Neler Yeni

Ryzen 5 7600 için hava veya sıvı soğutucu önerisi

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Kutay Karadağ
Arkadaşlar rx 7800 xt gpu ve r5 7600 işlemci var ve işlemci sıcaklığı konusunda kafaya takık birisiyim ve 60 derece üzeri görmek istemiyorum. Kimisi DeepCool LT720 360mm sıvı soğutucu öneriyor kimisi Thermalright Peerless Assassin 120 SE öneriyor farklı farklı bir sürü öneri var ancak hangisinde işlemci sıcaklığı en az seviyede olur. Sıvı veya hava soğutucu fark etmez yeter ki işlemci sıcaklığı en düşük seviyede olsun. Bütçem 3K-4K arası. Önerilerinizi bekliyorum

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
798
İsim
Rüveyda Akın
Thermalright Peerless Assassin 120 SE

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Thermalright Yeni Hava Sogutmasi getirdi trye Peerless 140 baya iyi 7600xte kullaniyprum tavsiye ederim

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Kutay Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Hocam bu konulara pek hakim olmadığım için sorma gereği duyuyorum. Daha çok soğutan bir soğutucu öneriniz varsa eğer önerilere açığım sıvı veya hava fark etmez. Birde Dediğiniz ürün hangisi acaba 2 tane varda aralarında 100 TL fark var https://www.gaming.gen.tr/urun/3848...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
798
İsim
Rüveyda Akın
Hocam bu konulara pek hakim olmadığım için sorma gereği duyuyorum. Daha çok soğutan bir soğutucu öneriniz varsa eğer önerilere açığım sıvı veya hava fark etmez. Birde Dediğiniz ürün hangisi acaba 2 tane varda aralarında 100 TL fark var https://www.gaming.gen.tr/urun/3848...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
Hepsi aynı model sadece tasarımları görünüşleri farklı en çok soğutan diye bir şey yok bakır boru sayısına bakacaksın fan sayısına bakacaksın düşük olan az çok olan çok soğutur ama en iyi olan bildiğim kadarıyla Thermalright Peerless Assassin 120 SE, DeepCool Ak400 ve Ak620

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Kutay Karadağ
Thermalright Yeni Hava Sogutmasi getirdi trye Peerless 140 baya iyi 7600xte kullaniyprum tavsiye ederim
Hocam pek bir bilgim yokta bu konularda peerless 140 ın bundan farkı nedir acaba ? https://www.gaming.gen.tr/urun/3848...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
Birde sıvı soğutucu daha çok mu soğutur? Eğer öyleyse sıvıda önerebilirsiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hepsi aynı model sadece tasarımları görünüşleri farklı en çok soğutan diye bir şey yok bakır boru sayısına bakacaksın fan sayısına bakacaksın düşük olan az çok olan çok soğutur ama en iyi olan bildiğim kadarıyla Thermalright Peerless Assassin 120 SE, DeepCool Ak400 ve Ak620
Peki genelde herkes sıvı soğutucu daha çok soğutur dedi bana. Siz sıvı soğutucu önermez misiniz ?

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
798
İsim
Rüveyda Akın
Hocam pek bir bilgim yokta bu konularda peerless 140 ın bundan farkı nedir acaba ? https://www.gaming.gen.tr/urun/3848...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
Senin attığın ARGB olan model yani fanlarında ışık var ayrıca 140 ile 120 ölçü birimi oluyor kasana hangisi uyuyorsa onu alıyorsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki genelde herkes sıvı soğutucu daha çok soğutur dedi bana. Siz sıvı soğutucu önermez misiniz ?
7600 için sıvı soğutucuya gerek yok çünkü çok ısınan bir işlemci değil. Bu yüzden kule tipi soğutucuda daha çok derece düşüşü yaşanır. 7800x3D işlemcin falan olsa sıvı soğutma şarttı.

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Kutay Karadağ
Senin attığın ARGB olan model yani fanlarında ışık var ayrıca 140 ile 120 ölçü birimi oluyor kasana hangisi uyuyorsa onu alıyorsun

7600 için sıvı soğutucuya gerek yok çünkü çok ısınan bir işlemci değil. Bu yüzden kule tipi soğutucuda daha çok derece düşüşü yaşanır. 7800x3D işlemcin falan olsa sıvı soğutma şarttı.
Hocam ileride işlemci yükseltebilirim dediğiniz model vb. O yüzden geleceğe dönük bir öneride yapabilir misiniz sıvı soğutucu için.

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
798
İsim
Rüveyda Akın
Hocam ileride işlemci yükseltebilirim dediğiniz model vb. O yüzden geleceğe dönük bir öneride yapabilir misiniz sıvı soğutucu için.
Yahu işlemcilerin aşırı fazla serin çalışmaması lazım zaten sürekli 50 55 derecede dolaşmasını mı istiyorsun anlamadım ki 60 65 ideal sıcaklık aşırı soğuk çalışırsa elindeki işlemciden olursun kule tipi al geç kule tipi işlemciler buna göre ayarlanıyor zaten adamlar bilmiyor mu 10 bakır borulu yapmayı ayrıca sıvı soğutmaların pompaları 3-4 yılda arızalanıyor ömürlük değiller ona yatırım yapma ilerde alırsın

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Kutay Karadağ
Yahu işlemcilerin aşırı fazla serin çalışmaması lazım zaten sürekli 50 55 derecede dolaşmasını mı istiyorsun anlamadım ki 60 65 ideal sıcaklık aşırı soğuk çalışırsa elindeki işlemciden olursun kule tipi al geç kule tipi işlemciler buna göre ayarlanıyor zaten adamlar bilmiyor mu 10 bakır borulu yapmayı ayrıca sıvı soğutmaların pompaları 3-4 yılda arızalanıyor ömürlük değiller ona yatırım yapma ilerde alırsın
Hocam sadece 1 tane sıvı soğutucu önerisi istedim niye bu kadar tepki gösterdiniz? Bende bundan önce laptop vardı ve hep 90 95 derece aralığı çalıştığı için ateş gibi oluyordu bu yüzden kasada böyle olmasını istemedim. Bende şu an sıvı soğutucu olarak Game Booster titan 240mm diye bir soğutucu vardı ve oyunlarda 60 derece üstü göstermiyordu. Böyle bir performans beklediğim için sadece bir tane sıvı soğutucu önerisi sordum.

Top Bottom