RYZEN 5 7600X3D İŞLEMCİ HAKKINDA

beta911

80+
Reaksiyon skoru
3
Selamlar arkadaşlar.Foruma yeni üye olabildim.Diğer bilişim forumlarında yaklaşık 20 yıllık üyeliklerim var.

Sizleri bi soru ile meşgul etmek isterim.Yaklaşık 6 ay evvel aldığım ryzen 5 7600x3d işlemcim var.Fakat ben bu işlemciyi kendi ekran kartım ile kullanamıyorum.Ne zaman ekran kartını taksam biosa girmiyor veya windows açılırken tekrar tekrar başlıyor.Garantiye gönderdim ankara firmasına onlar a520 anakart ve normal bi ekran kartı ile test ettiler ama herhangi bir sorun görülmedi geri gönderdiler.Elimde iki adet anakart var biri asrock b650 pg lighting biride asus b850-ı gamingi wifi bu iki anakartlarada kullanmak istediğimde kullanamıyorum.işlemci içindeki gömülü vga ile bağladığımda sorun yok.Ne zaman ekran kartı taksam açılmıyor bilgisayar.Biosdan onboard vga iptal ettim olmadı.Açılışta ilk pcı-ex i seçtim olmadı.Bu işlemciyi nasıl kullanabilirim acaba.

Youtubeda birinin başına gelmişti bu durum kolayca çözüyordu şimdi arasan bulunmaz ama sanıyorum ki işlemcide sorun sonuçta pci slotuyla iletişimi o sağlıyor. Farklı ekran kartlarıyla deneyin ilk iş

Selamlar arkadaşlar.Foruma yeni üye olabildim.Diğer bilişim forumlarında yaklaşık 20 yıllık üyeliklerim var.

Sizleri bi soru ile meşgul etmek isterim.Yaklaşık 6 ay evvel aldığım ryzen 5 7600x3d işlemcim var.Fakat ben bu işlemciyi kendi ekran kartım ile kullanamıyorum.Ne zaman ekran kartını taksam biosa girmiyor veya windows açılırken tekrar tekrar başlıyor.Garantiye gönderdim ankara firmasına onlar a520 anakart ve normal bi ekran kartı ile test ettiler ama herhangi bir sorun görülmedi geri gönderdiler.Elimde iki adet anakart var biri asrock b650 pg lighting biride asus b850-ı gamingi wifi bu iki anakartlarada kullanmak istediğimde kullanamıyorum.işlemci içindeki gömülü vga ile bağladığımda sorun yok.Ne zaman ekran kartı taksam açılmıyor bilgisayar.Biosdan onboard vga iptal ettim olmadı.Açılışta ilk pcı-ex i seçtim olmadı.Bu işlemciyi nasıl kullanabilirim acaba.
Başka ekran kartıyla denedin mi ?

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.Elimde 6700xt-6600 radeon serisi ve gtx 1650 nvida ekran kartları ile denedim.Hepsinde aynı sonucu verdi maalesef.Bun işlemcinin haricinde aynı setup ta hem 7500f kullandım hem 7800x3d kullandım onlarda hiç sorun olmamıştı.Bi bulamadım gitti ekran kartı olmadan canavar gibi çalışıyor.Ekran kartını takınca ekran donmaya başlıyor.

Varsa mutlaka garantiye gönder işlemciyi ya da ramlerin exposunu falan kapt

Gönderdim.Bana görüntülü olarak attılar test ettiklerini a520 bi anakart+nvidia giriş seviyesi bi ekran kartıyla yaklaşık 2 saatlik stress testi yapmışlar.Videoda gözüküyor herhangi bi kilitlenmes vs.Olmadığı için sorun yok diyip geri gönderdiler.

Gönderdim.Bana görüntülü olarak attılar test ettiklerini a520 bi anakart+nvidia giriş seviyesi bi ekran kartıyla yaklaşık 2 saatlik stress testi yapmışlar.Videoda gözüküyor herhangi bi kilitlenmes vs.Olmadığı için sorun yok diyip geri gönderdiler.
Hocam a520 yi ikinci kez yazdınız diye söylüyorum a620 olmasın

Yanlış yazmış olabilirim kusura bakmayın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi gönderdikleri videoyu tekrar inceledim msi b620 anakart nvidia 7300 türevi bi ekran kartı ile test etmişler.

Son düzenleme:

işlemci, ekran kartı ile alakalı çalışma konusunda uyumsuzluk çakışması yapmaz. sorun ramlerde yada anakartın da ara. iki anakartında da çalışmamış o yüzden ram kaynaklı gibi geldi. bios pilini çıkar tak ve tek modül ram tak bir dene

Merhaba tekrar.İki farklı ram takımı ile denedim kingston 5600 mhz DDR 5 team vulcan 6400 mhz ram ikisinde de maalesef aynı hatayı alıyorum.

Geri