPUT LAG hissettirmiyor.Tabii yine her şey 4/4'lük değil.150-160 FPS aldığım oyundan
80-60-55 fps diye gidiyor.Aslında 5090'nın olacaktı ve takılma yaşayacaktın bu olay hemen çözerdi.Çünkü 5090 çok güçlü bir ekran kartı ve FPS kaybı çok az olurdu ve büyük olasılıkla Micro Shutter'i ortadan kaldırırdı.

Spiderman 2 Oyununda ölçekleme modunu DLSS aldığın an FPS fırlıyor fakat tekrardan Micro Shutter ortaya çıkıyor öyle bir illet sorun.Bir önceki konumda yine Micro Shutter sorunu çözdüm ama tabii ki yine 4/4'lük değil.82 FPS alıyorsun akıcı vs ama İNPUT LAG yapıyordu,bunun ortası yok herhalde :)

Her neyse arkadaşlar mantıklı düşünürsek neden ekran kartına yük bindirdiğimde Micro shutter azalıyor veyahut ortadan kalkıyor?
Acaba sorun işlemcide mi? darboğaz mı yapıyor? Desem 2k'da ne darboğazı diyeceksiniz? ee ozaman sorun ne olabilir ki? Bir el atalım bilgilerimizi yorumlayalım belki büyük bir sorunu ortadan kaldırırız ve çözüme işaretleriz.

Ekler

• asd.webp
    asd.webp
    33.8 KB · Hit: 24
Güncel oyunlardan bu kadar stabilite beklemek akıl mantık dışı hele ki spiderman 2 konsoldan portlanmış, oyun motoru da çok sağlam olmayan bir açık dünya oyunu "stutter" normal yani

artık oyunu bitir ve sil abi lütfen çok korkuyorum

Güncel oyunlardan bu kadar stabilite beklemek akıl mantık dışı hele ki spiderman 2 konsoldan portlanmış, oyun motoru da çok sağlam olmayan bir açık dünya oyunu "stutter" normal yani

artık oyunu bitir ve sil abi lütfen çok korkuyorum
Haha taktım kafaya.Bu sorunu çözeceğim.

spiderman 2 oyununda genellikle ara sahnelerde cok fazla stutter yasanabiliyor optimizasyon saglam olmadıgından bence bunu cozmenin pek bir yolu yok 4050 laptop var elimde aynı problem oluyordu ancak sadece spiderman 2de yasadıgımdan cok kafa yormamıstım

Geri