Neler Yeni

Ryzen 5600 vs Ryzen 5600 - 3600Mhz CL17 vs CL18

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
Frekanslarını sabitlememişsin muhtemelen 5600 zaten max boost frekansı 4.4 ghz sen onu 4ghz olarak ikisinide sabitleyip aynı voltajı vermen lazım. Böyle yaptığın zaman birisi daha soğuk çalışacak o zaman soğuk olan iyidir. Bu tabloda sağdaki daha iyi gibi duruyor kendisi daha üst frekanslara çıkmış muhtemelen o yüzden daha iyi sonuçlar vermiş. Puan olarak hemen hemen aynı puanı alırsın benim dediğim gibi yaparsan sadece sıcaklıklar değişir.
frekans sabitlemeyeceğimi söyledim zaten. yukarıda yazdığım gibi herhangi bir frekans sabitlemeden dümdüz standart ayar yapmayan kullanıcı gibi teste soktum. ama garip kısım şu, anlatmasıda biraz karışık benide şaşırttı. auto turbolandığında r23'te az ısınan işlemci boşta daha sıcak, daha yüksek ısıya çıkan işlemci ise boşta daha serin çalışıyordu. ikiside testte turbolandığında 4.4ghz'deydi, frekansta düşürmediler. ve enteresan kısım şu tesler bittiğinde ryzen master'da iki işlemciyide 1volt 3.5ghz sabitleyim dedim test yok, benchmarkta yok sadece ayarları ryzen master 1Volt 3.5ghz çekip Apply bastığımda ilk ryzen 5600 hep pc'yi reset attırdı, ikinci ryzen 5600 hiçbirşey olmadı. hatta 0.95V 0.9V kadar denedim resetlemedi sistemi. testlerde gördüğümüz şu ikinci 5600 ben diğerinden daha iyiyim diyor. CTR'da slikon kalitesi testi yapayım dedim sanırım CTR ryzen 5600 desteğide gelmemiş.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
frekans sabitlemeyeceğimi söyledim zaten. yukarıda yazdığım gibi herhangi bir frekans sabitlemeden dümdüz standart ayar yapmayan kullanıcı gibi teste soktum. ama garip kısım şu, anlatmasıda biraz karışık benide şaşırttı. auto turbolandığında r23'te az ısınan işlemci boşta daha sıcak, daha yüksek ısıya çıkan işlemci ise boşta daha serin çalışıyordu. ikiside testte turbolandığında 4.4ghz'deydi, frekansta düşürmediler. ve enteresan kısım şu tesler bittiğinde ryzen master'da iki işlemciyide 1volt 3.5ghz sabitleyim dedim test yok, benchmarkta yok sadece ayarları ryzen master 1Volt 3.5ghz çekip Apply bastığımda ilk ryzen 5600 hep pc'yi reset attırdı, ikinci ryzen 5600 hiçbirşey olmadı. hatta 0.95V 0.9V kadar denedim resetlemedi sistemi. testlerde gördüğümüz şu ikinci 5600 ben diğerinden daha iyiyim diyor. CTR'da slikon kalitesi testi yapayım dedim sanırım CTR ryzen 5600 desteğide gelmemiş.
Böyle bakınca sağdaki daha iyi gibi dedim zaten. İkiside 4.4 ghz e çıkmış olsa puanlar yakın olurdu arada 800 puan fark var. Soldaki o frekansa çıkamamış gibi.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
Böyle bakınca sağdaki daha iyi gibi dedim zaten. İkiside 4.4 ghz e çıkmış olsa puanlar yakın olurdu arada 800 puan fark var. Soldaki o frekansa çıkamamış gibi.
aynen bro. benim anlamadığım kısım r23'ten sonra 1volt 3.5ghz'e çekince neden bir işlemci sürekli reset attı. halbuki base clock için ideal bir değer hemde test falan yapmadım he direk 1v 3.5 Apply bastığım gibi resetledi. MP Ratio kısmındaki değerlerin ne olduğunu bilmiyorum sen biliyormusun?

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
aynen bro. benim anlamadığım kısım r23'ten sonra 1volt 3.5ghz'e çekince neden bir işlemci sürekli reset attı. halbuki base clock için ideal bir değer hemde test falan yapmadım he direk 1v 3.5 Apply bastığım gibi resetledi. MP Ratio kısmındaki değerlerin ne olduğunu bilmiyorum sen biliyormusun?
Base frekans 3.6 olması lazım. 1v ile bazıları yemiyor işte o yüzden olabilir.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
Öyleymiş. 3.6 diye aklımda kalmış. Sorun değil 1v ile yemediyse sağdaki daha iyi gibi zaten dediğim gibi. O kalsın diğerini sat.
testler bitince satıcam. birazdan 3600mhz cl17 cl18 oyun fps testi yapacağım. bir arkadaş onuda merak etmiş görelim hazır elimizde parça varken.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
Test edebildinmi sonuçları merak ettim.
yok henüz yapamadım kanka birkaç maddi sıkıntılar çıktı onlarla uğraşıyorum hatta vok sistemde satın aldığım sıfır 3060ti bile satma durumum var şuan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,581
Üyeler
166,407
Son üye
Ereilian
Top Bottom