Neler Yeni

Çözüldü✓ ryzen 5 7600 sıvı soğutucu önerisi

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,520
İsim
Hacı
bende simdi aldim 7800x3d hava sogutmasi bile yetiyor arkadasin attigi 1800tllik olan
Yetiyor aksini idda eden yok.
O soğutma 240MM sıvı sogutmalara çakıyor.
Bütçe varken ve görsel açıdan daha iyi duracakken ve daha serin çalışacakken neden gidip kule tipi alsın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMD ile AMD karşılaştırıyorum intelle amd karşılaştırsam haklı olurdun.

Alıntıyı görüntüle

Basit sentetik bir örnek :

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Bu kafayla devam başka hiçbişi demiyorum.
Multicore bakmaya devam et sen oyunda ırzına geçer OC ile.

7800X3D nin 7950X in ırzına geçtiği gibi. 🤣🤣

He ona da inanmazsın sen şimdi git sentetik testine sonra da oyun performansına bak 🤣

Aykut D.

80+ Gold
Yetiyor aksini idda eden yok.
O soğutma 240MM sıvı sogutmalara çakıyor.
Bütçe varken ve görsel açıdan daha iyi duracakken ve daha serin çalışacakken neden gidip kule tipi alsın?

Bu kafayla devam başka hiçbişi demiyorum.
Multicore bakmaya devam et sen oyunda ırzına geçer OC ile.

7800X3D nin 7950X in ırzına geçtiği gibi. 🤣🤣

He ona da inanmazsın sen şimdi git sentetik testine sonra da oyun performansına bak 🤣
Snowman x4'de senin deyiminle ÇAKIYOR .

Kule tipi soğutucuların bakım istememesi vede boyutuna oranla daha verimli f/p olmasından her türlü kule tipi > sıvı soğutma.

Vede her şey o.c değildir herşeyin orjinali iyidir.

Kule tipi soğutucuların bakım istememesi vede boyutuna oranla daha verimli f/p olmasından her türlü kule tipi > sıvı soğutma.

Terbiye üslup 0
1701081084549.png

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,520
İsim
Hacı

Terbiye üslup 0
Alıntıyı görüntüle
Darkflash ile DEEPCOOL MU KIYASLAMAK :D
puahahhahahaha :ROFLMAO::ROFLMAO:

Aykut D.

80+ Gold

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,520
İsim
Hacı

Aykut D.

80+ Gold

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,038
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
O işlemci için sıvı soğutma şart değil aslına. ID-Cooling SE-214-XT fazlasıyla yeterli olacaktır.

Ohyti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Dağhan Türüdü
Haklı haksız davası değil saçma sapan toksik ben bilirim tavrın rahatsız ediU
SOFU sağ olun beyler yardımcı oldunuz ama bu kadar gerilmeye gerek yok adam haklı biraz agresif yazmışsın.Sıkıntı yok beyler tartışmayalaım hepiniz fikirlerinizi yazıyorsunzu sağ olun

O işlemci için sıvı soğutma şart değil aslına. ID-Cooling SE-214-XT fazlasıyla yeterli olacaktır.
Evet ama :D kasam çok güzel oldu hem estetiği bozmamak için sıvı soğutucu istiyorum hem de en geç 1-2 sene upgrade ediceğim kesin olduğu için geleceği dönük yapmak istedim sağ olasın

He tamam sen haklısın yoruldum yaff (!) :D
Şuan anladığım kadari ile hem güçlü hem estetik hemde geleceğe dönük senin önerdiğin deepcool en iyisi gibi

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,038
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
SOFU sağ olun beyler yardımcı oldunuz ama bu kadar gerilmeye gerek yok adam haklı biraz agresif yazmışsın.Sıkıntı yok beyler tartışmayalaım hepiniz fikirlerinizi yazıyorsunzu sağ olun

Evet ama :D kasam çok güzel oldu hem estetiği bozmamak için sıvı soğutucu istiyorum hem de en geç 1-2 sene upgrade ediceğim kesin olduğu için geleceği dönük yapmak istedim sağ olasın

Şuan anladığım kadari ile hem güçlü hem estetik hemde geleceğe dönük senin önerdiğin deepcool en iyisi gibi

O halde Deepcool LS720 tercih edebilirsiniz.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,520
İsim
Hacı
Haklı haksız davası değil saçma sapan toksik ben bilirim tavrın rahatsız edici.

Aha ben haklıyım... hiiiiii :D

Şaka şaka :D

Hocam bilmesem inatlaşmam.
Kule tiplerinin sıvı soğutmalara göre avantajı veya sıvı soğutmaların da kule tiplerine göre avantajları var.

Misal ben 7800X3D aldım ne alırım LT720 veya Arctic 420MM alırım.

Daha düşük bire işlemci için örneğin 7500F için gidip de LT720 Almam. AG400 veya ASSASSİN 120 alır geçerim.

Ama ilerleyen zamanda İşelemci de yükseltme gibi bi düşüncem varsa kule tiplerinin yüzüne bakmam. çünkü yeni nesil işlemcilerin ne kadar ısınacağı ne kadar güç çekeceği belli değil.

Bu arada görselliği de düşününce tasarım açısından müthiş duruyor sıvı soğutmalar.

Kule tipini de tak 10 yıl kullan fanı bozulmadığı sürece nerdeyse ilk günki performansında çalışacak bu da bi gerçek. Sıvı soğut özellikle bi tık sıcak çalışan 14700K vb. bir işlemcide ömrünü de daha hızlı yiyecektir daha serin bir işlemciye nazaran.

Yoksa bende kule tipçiyim zaten sıvı isteyen adama da ilee kule tipi al diye diretmem alsın kullanır 5-6 yıl sorunsuzca.

O halde Deepcool LS720 tercih edebilirsiniz.
O pp ne ya önceki baya farklı olunca tanıyamadım :D

Son olarak 14900K öyle bi işlemci ki sıvı soğutmalar bile soğutmuyor ille CUSTOM dizmek lazım ona :D

Ohyti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Dağhan Türüdü
Aha ben haklıyım... hiiiiii :D

Şaka şaka :D

Hocam bilmesem inatlaşmam.
Kule tiplerinin sıvı soğutmalara göre avantajı veya sıvı soğutmaların da kule tiplerine göre avantajları var.

Misal ben 7800X3D aldım ne alırım LT720 veya Arctic 420MM alırım.

Daha düşük bire işlemci için örneğin 7500F için gidip de LT720 Almam. AG400 veya ASSASSİN 120 alır geçerim.

Ama ilerleyen zamanda İşelemci de yükseltme gibi bi düşüncem varsa kule tiplerinin yüzüne bakmam. çünkü yeni nesil işlemcilerin ne kadar ısınacağı ne kadar güç çekeceği belli değil.

Bu arada görselliği de düşününce tasarım açısından müthiş duruyor sıvı soğutmalar.

Kule tipini de tak 10 yıl kullan fanı bozulmadığı sürece nerdeyse ilk günki performansında çalışacak bu da bi gerçek. Sıvı soğut özellikle bi tık sıcak çalışan 14700K vb. bir işlemcide ömrünü de daha hızlı yiyecektir daha serin bir işlemciye nazaran.

Yoksa bende kule tipçiyim zaten sıvı isteyen adama da ilee kule tipi al diye diretmem alsın kullanır 5-6 yıl sorunsuzca.

O pp ne ya önceki baya farklı olunca tanıyamadım :D

Son olarak 14900K öyle bi işlemci ki sıvı soğutmalar bile soğutmuyor ille CUSTOM dizmek lazım ona :D
:D aynen sağ ol sadece 7600'e overclock yapmak kaldı onuda bir yerlden bakıp yaparım.Bir teslim alsam heyecandan patlıyıcam :D

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,520
İsim
Hacı
:D aynen sağ ol sadece 7600'e overclock yapmak kaldı onuda bir yerlden bakıp yaparım.Bir teslim alsam heyecandan patlıyıcam :D
Overclok yapalım beraber :D
İnstagram: haci_sofu

Top Bottom