Çapraz olacak şekilde karşılıklı braketi sıktım diğer iki vidayida karşılıklı sıktım .biraz saçma olucak ama vidaları teker tekermi sıktınız yoksa herbirini bir tur çevirerekmi nekadar etki eder bilmem ama
Potansiyel zayıf dostum her x670 iyi olmuyor . Heleki msı anakartlar o.c konusunda pek başarılı değiller .Anakartım üst segment. Benim işlemcinin silikon kötü.
Termal macun markası neÇapraz olacak şekilde karşılıklı braketi sıktım diğer iki vidayida karşılıklı sıktım .
Mesaj otomatik birleştirildi:
Potansiyel zayıf dostum her x670 iyi olmuyor . Heleki msı anakartlar o.c konusunda pek başarılı değiller .
Aslında msi'ın donanımsal kısmı ile alakalı değil ama anladım dediğini. O zayıflıklar yeni bioslar ile halloldu bile.Mesela x670e carbon wifi'm iade ettiğim 7600x stok mhz'de bile -5 all core pbo'ya izin vermezken, sonradan aldıgım 7500f ise 5.25 oc ve -20 all core izin verdi. Tray işlemcilerde kötü silikonlu versiyonlar çıkma oranı yüksek. E malum tr'de de herkes daha ucuz diye tray tercih ediyor.Sebep biraz daha bununla alakalı.Çapraz olacak şekilde karşılıklı braketi sıktım diğer iki vidayida karşılıklı sıktım .
Potansiyel zayıf dostum her x670 iyi olmuyor . Heleki msı anakartlar o.c konusunda pek başarılı değiller .
Ben anakartımın OC konusunda başarısız olduğunu sanmıyorum.Çapraz olacak şekilde karşılıklı braketi sıktım diğer iki vidayida karşılıklı sıktım .
Yani en son 2023 Aralık BIOS yüklü, ondan sonra hiç güncellemedim.Termal macun markası ne
Aslında msi'ın donanımsal kısmı ile alakalı değil ama anladım dediğini. O zayıflıklar yeni bioslar ile halloldu bile.Mesela x670e carbon wifi'm iade ettiğim 7600x stok mhz'de bile -5 all core pbo'ya izin vermezken, sonradan aldıgım 7500f ise 5.25 oc ve -20 all core izin verdi. Tray işlemcilerde kötü silikonlu versiyonlar çıkma oranı yüksek. E malum tr'de de herkes daha ucuz diye tray tercih ediyor.Sebep biraz daha bununla alakalı.
Kartlık bir şey yok bazen çok tırt silikon denk gelebiliyor. Üstte yazdığım kendi 7600x'im mesela.Ben anakartımın OC konusunda başarısız olduğunu sanmıyorum.
Yani en son 2023 Aralık BIOS yüklü, ondan sonra hiç güncellemedim.
Bendeki kutulu işlemci galiba iyisi var demekki .Termal macun markası ne
Aslında msi'ın donanımsal kısmı ile alakalı değil ama anladım dediğini. O zayıflıklar yeni bioslar ile halloldu bile.Mesela x670e carbon wifi'm iade ettiğim 7600x stok mhz'de bile -5 all core pbo'ya izin vermezken, sonradan aldıgım 7500f ise 5.25 oc ve -20 all core izin verdi. Tray işlemcilerde kötü silikonlu versiyonlar çıkma oranı yüksek. E malum tr'de de herkes daha ucuz diye tray tercih ediyor.Sebep biraz daha bununla alakalı.
Aynen öyle.Bendeki kutulu işlemci galiba iyisi var demekki .
Hocam bende de 5600X var kullandığınız programla işlemci silikon testi yapmak istedim testi başlattım sonra ordaki odalı fotoğraf yava yavaş yüklenmeye başladı ardından test bitti ama sağ tarafta işlemci silikon kalitesiyle ilgili hiçbirşey yazmıyordu. Voltaj değerlerinden anlayabilirmiyiz çünkü yanlış hatırlamıyorsam düşük bi voltaj vardı.çok iyi tüm çekirdeklere 5.1 ghz versek ortaya ne çıkar acaba benim işlemcinin silikon çok iyi
Hocam reddit'de zen2 işlemcileri voltaj sevmez diye muhabbet çeviriyorlardı, 1.325v üstüne bu korkudan çıkamadım, sen 2-3 sene o şekilde kullandıysan bana 4.6-7ghz yolu açılmıştır.Daha kötü soğutma ve anakart ile R5 3600 ü 1.375V da 2-3 yıl kullandım hiç bir sorun olmadı, yetmedi tek çekirdeği 5GHz mi ne yapmıştım 1.5V da yine sorun olmamıştı (denemelikti tabi sadece 1 çekirdek).
Kullanabildikleri en saf silikonu kullanıyor fakat aynı 2 işlemci arasında 0.4V fark bile olabiliyor o kadar diyeyimNe silikonmuş! hepsine aynı silikonu kullansalarmış beyefendiler
Yapamananakart güç keser hiç denemedim bile 82719 kere cinebench yaptım 360mm sıvı soğutma + güzel bi anakart olsa 5.1 ghz ye çıkarırım