3uncubayezit
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 318
Evet güç dalgalanması var da bunun psu nun kendisinden olmadığını tespit ettik ama eğer psu kablolarından ise bunu ancak ddu ile temiz driver kurulumu yapılmış başka bir ekran kartıyla yapılan bir testle, ki sizin durumunuzda bu 3050 oluyor, görebiliriz. Eğer kablolardan da değilse direk rtx 4070 sorunlu diyebileceğiz. Yoksa ben de gpu dan şüpheleniyorum ama emin olmak için DDU işini 3050 için yapın diyorum.Hocam haklısınızda sadece şunu bilmek istiyorum şuanlık.RTX 4070'te gördüğünüz voltaj düşüşleri RTX 3050'de de yaşanmış mı onu merak ediyorum.
Chatgpt bile söylüyor
- GPU PCIe +12V Güç Tüketimi (W):
Genelde 57–60W civarında seyrediyor ama 00:01:24 civarında ani düşüş var.
Bu, GPU’nun PCIe slotundan çektiği güçte bir sapma olduğunu gösterir.- GPU PCIe +12V Gerilimi (V):
Genelde 12.34V civarında sabit; küçük salınımlar var. Ancak bu da 00:01:24 civarında hafif düşüş yapıyor.
Yani PCIe hattı hem gerilim hem güçte geçici zayıflama yaşamış.- GPU Hatları Güç Tüketimi (avg) (W):
Ortalama 80-90W, ama yine 00:01:24 civarında düşüş var.- GPU Hatları Voltajları (V):
Genellikle sabit, ancak aynı zaman diliminde burada da düşüş gözlemleniyor.
Yorum: GPU’ya gelen enerjide kısa süreli ama yaygın bir dalgalanma var. Bu, güç kaynağı ya da yük anlık değişimiyle ilgili olabilir.
- +12V, +5V, +3.3V Rayları:
Voltajlar stabil, sadece +12V'de çok küçük (<0.05V) bir oynama var. Bu, PSU’nun iyi regülasyon sağladığını gösteriyor.- CPU Güç Tüketimi (W):
Yaklaşık 82W civarında, 00:01:24 civarında hafif azalma var ama dramatik değil.- GPU FBVDD ve 8-pin #1 Güç Tüketimi:
Bu hatlar da GPU’ya güç sağlıyor. Özellikle 00:01:24 civarında düşüş aynı anda burada da var.
Yorum: Sadece GPU değil, CPU da bu anda ufak dalgalanma yaşıyor. Güç dağıtımıyla ilgili bir durum olabilir.
- GPU Core NVVDD Güç Tüketimi (W):
120-160W civarında seyrediyor, ancak 00:01:24-00:01:28 arasında ani düşüş var.- GPU Core NVVDD Giriş Gerilimi:
Bu da aynı anda düşüş yaşamış.- GPU Core NVVDD Giriş Gücü (sum):
Düşüş burada da var, tüm güç kaynaklarıyla senkronize bir iniş olmuş.
Yorum: GPU çekirdeğine sağlanan güçte geçici ama sistematik bir düşüş var. Bu, GPU’nun yükünü aniden bırakmasından veya bir sınır (thermal, power limit) devreye girmesinden olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Size kalmış ben sadece teknik olarak emin olmak istedim. DDU en fazla yarım saatinizi alırdı. Yapacak olursanız atın bakarım, buraya da atarım.Hocam anladım demek istediğinizi.Daha yeni oyuna girdim bu takılmaları RTX 3050'de yapmıyor.Net kaynak belli oldu hocam.Eğer forumlarda çözüm gibi şeyler yoksa yarın ilk işim garantiye vermek olacaktır.