Neler Yeni

Ryzen 5600 + RX 6700 XT Sistem Anlık FPS Drop

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
Hocam sorun windows 10 dayken vardı zaten belki windows 11 daha güncel olduğundan sistemle uyumlu olur deyip yükledim ama aynı sorunlar devam ediyor. Yani sorunun windows kaynaklı olduğunu sanmıyorum. USB ile yaptım kurulumunu.

Üzgünüm ekran kartından başka o zaman başka olasılık kalmıyor galiba.

Tharmasi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emir Kılıçkaya
Üzgünüm ekran kartından başka o zaman başka olasılık kalmıyor galiba.
Hocam bu arada şimdi dikkatimi çekti. Ben Dying Light 2 oynamadan önce bu sorunların hiçbiri yoktu. Hatta yayındayken bu takılmaları darboğazı vs dying light 2 oynarken fark ettim. O oyundan sonra ne olduysa hepsinde olmaya başladı. Bir de daha önceden ryzen 3600 ve gtx 1060 kullanıyordum. Geçmiş yayınlarıma bakıyorum o işlemciyle battlefield 5 den tut resident evil village ine cod mw sine kadar her oyunda 1080p 60fps yayın yapmışım. Şu an valorantta bile yayın yapamıyorum. Dediğim gibi Dying Light 2 muhabbetinden önce valorant yayınlarım da da sorun yoktu. Takılmıyordu sadece fps düşüyordu doğal olarak ama takılma yoktu. Şimdi hem takılma oluyor hem başka sorunlar yaşıyorum. Dying light 2 deki bu darboğaz muhabbetini gördükten sonra amd yazılımından otomatik hız aşırtmayı kullanmıştım hatta etki etmemişti bu yüzden de kapatmıştım. Bir oyun nasıl böyle bi etki yaratmış olabilir sistemim üzerinde?

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
Hocam hiç olacağına ihtimal vermiyorum ama silmeyi ya da temiz kurulum yapmayı deneyin belki olmuştur

KercLyoNe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
İbrahim Özdoğan
Hocam bu arada şimdi dikkatimi çekti. Ben Dying Light 2 oynamadan önce bu sorunların hiçbiri yoktu. Hatta yayındayken bu takılmaları darboğazı vs dying light 2 oynarken fark ettim. O oyundan sonra ne olduysa hepsinde olmaya başladı. Bir de daha önceden ryzen 3600 ve gtx 1060 kullanıyordum. Geçmiş yayınlarıma bakıyorum o işlemciyle battlefield 5 den tut resident evil village ine cod mw sine kadar her oyunda 1080p 60fps yayın yapmışım. Şu an valorantta bile yayın yapamıyorum. Dediğim gibi Dying Light 2 muhabbetinden önce valorant yayınlarım da da sorun yoktu. Takılmıyordu sadece fps düşüyordu doğal olarak ama takılma yoktu. Şimdi hem takılma oluyor hem başka sorunlar yaşıyorum. Dying light 2 deki bu darboğaz muhabbetini gördükten sonra amd yazılımından otomatik hız aşırtmayı kullanmıştım hatta etki etmemişti bu yüzden de kapatmıştım. Bir oyun nasıl böyle bi etki yaratmış olabilir sistemim üzerinde?
Hocam sorunu çözebildiniz mi? Çözdüyseniz nasıl çözdünüz aynı sorun bende de var belirttiğiniz gibi coil whine sesi bende de var ve anlık drop anında o seste anlık duruyor.

Guapoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Erdem Akşit
aynı sistem bileşenleri bendede mevcut ve sorunlarda bire bir aynı düzeltebildiyseniz bizede anlatma şansınız varmı acaba @Tharmasi

Sweyetsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Arda
Hocam selam ryzen 5 5600 rx 6700xt var bende sorunu çözebildiniz mi days gone da takılmalar oluyor yüksek fps almama rağmen ve fps bir anda 50-60 oluyor 130-140ken o sıra takılmaya başlıyor metro exodus ve rdr de olmuyor sons of the forest days gone pc building simulator gibi oyunlar da oluyor valorant cs 2 anlamadım yardımcı olur musunuz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

İndirip kurarken riva tuner'de kurulsun mu diye soracak onu da kur sonra kurulum bitince uygulama açılacak. Uygulamaya girdikten sonra ayarlara gireceksin, yukarıdaki panellerde 'izleme' olan bölüme gir ardından Gpu sıcaklığı,kullanımı, Cpu tempature, usage kısımlarına gelip üzerlerine tıkla, tıkladığında altında bilgi ekranı osd de göster seçeneği çıkacak ona tıkla, tik olacak kaydet ardından bir oyuna girdiğinde sol üstte değerler çıkacak.
Aynı sorun bende de var rx 6700xt ryzen 5 5600 frekans tv 5 sistemini aldım 3 gün önce takılmalar oluyor yüksek fps almama rağmen 23.8.2 driverını kullanıyorum temiz kurulum yaptım bios güncelledim aynı droplar devam ediyor ne yapmam gerek

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,299
Üyeler
160,068
Son üye
wiesmir
Top Bottom