RTX 4070 ve R7 7700 Stutter! [GaminGen Garanti Süreci]

Şu kablodan bahsediyorum. Bu kablo ekran kartınızdaki yeni nesil 12 pin girişini psu dan gelen 2x8 pin gpu girişine dönüştürüyor. Belki bu kabloda bir problem vardır diye aklıma geldi.
Oha rtx 3050 kendi sistemime taktım daha nadir takılma mı kasma mı diyeyim.RTX 4070 kadar takılma olmadı.Lan ben 17.500 verdim 2.el kazıklandım mı hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@3uncubayezit hocam buda rtx 3050'nin:
İnceler misiniz? sorunun kaynağı nedir? Ekran kartında galiba sorun olduğunu anladık ama nedir çözümü var mı yoksa satmalı mıyım? yada garantisi vardı galiba garantiye mi yollamalıyım?

Son düzenleme:
Oha rtx 3050 kendi sistemime taktım daha nadir takılma mı kasma mı diyeyim.RTX 4070 kadar takılma olmadı.Lan ben 17.500 verdim 2.el kazıklandım mı hocam?

İnceler misiniz? sorunun kaynağı nedir? Ekran kartında galiba sorun olduğunu anladık ama nedir çözümü var mı yoksa satmalı mıyım? yada garantisi vardı galiba garantiye mi yollamalıyım?
Bu log dosyası rtx 3050 nin sizin sisteminize takılı olduğu hali mi?
Edit: Dikkat etmemişim yazmışsınız.

Rtx 3050'yi taktıktan sonra ddu ile driver kurmamışsınız sanırım. Zira log da görünen aynı değerlerde amd radeon yazıyor. Muhtemelen işlemcinizin dahili gpu sunu kullanmışsınız bu test sırasında.

Diyeceksiniz ki ikisi de Nvidia ama farklı seriler ve gpular sonuçta.

Ekler

• radeon.webp
    radeon.webp
    158.2 KB · Hit: 12
Bu log dosyası rtx 3050 nin sizin sisteminize takılı olduğu hali mi?
Edit: Dikkat etmemişim yazmışsınız.

Rtx 3050'yi taktıktan sonra ddu ile driver kurmamışsınız sanırım. Zira log da görünen aynı değerlerde amd radeon yazıyor. Muhtemelen işlemcinizin dahili gpu sunu kullanmışsınız bu test sırasında.

Diyeceksiniz ki ikisi de Nvidia ama farklı seriler ve gpular sonuçta.
Şimdi ben anlamadım hocam.RTX 3050 sağlam değil mi? Ona göre garantiye vereceğim kanıtlarla beraber.Sizin incelediğiniz dosyaları göndereceğim.Evet kendi driver oto kurdu dedim uğraşmayayım.

Şimdi ben anlamadım hocam.RTX 3050 sağlam değil mi? Ona göre garantiye vereceğim kanıtlarla beraber.Sizin incelediğiniz dosyaları göndereceğim.Evet kendi driver oto kurdu dedim uğraşmayayım.
Hocam oto kurmuş ama siz rtx 3050 yi kendi sisteminizde test edememişsiniz. Onu demeye çalışmıştım. DDU ile bir temiz driverını kurun testini atın eğer gpu güç/voltajlarında benzer dalgalanmaları görmezsek o zaman rtx 4070 den şüphelenebiliriz.

İşlemcinin dahili gpu sunu kullandığı için gpu ya gelen güç kısmına bakamadık çünkü aslında amd radeon dahili gpusu işlemci gücüne bağlı çalışıyor. Kısacası testi işlemciyle yapmışsınız. Driverdan ötürü.

Hocam oto kurmuş ama siz rtx 3050 yi kendi sisteminizde test edememişsiniz. Onu demeye çalışmıştım. DDU ile bir temiz driverını kurun testini atın eğer gpu güç/voltajlarında benzer dalgalanmaları görmezsek o zaman rtx 4070 den şüphelenebiliriz.
Hocam normalde işlemcinin içinde igpu var.Onu kapattım şimdi öyle test edeceğim.Size şimdi göndereceğim.

Hocam dahili gpu kapatmışsınız ancak güncel driveri temiz kurulumla kurmadığınız için hw infoda hala rtx 3050 görünmüyor. Bakın Wd black ssdnizin model numarası gpu verisi içinde çıkmış, güncel driver kurmanız lazım çok büyük ihtimalle. Bu haliyle değerler belki 3050 ye ait olsa bile kanıt olarak sunacaksanız orada o gpu nun marka model ibaresi rtx 4070 de nasıl görünüyorsa yine görünmesi gerekli.
DDU ile temiz bir driver kurulumu yapıverin testi de 1 dakika değil 5-10 dakika yapın ki dalgalanma varsa yakalamak garanti olsun.

Ekler

• ddu gerek.webp
    ddu gerek.webp
    165.8 KB · Hit: 12
Hocam dahili gpu kapatmışsınız ancak güncel driveri temiz kurulumla kurmadığınız için hw infoda hala rtx 3050 görünmüyor. Bakın Wd black ssdnizin model numarası gpu verisi içinde çıkmış, güncel driver kurmanız lazım çok büyük ihtimalle. Bu haliyle değerler belki 3050 ye ait olsa bile kanıt olarak sunacaksanız orada o gpu nun marka model ibaresi rtx 4070 de nasıl görünüyorsa yine görünmesi gerekli.
DDU ile temiz bir driver kurulumu yapıverin testi de 1 dakika değil 5-10 dakika yapın ki dalgalanma varsa yakalamak garanti olsun.
Hocam geri çıkardım ekran kartını.Şimdi hocam bu grafiklere siz bakınca normal mi görünüyor? Gaming gen'i yarın arayıp normaldede arayıp söylerim mail olarakta güzel bir şey ayarlarım ben.Onlar farklı bir ekran kartı ile denemelerini söylerim,tekrardan.Şimdi bu en son attığım RTX 3050'nin değerleri normal mi hocam?

Hocam geri çıkardım ekran kartını.Şimdi hocam bu grafiklere siz bakınca normal mi görünüyor? Gaming gen'i yarın arayıp normaldede arayıp söylerim mail olarakta güzel bir şey ayarlarım ben.Onlar farklı bir ekran kartı ile denemelerini söylerim,tekrardan.Şimdi bu en son attığım RTX 3050'nin değerleri normal mi hocam?
Bakın dediğim gibi siz onu takmış olsanız da güncel driver kurmadığınız için ben iyi veya kötü diyemiyorum. DDU ile rtx 3050 için temiz driver kurulumu yapılmadan da testler sağlıklı olmayacaktır. Şuan size 3050 de sorun yok dolayısıyla 4070de sorun var desem yanlış olacak çünkü karşılaştırma yapamıyorum. Zira son sürüm driverlar ile sağlıklı olarak testin sonucuna bakıp karşılaştırmak lazım..

Acele etmeyin, DDU işini yapın, emin olalım, sonra gönderirsiniz. Garantisi varmış zaten.

Bakın dediğim gibi siz onu takmış olsanız da güncel driver kurmadığınız için ben iyi veya kötü diyemiyorum. DDU ile rtx 3050 için temiz driver kurulumu yapılmadan da testler sağlıklı olmayacaktır. Şuan size 3050 de sorun yok dolayısıyla 4070de sorun var desem yanlış olacak çünkü karşılaştırma yapamıyorum. Zira son sürüm driverlar ile sağlıklı olarak testin sonucuna bakıp karşılaştırmak lazım..

Acele etmeyin, DDU işini yapın, emin olalım, sonra gönderirsiniz. Garantisi varmış zaten.
Hocam haklısınızda sadece şunu bilmek istiyorum şuanlık.RTX 4070'te gördüğünüz voltaj düşüşleri RTX 3050'de de yaşanmış mı onu merak ediyorum.

Chatgpt bile söylüyor :)

📊

• GPU PCIe +12V Güç Tüketimi (W):
    Genelde 57–60W civarında seyrediyor ama 00:01:24 civarında ani düşüş var.
    Bu, GPU’nun PCIe slotundan çektiği güçte bir sapma olduğunu gösterir.
  • GPU PCIe +12V Gerilimi (V):
    Genelde 12.34V civarında sabit; küçük salınımlar var. Ancak bu da 00:01:24 civarında hafif düşüş yapıyor.
    Yani PCIe hattı hem gerilim hem güçte geçici zayıflama yaşamış.
  • GPU Hatları Güç Tüketimi (avg) (W):
    Ortalama 80-90W, ama yine 00:01:24 civarında düşüş var.
  • GPU Hatları Voltajları (V):
    Genellikle sabit, ancak aynı zaman diliminde burada da düşüş gözlemleniyor.

📌 Yorum: GPU’ya gelen enerjide kısa süreli ama yaygın bir dalgalanma var. Bu, güç kaynağı ya da yük anlık değişimiyle ilgili olabilir.

📊

• +12V, +5V, +3.3V Rayları:
    Voltajlar stabil, sadece +12V'de çok küçük (<0.05V) bir oynama var. Bu, PSU’nun iyi regülasyon sağladığını gösteriyor.
  • CPU Güç Tüketimi (W):
    Yaklaşık 82W civarında, 00:01:24 civarında hafif azalma var ama dramatik değil.
  • GPU FBVDD ve 8-pin #1 Güç Tüketimi:
    Bu hatlar da GPU’ya güç sağlıyor. Özellikle 00:01:24 civarında düşüş aynı anda burada da var.

📌 Yorum: Sadece GPU değil, CPU da bu anda ufak dalgalanma yaşıyor. Güç dağıtımıyla ilgili bir durum olabilir.

📊

• GPU Core NVVDD Güç Tüketimi (W):
    120-160W civarında seyrediyor, ancak 00:01:24-00:01:28 arasında ani düşüş var.
  • GPU Core NVVDD Giriş Gerilimi:
    Bu da aynı anda düşüş yaşamış.
  • GPU Core NVVDD Giriş Gücü (sum):
    Düşüş burada da var, tüm güç kaynaklarıyla senkronize bir iniş olmuş.

📌 Yorum: GPU çekirdeğine sağlanan güçte geçici ama sistematik bir düşüş var. Bu, GPU’nun yükünü aniden bırakmasından veya bir sınır (thermal, power limit) devreye girmesinden olabilir.

Hocam haklısınızda sadece şunu bilmek istiyorum şuanlık.RTX 4070'te gördüğünüz voltaj düşüşleri RTX 3050'de de yaşanmış mı onu merak ediyorum.
İşte ben de diyorum ki güncel driverlar kurulu olmadan log test yapıp log oluşturduğunuz için rtx 4070 için gönderdiğiniz log dosyasında tespit ettiğimiz voltaj dalgalanmalarının olduğu bazı değerler görünmüyor. Görünmediği için de karşılaştırma yapamıyorum. Sorun burada.

İşte ben de diyorum ki güncel driverlar kurulu olmadan log test yapıp log oluşturduğunuz için rtx 4070 için gönderdiğiniz log dosyasında tespit ettiğimiz voltaj dalgalanmalarının olduğu bazı değerler görünmüyor. Görünmediği için de karşılaştırma yapamıyorum. Sorun burada.
Hocam anladım demek istediğinizi.Daha yeni oyuna girdim bu takılmaları RTX 3050'de yapmıyor.Net kaynak belli oldu hocam.Eğer forumlarda çözüm gibi şeyler yoksa yarın ilk işim garantiye vermek olacaktır.

Geri