Neler Yeni

Ryzen 5 Pro 4650G Görüşleriniz

peg'

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burak Dinç
Selamun aleyküm arkadaşlar hayırlı akşamlar geçenlerde her şey güzel giderken bir anda laptop işlemcim yandığı için masaüstü toplamak istiyorum aklımda bir kaç soru var hepsine maddeli şekilde cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum.
1- aklımda ki işlemci ryzen 5 4650G ilerde rtx 2060 a kadar bir ekran kartı ekleyeceğimi düşünürsek anakart seçimim ne olmalı?
2- bu işlemcilerin dahili grafik birimi olmayan ryzen 5 işlemcilerden performans olarak çok farkı var mı ?
3- işlemci hakkında bildiğiniz artı ya da eksi yönleri belirtir misiniz?

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
- aklımda ki işlemci ryzen 5 4650G ilerde rtx 2060 a kadar bir ekran kartı ekleyeceğimi düşünürsek anakart seçimim ne olmalı?
Bütçene bağlı.
B450M-S2H olabilir.

2- bu işlemcilerin dahili grafik birimi olmayan ryzen 5 işlemcilerden performans olarak çok farkı var mı ?
Hangi model?

işlemci hakkında bildiğiniz artı ya da eksi yönleri belirtir misiniz?
8+8 GB ram ile kullanırsan daha iyi olur.

yesososo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
485
İsim
Yusuf Yusuf
işlemci hakkında bildiğiniz artı ya da eksi yönleri belirtir misiniz?
3400G'nin tüm 4xxxG serisi işlemcilere kıyasla, FPS olarak daha iyi odluğunu biliyorum.

Alternatifin orası da olabilir, ekran kartını ne zaman alacağına bağlı olarak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Gerekiyor mu?
CPU olarak cillop.
İGPU'su güçsüz.

CPU gücü olarak 3600'ün biraz gerisinde.

peg'

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burak Dinç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bütçene bağlı.
B450M-S2H olabilir.

Hangi model?

8+8 GB ram ile kullanırsan daha iyi olur.
çoğu forum da gördüğüm kadarıyla b450 serisi ile uyumlu değil diyen de var uyumlu diyenler de var ondan dolayı biraz tedirgin oldum bios güncellemesine rağmen birisi açmadığını falan söyledi.

bahsettiğim işlemciler genelde tercih edilen 2600 2600x 3600 gibi işlemciler bunlarla arasında ki fark ne kadar olur

dual yapmayı düşünüyorum ama ilk alırken single almak zorunda kalıcam gibi gözüküyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

CPU olarak cillop.
İGPU'su güçsüz.

CPU gücü olarak 3600'ün biraz gerisinde.
günümün çoğu valorant ta geçiyordu 150 180 arası fps verdiğini gördüm youtube da tatmin eder beni ekran kartı da eklediğim de çok daha sağlam olacağını düşünüyorum ki valorant dışında sadece ortalama grafiklerde oyunlar ve adobe programlarını kullanacağım

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
çoğu forum da gördüğüm kadarıyla b450 serisi ile uyumlu değil diyen de var uyumlu diyenler de var ondan dolayı biraz tedirgin oldum bios güncellemesine rağmen birisi açmadığını falan söyledi.
Uyumlu , eğer aklına takılıyorsa A520/B550 çipsetli anakart alabilirsin.

bahsettiğim işlemciler genelde tercih edilen 2600 2600x 3600 gibi işlemciler bunlarla arasında ki fark ne kadar olur
Bahsettiğiniz işlemcilerde dahili grafik birimi bulunmuyor . Yazdığın işlemciler 2060'ı rahat bir şekilde besler.

peg'

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burak Dinç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uyumlu , eğer aklına takılıyorsa A520/B550 çipsetli anakart alabilirsin.

Bahsettiğiniz işlemcilerde dahili grafik birimi bulunmuyor . Yazdığın işlemciler 2060'ı rahat bir şekilde besler.
grafik birimi bulunmadığını biliyorum sadece işlemci kısmında ki karşılaştırmalarda gözle görülür fark olur mu olmaz mı diye merak ediyorum sadece

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
grafik birimi bulunmadığını biliyorum sadece işlemci kısmında ki karşılaştırmalarda gözle görülür fark olur mu olmaz mı diye merak ediyorum sadece
Biraz fark olabilir. Abdullah abi bu videoda birçok işlemciyi karşılaştırmış.

peg'

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burak Dinç
3400G'nin tüm 4xxxG serisi işlemcilere kıyasla, FPS olarak daha iyi odluğunu biliyorum.

Alternatifin orası da olabilir, ekran kartını ne zaman alacağına bağlı olarak.
4650g nin stok durumundan dolayı 3400g de tercih edebilirim ama zaten 1 nesil geriden geliyor apu işlemciler o yüzden tercihim 4650g olmuştu

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
2000besir
Dostum duyduğuma göre yakın zamanda 5ci nesil apu işlemcileri çıkarıcak yapabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,199
Üyeler
164,630
Son üye
quarcysale
Top Bottom