Ryzen 5 7600: Normalden Düşük Performans Sorunu

Riven.

80+
Reaksiyon skoru
1
Herkese selam arkadaşlar,
Ryzen 5 7600 işlemcime bu videodaki PBO ayarlarını uyguladım. Ancak ilginç bir durumla karşılaştım: videodaki kişinin stok (OC’siz) hali bile, benim OC yapılmış işlemcimden yaklaşık %30 daha yüksek performans veriyor. Ne yaptıysam bu farkı kapatamadım. Single-core skorlar biraz yakın olsa da, multi-core performansta ciddi bir fark oluşuyor.

Sistemimdeki bileşenler ve durum şu şekilde:

• Anakart: MSI Pro B650M-B (BIOS en son sürüm)
  • İşlemci Soğutucu: Thermalright Assassin 120 mm
  • Ekran Kartı: RTX 4070 Super
  • RAM: 16 GB 5200 MHz
  • Depolama: 1 TB M.2 SSD

Bu konuyu Donanım Arşivi’ne açıyorum. Aynı durumu yaşayan veya çözüm bulan var mı? PBO ayarları, BIOS veya başka bir faktör bu farkı yaratıyor olabilir mi? Her türlü tavsiyeye açığım.

Ekran görüntüsü 2025-10-04 155617.webp

PBO ayarlarım ise videodaki ile aynı fakat sadece curve optimizer 30.

Son düzenleme:
Bende de durum bu şekilde asus prime b650mk anakart phantom spirit. +200 -30
Screenshot_6.webp
Screenshot_5.webp

12.webp

Anakart MSİ B850 Mortar Wifi
+200
scalar 10x
curve -40
Gerisi biraz şans işi işlemci silikon kalitesi vs.

Bu konuyu Donanım Arşivi’ne açıyorum. Aynı durumu yaşayan veya çözüm bulan var mı? PBO ayarları, BIOS veya başka bir faktör bu farkı yaratıyor olabilir mi? Her türlü tavsiyeye açığım.
Anlaşılan içerik AI....

onun oc yapılmamış haliyle senin oc siz aynımı

Herkese selam arkadaşlar,
Ryzen 5 7600 işlemcime bu videodaki PBO ayarlarını uyguladım. Ancak ilginç bir durumla karşılaştım: videodaki kişinin stok (OC’siz) hali bile, benim OC yapılmış işlemcimden yaklaşık %30 daha yüksek performans veriyor. Ne yaptıysam bu farkı kapatamadım. Single-core skorlar biraz yakın olsa da, multi-core performansta ciddi bir fark oluşuyor.

Sistemimdeki bileşenler ve durum şu şekilde:

• Anakart: MSI Pro B650M-B (BIOS en son sürüm)
  • İşlemci Soğutucu: Thermalright Assassin 120 mm
  • Ekran Kartı: RTX 4070 Super
  • RAM: 16 GB 5200 MHz
  • Depolama: 1 TB M.2 SSD

Alıntıyı görüntüle

PBO ayarlarım ise videodaki ile aynı fakat sadece curve optimizer 30.
ılk bastakı paragraf okudum sadece ona gore yorum yapıyorum
dusuk performans alırson pbo ayarını stoga cevır

Benimkide:
+150
scalar 2x
curve -25
o zaman benim silikonum baya kötü diyebiliriz.
bide benim frekansım daha yüksek sana göre daha fazla volt vermişim senin multi core daha yüksek ama hatta baya fark var arasında, bu oyun performansını düşürür mü normaline göre?
Alıntıyı görüntüle
Anakart MSİ B850 Mortar Wifi
+200
scalar 10x
curve -40
Gerisi biraz şans işi işlemci silikon kalitesi vs.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ılk bastakı paragraf okudum sadece ona gore yorum yapıyorum
dusuk performans alırson pbo ayarını stoga cevır
Oc yapmadığım zaman single core da 680 multi core da 3900 civarı verdi oc ile birazda olsa yükseldi.

Benimkide:
+150
scalar 2x
curve -25
o zaman benim silikonum baya kötü diyebiliriz.
bide benim frekansım daha yüksek sana göre daha fazla volt vermişim senin multi core daha yüksek ama hatta baya fark var arasında, bu oyun performansını düşürür mü normaline göre?

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oc yapmadığım zaman single core da 68 multi core da 3900 civarı verdi oc ile birazda olsa yükseldi.
sende dıyorsun bıraz dıye
bıraz yukselse ne ısıne yarayacak kı 75 yerıne 68 al yormaya degmez bence

sende dıyorsun bıraz dıye
bıraz yukselse ne ısıne yarayacak kı 75 yerıne 68 al yormaya degmez bence
Ama yani normale göre bu denli düşük olması normal mi silikon kalitesi falan ama silikon kalitesi yüzünden bu kadar düşük olucağını düşünmüyorum.

Ama yani normale göre bu denli düşük olması normal mi silikon kalitesi falan ama silikon kalitesi yüzünden bu kadar düşük olucağını düşünmüyorum.
Bende 7600 kullanıyorum rustta low ayarlarda bile kasıyor harddiske kurulu rust ondan olabilir mi

Geri