RTX 4070 ve R7 7700 Stutter! [GaminGen Garanti Süreci]

Hocam haklısınızda sadece şunu bilmek istiyorum şuanlık.RTX 4070'te gördüğünüz voltaj düşüşleri RTX 3050'de de yaşanmış mı onu merak ediyorum.

Chatgpt bile söylüyor :)

📊

• GPU PCIe +12V Güç Tüketimi (W):
    Genelde 57–60W civarında seyrediyor ama 00:01:24 civarında ani düşüş var.
    Bu, GPU’nun PCIe slotundan çektiği güçte bir sapma olduğunu gösterir.
  • GPU PCIe +12V Gerilimi (V):
    Genelde 12.34V civarında sabit; küçük salınımlar var. Ancak bu da 00:01:24 civarında hafif düşüş yapıyor.
    Yani PCIe hattı hem gerilim hem güçte geçici zayıflama yaşamış.
  • GPU Hatları Güç Tüketimi (avg) (W):
    Ortalama 80-90W, ama yine 00:01:24 civarında düşüş var.
  • GPU Hatları Voltajları (V):
    Genellikle sabit, ancak aynı zaman diliminde burada da düşüş gözlemleniyor.

📌 Yorum: GPU’ya gelen enerjide kısa süreli ama yaygın bir dalgalanma var. Bu, güç kaynağı ya da yük anlık değişimiyle ilgili olabilir.

📊

• +12V, +5V, +3.3V Rayları:
    Voltajlar stabil, sadece +12V'de çok küçük (<0.05V) bir oynama var. Bu, PSU’nun iyi regülasyon sağladığını gösteriyor.
  • CPU Güç Tüketimi (W):
    Yaklaşık 82W civarında, 00:01:24 civarında hafif azalma var ama dramatik değil.
  • GPU FBVDD ve 8-pin #1 Güç Tüketimi:
    Bu hatlar da GPU’ya güç sağlıyor. Özellikle 00:01:24 civarında düşüş aynı anda burada da var.

📌 Yorum: Sadece GPU değil, CPU da bu anda ufak dalgalanma yaşıyor. Güç dağıtımıyla ilgili bir durum olabilir.

📊

• GPU Core NVVDD Güç Tüketimi (W):
    120-160W civarında seyrediyor, ancak 00:01:24-00:01:28 arasında ani düşüş var.
  • GPU Core NVVDD Giriş Gerilimi:
    Bu da aynı anda düşüş yaşamış.
  • GPU Core NVVDD Giriş Gücü (sum):
    Düşüş burada da var, tüm güç kaynaklarıyla senkronize bir iniş olmuş.

📌 Yorum: GPU çekirdeğine sağlanan güçte geçici ama sistematik bir düşüş var. Bu, GPU’nun yükünü aniden bırakmasından veya bir sınır (thermal, power limit) devreye girmesinden olabilir.
Evet güç dalgalanması var da bunun psu nun kendisinden olmadığını tespit ettik ama eğer psu kablolarından ise bunu ancak ddu ile temiz driver kurulumu yapılmış başka bir ekran kartıyla yapılan bir testle, ki sizin durumunuzda bu 3050 oluyor, görebiliriz. Eğer kablolardan da değilse direk rtx 4070 sorunlu diyebileceğiz. Yoksa ben de gpu dan şüpheleniyorum ama emin olmak için DDU işini 3050 için yapın diyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam anladım demek istediğinizi.Daha yeni oyuna girdim bu takılmaları RTX 3050'de yapmıyor.Net kaynak belli oldu hocam.Eğer forumlarda çözüm gibi şeyler yoksa yarın ilk işim garantiye vermek olacaktır.
Size kalmış ben sadece teknik olarak emin olmak istedim. DDU en fazla yarım saatinizi alırdı. Yapacak olursanız atın bakarım, buraya da atarım.

Evet güç dalgalanması var da bunun psu nun kendisinden olmadığını tespit ettik ama eğer psu kablolarından ise bunu ancak ddu ile temiz driver kurulumu yapılmış başka bir ekran kartıyla yapılan bir testle, ki sizin durumunuzda bu 3050 oluyor, görebiliriz. Eğer kablolardan da değilse direk rtx 4070 sorunlu diyebileceğiz. Yoksa ben de gpu dan şüpheleniyorum ama emin olmak için DDU işini 3050 için yapın diyorum.

Size kalmış ben sadece teknik olarak emin olmak istedim. DDU en fazla yarım saatinizi alırdı. Yapacak olursanız atın bakarım, buraya da atarım.
Nasıl yani kablolar? ee hocam aynı kablo ile denedik zaten.RTX 3050'ye de aynı pin kabloyu taktım RTX 4070'e de aynı kabloyu taktım.Onu yarın hallederim son kez size atarım.Yani kablodan diyorsan ikiside aynı kablo ile test edildi.

Nasıl yani kablolar? ee hocam aynı kablo ile denedik zaten.RTX 3050'ye de aynı pin kabloyu taktım RTX 4070'e de aynı kabloyu taktım.Onu yarın hallederim son kez size atarım.Yani kablodan diyorsan ikiside aynı kablo ile test edildi.
Kastım şu; siz direk kablo işini elediniz ya ben o ddu ile temiz kurulumlu testin sonuçlarını görmediğim için elememiştim. Ancak gözünüzle oyun içinde de siz test ettiniz. Eğer o takılmaları 3050 ile driverını kurmadığınız halde bile yaşamadıysanız demek ki sorun 4070 kaynaklı diyebiliriz. Madem garantisi var gönderin. Umarım sorununuz çözülür. Ama dediğim gibi yarın DDU işini yapıp atarsanız bakarım yine log dosyanıza. Benimkisi her şeyden adım adım emin olmak içindi. :)

Bu arada Galax ise ve garantisi varsa gaming gen de birebir değişim vardı diye hatırlıyorum.

Kastım şu; siz direk kablo işini elediniz ya ben o ddu ile temiz kurulumlu testin sonuçlarını görmediğim için elememiştim. Ancak gözünüzle oyun içinde de siz test ettiniz. Eğer o takılmaları 3050 ile driverını kurmadığınız halde bile yaşamadıysanız demek ki sorun 4070 kaynaklı diyebiliriz. Madem garantisi var gönderin. Umarım sorununuz çözülür. Ama dediğim gibi yarın DDU işini yapıp atarsanız bakarım yine log dosyanıza. Benimkisi her şeyden adım adım emin olmak içindi. :)

Bu arada Galax ise ve garantisi varsa gaming gen de birebir değişim vardı diye hatırlıyorum.
Tamir işi yok galiba hocam.Eğer sıkıntılı ise kiiiiii sıkıntılı.Yenisini gönderirler mi acaba? Çözüm üretme şansımız varmı peki?

Ahh ahh nerdeeee umarım öyle olur.Dalgalanmalarıda göndeririz csv ve görsel olarak.4070'in perfırmansı iyi işte şu shutterler perişan ediyordu bizi.

Tamir işi yok galiba hocam.Eğer sıkıntılı ise kiiiiii sıkıntılı.Yenisini gönderirler mi acaba? Çözüm üretme şansımız varmı peki?
Ürün bu linkteki ise garantisi de varsa gönderirsiniz. Bir de onlar test eder, tespit ettikleri takdirde birebir değişim garantisi var, değiştirirler merak etmeyin.

Ee hocam ben bu 2.el aldım.Nasıl olacak mevzu daha hiç böyle bir olay yaşamadığım için bilmiyorum süreç nasıl ilerler=_?
Faturası var mı elinizde? Faturası varsa, telefonla gaming gen ile bir iletişime geçin, size destek/servis kaydı açarlar. Kargo kodu yollarlar. Güzelce paketleyip gönderirsiniz verdikleri kargo koduyla.

Faturası var mı elinizde? Faturası varsa, telefonla gaming gen ile bir iletişime geçin, size destek/servis kaydı açarlar. Kargo kodu yollarlar. Güzelce paketleyip gönderirsiniz verdikleri kargo koduyla.
E-arşiv var sadece hocam.O olur mu? ya da ben onları aradığımda bana e arşivinizi falan mı yollayın diyecekler?

E-arşiv var sadece hocam.O olur mu? ya da ben onları aradığımda bana e arşivinizi falan mı yollayın diyecekler?
Fatura sahibinin ismini vs sorarlar en fazla. E-arşiv faturasının çıktısını alırsınız her ihtimale karşı paket içine koyarsınız gönderirken. Garantisi olan ürüne zorluk çıkaracaklarını sanmıyorum. Siz yine bir telefonla konuşun da onlar sizi daha iyi yönlendirecektir.

Fatura sahibinin ismini vs sorarlar en fazla. E-arşiv faturasının çıktısını alırsınız her ihtimale karşı paket içine koyarsınız gönderirken. Garantisi olan ürüne zorluk çıkaracaklarını sanmıyorum. Siz yine bir telefonla konuşun da onlar sizi daha iyi yönlendirecektir.
Sağolun hocam bu sürecimde yanımda olduğunuz için.Çok para harcadım ve sorunum asla çözülmedi.Yardım eden arkaşlarda oldu çok bilmişlerde.Sıkıntı yok inşallah yenisini gönderirlerde bende şu sorundan ilelebet kurtulurum.ALLAH razı olsun yardımların için sağol.

Sağolun hocam bu sürecimde yanımda olduğunuz için.Çok para harcadım ve sorunum asla çözülmedi.Yardım eden arkaşlarda oldu çok bilmişlerde.Sıkıntı yok inşallah yenisini gönderirlerde bende şu sorundan ilelebet kurtulurum.ALLAH razı olsun yardımların için sağol.
Rica ederim. Amin cümlemizden. İnşallah doğru tespit yapabilmişizdir. Ve yine inşallah sorununuz çözülür. Hayırlı geceler.

Rica ederim. Amin cümlemizden. İnşallah doğru tespit yapabilmişizdir. Ve yine inşallah sorununuz çözülür. Hayırlı geceler.
Hocam bugün garantiye yolladım.RTX 3050'de hafif takılma yapıyordu ama RTX 4070 kadar değildi gibi.Ama seninle kesin baktık ya gördükGPU'da dalgalanma vardı.Birde bugün 750'lik PSU ile farklı elektrik hattında denedik aynı mevzuydu.Acaba oyunun o kısmında optimize sorunumu var ondanda şüphelndim bak :).Bu arada r7 7700 İGPU varmış ordan yazıyorum.Ne güzel ekran kartı olmadanda windows'a bağlanıyorum.

Haha şaka gibi :) Dahili GPU FPS görüntüsü arada bozuluyor ama zerre takılmadı.Ya var ya bunlar bir şeyler atıyor ekran kartının içine mayasını bozuyorlar.RDR2 yi açtıysa GTA 5'i bu yüksek ayarlarda bile kaldırır.İyi bari garantiden gelene kadar can sıkılmaz :)

Geri