Ryzen 5 7600 PBO Sonrası Sıcaklıkları?

Reaksiyon skoru
26
Herkese selamlar Ryzen 5 7600 işlemcime pbo işlemi uyguladım pbo işleminden önce cinebench testinde maksimum 4.8GHz gördü ve maksimum sıcaklığı 69.5'di pbo işleminden sonra işlemciyi stabil bir şekilde 5.3GHz değerlerinde çalıştırmayı başardım ancak işlemci sıcaklığı maksimum 85 dereceyi gördü daha da yukarı çıkmadı. Fotoğrafları bırakıyorum hwinfo ss'inde pbo açık değerler var onun dışında cinebench testi sonuçları pbo öncesi 13397 puan iken pbo sonrası 14767 puana çıktı. Sonuç olarak pbo sonrası işlemcinin tam yükte 85 derecede çalışması sizce fazla mı? yoksa ayarları biraz kısmam gerekir mi? test süresince herhangi bir crash mavi ekran vesaire sorunla karşılaşmadım stabil bir şekilde çalışıyor şuan. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekler

• cinebench.webp
    cinebench.webp
    4.9 KB · Hit: 33
  • hwinfo.webp
    hwinfo.webp
    78.9 KB · Hit: 32
Son düzenleme:
Herkese selamlar Ryzen 5 7600 işlemcime pbo işlemi uyguladım pbo işleminden önce cinebench testinde maksimum 4.8GHz gördü ve maksimum sıcaklığı 69.5'di pbo işleminden sonra işlemciyi stabil bir şekilde 5.3GHz değerlerinde çalışmayı başardım ancak işlemci sıcaklığı maksimum 85 dereceyi gördü daha da yukarı çıkmadı. Fotoğrafları bırakıyorum hwinfo ss'inde pbo açık değerler var onun dışında cinebench testi sonuçları pbo öncesi 13397 puan iken pbo sonrası 14767 puana çıktı. Sonuç olarak pbo sonrası işlemcinin tam yükte 85 derecede çalışması sizce fazla mı? yoksa ayarları biraz kısmam gerekir mi? test süresince herhangi bir crash mavi ekran vesaire sorunla karşılaşmadım stabil bir şekilde çalışıyor şuan.
Render vb kullanacaksan kısabilirsin ama oyun için kullanacaksan bu yüke kolay kolay çıkmaz yaz ayları içinde gayet olabilir bu ayarlar kalsın oyun için kullanımda

Herkese selamlar Ryzen 5 7600 işlemcime pbo işlemi uyguladım pbo işleminden önce cinebench testinde maksimum 4.8GHz gördü ve maksimum sıcaklığı 69.5'di pbo işleminden sonra işlemciyi stabil bir şekilde 5.3GHz değerlerinde çalışmayı başardım ancak işlemci sıcaklığı maksimum 85 dereceyi gördü daha da yukarı çıkmadı. Fotoğrafları bırakıyorum hwinfo ss'inde pbo açık değerler var onun dışında cinebench testi sonuçları pbo öncesi 13397 puan iken pbo sonrası 14767 puana çıktı. Sonuç olarak pbo sonrası işlemcinin tam yükte 85 derecede çalışması sizce fazla mı? yoksa ayarları biraz kısmam gerekir mi? test süresince herhangi bir crash mavi ekran vesaire sorunla karşılaşmadım stabil bir şekilde çalışıyor şuan. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Yenur.

Herkese selamlar Ryzen 5 7600 işlemcime pbo işlemi uyguladım pbo işleminden önce cinebench testinde maksimum 4.8GHz gördü ve maksimum sıcaklığı 69.5'di pbo işleminden sonra işlemciyi stabil bir şekilde 5.3GHz değerlerinde çalışmayı başardım ancak işlemci sıcaklığı maksimum 85 dereceyi gördü daha da yukarı çıkmadı. Fotoğrafları bırakıyorum hwinfo ss'inde pbo açık değerler var onun dışında cinebench testi sonuçları pbo öncesi 13397 puan iken pbo sonrası 14767 puana çıktı. Sonuç olarak pbo sonrası işlemcinin tam yükte 85 derecede çalışması sizce fazla mı? yoksa ayarları biraz kısmam gerekir mi? test süresince herhangi bir crash mavi ekran vesaire sorunla karşılaşmadım stabil bir şekilde çalışıyor şuan. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Curve optimize çaktın mı -30

@TechGuy hocam diğer konularda çok yardımcı oluyordunuz arkadaşlara sizin de düşüncenizi alabilir miyim rica etsem bu konu hakkında?

Hocam eğer oyunlarda 65-72 derece arası geziyorsa anlık sıçramalar 82-83c üzerine çıkmıyorsa bence başarı bir O.C olmuş.
oyun testi yapmadım hocam cpu-z stres testinde 70 derece max cinebench'te de 85 derece gördüm bi afterburner kurup oyunlarda da test edeyim hemen.

oyun testi yapmadım hocam cpu-z stres testinde 70 derece max cinebench'te de 85 derece gördüm bi afterburner kurup oyunlarda da test edeyim hemen.
Bir dene hocam sonuçları paylaşırsın. Eğer çok yüksek olursa güç limitini kısıp tekrar R23 skorlara bakarsınız.

Geri