Trifact
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,557
- İsim
- Yusuf
- Konu Sahibi Konu Sahibi
frekans sabitlemeyeceğimi söyledim zaten. yukarıda yazdığım gibi herhangi bir frekans sabitlemeden dümdüz standart ayar yapmayan kullanıcı gibi teste soktum. ama garip kısım şu, anlatmasıda biraz karışık benide şaşırttı. auto turbolandığında r23'te az ısınan işlemci boşta daha sıcak, daha yüksek ısıya çıkan işlemci ise boşta daha serin çalışıyordu. ikiside testte turbolandığında 4.4ghz'deydi, frekansta düşürmediler. ve enteresan kısım şu tesler bittiğinde ryzen master'da iki işlemciyide 1volt 3.5ghz sabitleyim dedim test yok, benchmarkta yok sadece ayarları ryzen master 1Volt 3.5ghz çekip Apply bastığımda ilk ryzen 5600 hep pc'yi reset attırdı, ikinci ryzen 5600 hiçbirşey olmadı. hatta 0.95V 0.9V kadar denedim resetlemedi sistemi. testlerde gördüğümüz şu ikinci 5600 ben diğerinden daha iyiyim diyor. CTR'da slikon kalitesi testi yapayım dedim sanırım CTR ryzen 5600 desteğide gelmemiş.Frekanslarını sabitlememişsin muhtemelen 5600 zaten max boost frekansı 4.4 ghz sen onu 4ghz olarak ikisinide sabitleyip aynı voltajı vermen lazım. Böyle yaptığın zaman birisi daha soğuk çalışacak o zaman soğuk olan iyidir. Bu tabloda sağdaki daha iyi gibi duruyor kendisi daha üst frekanslara çıkmış muhtemelen o yüzden daha iyi sonuçlar vermiş. Puan olarak hemen hemen aynı puanı alırsın benim dediğim gibi yaparsan sadece sıcaklıklar değişir.