Neler Yeni

Ryzen 5600 + RX 6700 XT Sistem Anlık FPS Drop

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,144
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
afterburner ile nasıl bi görüntü sağlayabilirim sizin için? Çok bilgim yok afterburner konusunda
İndirip kurarken riva tuner'de kurulsun mu diye soracak onu da kur sonra kurulum bitince uygulama açılacak. Uygulamaya girdikten sonra ayarlara gireceksin, yukarıdaki panellerde 'izleme' olan bölüme gir ardından Gpu sıcaklığı,kullanımı, Cpu tempature, usage kısımlarına gelip üzerlerine tıkla, tıkladığında altında bilgi ekranı osd de göster seçeneği çıkacak ona tıkla, tik olacak kaydet ardından bir oyuna girdiğinde sol üstte değerler çıkacak.

Tharmasi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emir Kılıçkaya
İndirip kurarken riva tuner'de kurulsun mu diye soracak onu da kur sonra kurulum bitince uygulama açılacak. Uygulamaya girdikten sonra ayarlara gireceksin, yukarıdaki panellerde 'izleme' olan bölüme gir ardından Gpu sıcaklığı,kullanımı, Cpu tempature, usage kısımlarına gelip üzerlerine tıkla, tıkladığında altında bilgi ekranı osd de göster seçeneği çıkacak ona tıkla, tik olacak kaydet ardından bir oyuna girdiğinde sol üstte değerler çıkacak.
Hocam şimdi tekrar denedim mesela hiç drop girmedi ve değerler böyle çıktı. Anlamadım yani ne bir program kapattım aksine arkada bu sayfa açıktı ona rağmen bir sorun olmadı. Çekirdeklerde hiç %90 değerlerine çıkan görmedim. FPS stabildi takılma olmadı ama mesela az önceki açtığımda drop giriyordu. Anlamadım ne sorun olduğunu şu an.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Battlefield V için deneyeceğim şimdi tekrar

Battlefield V'de 4-5 defa daha drop girdi hocam. CPU 4 anlık olarak %100 olmuş evet ama ekran kartı sadece tek bir çekirdek için bu kadar drop a girer mi? Ve az önce dying light 2 de girmemişti mesela drop. Aynı şekilde giriş sahnesinde de girmedi bf v için. Normalde her sahnesinde giriyordu.

Ekler

• SS1.png
    SS1.png
    55.1 KB · Hit: 69
  • SS2.png
    SS2.png
    97.3 KB · Hit: 69
  • SS 3.png
    SS 3.png
    45.6 KB · Hit: 63
  • ss4.png
    ss4.png
    73.2 KB · Hit: 53
  • ss5.png
    ss5.png
    49.7 KB · Hit: 68
Son düzenleme:

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,144
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Battlefield V'de 4-5 defa daha drop girdi hocam. CPU 4 anlık olarak %100 olmuş evet ama ekran kartı sadece tek bir çekirdek için bu kadar drop a girer mi? Ve az önce dying light 2 de girmemişti mesela drop. Aynı şekilde giriş sahnesinde de girmedi bf v için. Normalde her sahnesinde giriyordu.
Çekirdekler tıkanmış bak sana daire/kare içinr alarak gösterdim. İşlemcine o.c yapıp bi nebze rahatlatabilirsin ve oyunları ultra da oynarsan da etkisini görürsün. Bunlar işe yaramazsa işlemciyi yükseltme gerekir.
IMG_20220917_175555.png

IMG_20220917_175418.png

Tharmasi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emir Kılıçkaya
Çekirdekler tıkanmış bak sana daire/kare içinr alarak gösterdim. İşlemcine o.c yapıp bi nebze rahatlatabilirsin ve oyunları ultra da oynarsan da etkisini görürsün. Bunlar işe yaramazsa işlemciyi yükseltme gerekir.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hocam ben de öyle yapmayı düşündüm hatta yapıyorum her ayar ultrada üstüne 2k çözünürlüğe alıyorum (1080p monitör) fps düşüşü oluyor hatta 140 lardan 80 90 lara düşüyor fakat takılma yine de devam ediyor. Low grafikte de ultrada da aynı sorun var sanırım. Yani ekran kartı hep %99 larda zaten ama sorun bu anlık droplarda

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,144
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Hocam ben de öyle yapmayı düşündüm.
Şimdi şöyle bir şey var, test yaparken YouTube`da herkes format atıp temiz kurulum ardından oyun ve program testlerini yapıp paylaşıyor ama kişisel bilgisayarlarda daha fazla ya da az, hizmetler ya da uygulamalar çalışıyor bu yüzden farklılıklar oluyor. Windows zaten programlar birbirlerine ile çalıştığı ve hatalar verdiği oluyor. Kağıt üstünde 1080p`de ucu ucuna yetse de gerçekte uyulmadığı oluyor.
Yerinde olsam anladığım kadarıyla 1080p monitörün var 1440p monitöre geç işlemci o zaman yeterli olur diye düşünüyorum ama riske atmayıp 5700x`e direk geçiş de yapabilirsin.

Tharmasi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emir Kılıçkaya
Şimdi şöyle bir şey var, test yaparken YouTube`da herkes format atıp temiz kurulum ardından oyun ve program testlerini yapıp paylaşıyor ama kişisel bilgisayarlarda daha fazla ya da az, hizmetler ya da uygulamalar çalışıyor bu yüzden farklılıklar oluyor. Windows zaten programlar birbirlerine ile çalıştığı ve hatalar verdiği oluyor. Kağıt üstünde 1080p`de ucu ucuna yetse de gerçekte uyulmadığı oluyor.
Yerinde olsam anladığım kadarıyla 1080p monitörün var 1440p monitöre geç işlemci o zaman yeterli olur diye düşünüyorum ama riske atmayıp 5700x`e direk geçiş de yapabilirsin.
Hocam öneriler için teşekkürler, şimdi tekrardan test yapıyorum yayındayken. Battlefield V Dying Light 2 gibi oyunlarda yayında fps drop + takılma devam ediyor. Ama bu takılma muhabbeti başlamadan önce valorant yayınları da yapıyordum hem akıcıydı hem de hiçbir sorun yoktu. Şimdiyse yayını açıyorum hem fps düşüyor hem drop var hem de mouse hareketlerim istediğim gibi gitmiyor. OBS ayarlarım aynı yani anlam veremiyorum şu an bu işe. OC da yaptım uygulamadan 0.2 ghz artırdı 4.6 yaptı ama 4.6 kesinlikle kullanmıyor. Ayriyeten stres testinde 60-65 derecelere gelen işlemci oyunlarda daha fazla ısınıyor. Önceden olmayan şeyler birkaç gündür olmaya başladı ben bunu anlayamıyorum şu anda

Bir de hocam yasak mı bilmiyorum da yayın kayıtları var bak burada hiçbir sorunum sıkıntım yok şu an forza horizon 5 giriyorum aynı ayarları yapıyorum overclocklu haliyle bile drop giriyor. Ben bunları daha önce oynarken overclock da yoktu işlemci üzerinde. Drop da yemiyordum şimdi yiyorum cidden anlamıyorum.
https://www.twitch.tv/videos/1583745199?t=4h45m2s (Forza sonlarda forza kısmına bakabilirsin.)
https://www.twitch.tv/videos/1589428749?filter=archives&sort=time (Valo yayını hiçbir sorun yok ama şimdi mouse oynatması bile bi garip takıla takıla gidiyor mouse)

Son düzenleme:

Tharmasi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emir Kılıçkaya
Bir de ben hem işlemciyi hem de ekran kartını garantiye yollasam olur mu? Çünkü anlamsız bi darboğaz var hocam yani evet darboğaz zaten var ama fps düşüşü olarak var ben sürekli drop yiyorum ve son zamanlarda başladı bu. Ayriyeten benim ekran kartında coil whining var drop anlarında mesela o ses de duraksıyor. Ama değişim değil de bana iade yaparlarsa çok zarara girerim. İade zorunlu tutarlarsa ben kendi parçalarımı geri isteyebilir miyim?

Biliyorum çok cevap yazdım ama hocam şimdi yeni bir şey çıktı. Ekran kartına stres testi yaptım. (sadece ekran kartına) yani işlemciden bağımsız işlemci boştayken yaptım bunu ve çıkan sonuçlar aynen oyunlarda yediğim droplarla birebir. Yani düşündüğüm gibi olayın işlemciyle uzaktan yakından alakası yok. Ekran kartıma bir şey olmuş ama ne olduğu hakkında bir fikrim yok. Gücü anlık olarak düşüyor üstüne kullanımı da düşüyor fotoğraftaki gibi. Bununla alakalı ne yapmam gerekiyor?

Ekler

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    47.7 KB · Hit: 58
Son düzenleme:

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,144
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
@Tharmasi İşlemcin darboğaz yapıyor zaten onda eminim attıın grafikten belli, çizmiştim de zaten onun dışında bir de e.kartında sorun çıktı. E.kartına gelmeden önce işlemcinde stok soğutucu mu var? Stok soğutucu varsa, o.c pek işe yaramaz zaten stok soğutucu o işlemciye yetmiyor, turbo frekansta belirtmişsin verdiğin değere çıkamıyor. ya voltaj yetersiz ya da soğutma ki soğutmadır. E.kartı'na gelirsek sisteminde bir sorun var direk e.kartı diyemeyiz. Psu, anakart ya da depolama birimi kaynaklı da olabilir e.kartında da olabilir. Sorunun kaynağını bulmak için parça değiştirmek lazım. Önce Ram'leri sök tak olmazsa e.kartı sonra psu, anakart, işlemci diye gider. Elinde bu imkanlar yoksa mecbur garantiye göndereceksin ama garanti TR'de sıkıntı. sorunlu ürünü sağlam diye geri gönderiyorlar. Elinde yedek parçaların yoksa da en azından bi kasayı aç gözüne takılan bir şey var mı kotrol et. %60 e.kartında sıkıntı var gibi. Driver silip, tekrar kurulunca düzeleceğini sanmıyorum ama onu da denemediysen dene. Driver'i whql indirip, kur. Ama belirttiğim gibi kesi çözüm par.a değiştirerek olur.

Tharmasi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emir Kılıçkaya
@Tharmasi İşlemcin darboğaz yapıyor zaten onda eminim attıın grafikten belli, çizmiştim de zaten onun dışında bir de e.kartında sorun çıktı. E.kartına gelmeden önce işlemcinde stok soğutucu mu var? Stok soğutucu varsa, o.c pek işe yaramaz zaten stok soğutucu o işlemciye yetmiyor, turbo frekansta belirtmişsin verdiğin değere çıkamıyor. ya voltaj yetersiz ya da soğutma ki soğutmadır. E.kartı'na gelirsek sisteminde bir sorun var direk e.kartı diyemeyiz. Psu, anakart ya da depolama birimi kaynaklı da olabilir e.kartında da olabilir. Sorunun kaynağını bulmak için parça değiştirmek lazım. Önce Ram'leri sök tak olmazsa e.kartı sonra psu, anakart, işlemci diye gider. Elinde bu imkanlar yoksa mecbur garantiye göndereceksin ama garanti TR'de sıkıntı. sorunlu ürünü sağlam diye geri gönderiyorlar. Elinde yedek parçaların yoksa da en azından bi kasayı aç gözüne takılan bir şey var mı kotrol et. %60 e.kartında sıkıntı var gibi. Driver silip, tekrar kurulunca düzeleceğini sanmıyorum ama onu da denemediysen dene. Driver'i whql indirip, kur. Ama belirttiğim gibi kesi çözüm par.a değiştirerek olur.
Hocam anlattığım gibi durum. Bu droplar falan birkaç gündür var daha öncesinde hiçbir yerde darboğaz yaşamıyordum (ne yayında ne de normal oynarken). Anladığım kadarıyla ekran kartındaki problem işlemcimi darboğaza sokuyor. İşlemcide stok fan varken ısınıyordu 4.2 ghz görüyordu maksimum snowman t6 ultra soğutucu aldım şimdi maksimum 75 falan oluyor derecesi. Ama 4.6 ghz de çalışmıyor mesela darboğaz anlarında. Stress testinde de genelde 4.4 e çıkıyor 4.6 ya aldığımda ama 80 dereceyi geçtiğini görmedim işlemcinin. Sorun başka bir parçada mı diye nasıl kontrol edebilirim? Ram de olduğunu sanmıyorum yani ekran kartını tek başına stres testine soktuğumda yine kullanımındaki azalma ya psu da ya da ekran kartında olduğuna dair bir işaret değil mi?

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
Ram de olup olmadığına bakmak istiyorsan testler var onun için. İnternete yazarak bulabilirsin, ayriyeten çift ramin var ise teke düşürerek deneyebilirsin arkadaşından aynı seri kullanan varsa ya da son çare olarak farklı model ram deneyebilirsin. En azından ramden olmadığını kenara koymuş olursun, bir ihtimal elenmiş olur.

Garantiye göndermeden önce de kesinlikle temiz kurulum yap üşenme, garantide daha fazla bekleyeceksin.

Tharmasi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emir Kılıçkaya
Ram de olup olmadığına bakmak istiyorsan testler var onun için. İnternete yazarak bulabilirsin, ayriyeten çift ramin var ise teke düşürerek deneyebilirsin arkadaşından aynı seri kullanan varsa ya da son çare olarak farklı model ram deneyebilirsin. En azından ramden olmadığını kenara koymuş olursun, bir ihtimal elenmiş olur.

Garantiye göndermeden önce de kesinlikle temiz kurulum yap üşenme, garantide daha fazla bekleyeceksin.
Hocam windows 10 kullanıyordum direkt format attım 11 e geçirdim hatta. Şimdi sorun PSU da mı diye kontrol etmek için OCCT kullandım. 12 dakikalık hem cpu hem ekran kartı stres testi sonrasında sonuçlar bu durumda. Yani psu kaynaklı bir sorun yok gibi görünüyor çünkü ne ekran kartına ne de işlemciye bir şey oldu. Ancak şu var ki maksimum işlemci 76 dereceyi gördü buna rağmen 3.6ghz çalıştı. Stres testinde vs 4.2-4.4 aralığında giden işlemci bunda niye 3.6 ghz çalıştı bir fikrim yok.

Ayrıca OCCT testinde ekran kartının VRAM'ine test yapmaya kalktığımda 4-5 saniye içerisinde ekran tamamen donuyordu alt f4 e basıp programı kapattığımda da amd uygulamasından böyle bir uyarı gelmişti. Sürücünün çöktüğünü söylüyordu. Sorun vram de olabilir mi bir ihtimal? Halen çözemedim olayı yani stres testinde çıkan değerlerle OCCT de çıkan sonuçlar birbirini tutmuyor. Stres testinde GPU da droplar meydana gelirken OCCT de gelmiyor. Stres testinde işlemci çok daha hızlı ve daha serin çalışırken OCCT de daha yavaş ve daha sıcak çalışıyor.

Ayriyeten RAM'lerime de stres testi yaptım hiçbir problem çıkmadı. Ne bir çökme ne bir mavi ekran vs yaşadım.

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    367.6 KB · Hit: 60
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    72.8 KB · Hit: 65

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
Hocam win 11 e geçtiyseniz, ben NVİDİA kullanıcısıyım ama mavi ekran almıştım bir kaç kere hatta bir günde 3 kere alınca win10 geri dönmüştüm düzelmişti. Eğer güncelleme ile geçtiyseniz win11 e sıkıntı olmuş olabilir. Win10 geri dönüp dener misiniz? Daha fazla yardımcı olamadığım için kusura bakmayın.

Tharmasi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emir Kılıçkaya
Hocam win 11 e geçtiyseniz, ben NVİDİA kullanıcısıyım ama mavi ekran almıştım bir kaç kere hatta bir günde 3 kere alınca win10 geri dönmüştüm düzelmişti. Eğer güncelleme ile geçtiyseniz win11 e sıkıntı olmuş olabilir. Win10 geri dönüp dener misiniz? Daha fazla yardımcı olamadığım için kusura bakmayın.
Hocam sorun windows 10 dayken vardı zaten belki windows 11 daha güncel olduğundan sistemle uyumlu olur deyip yükledim ama aynı sorunlar devam ediyor. Yani sorunun windows kaynaklı olduğunu sanmıyorum. USB ile yaptım kurulumunu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,299
Üyeler
160,068
Son üye
wiesmir
Top Bottom