Neler Yeni

Ryzen 7 3700X ısınma ve oyunlarda takılma sorunu

bduc

80+
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
8
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Buğra Düç
Ryzen 7 3700X işlemcim AMD Ryzen Master uygulamasıyla ölçtüğümde yük altında olmadan boşta çalışırken bile kimi zaman 55-60 dereceleri görüyor,ortalama 40-45 derecelerde geziyor.Bazı oyunlarda anlık takılmalar oluyor anlık fps düşüşü gibi ve hemen toparlıyor.Oynanışı etkileyecek düzeyde olmasa bile sistemi geçen ay topladım ve sorunu çözemedim,sistemi kendim montajladım,eski sistemimdeki anakart cpu ve gpu yu upgrade ettim.Amd nin wraith prism soğutucusunu kullanıyorum ve montajlamadan önce termal macuna baktığımda biraz kuru olduğunu fark ettim,elimi sürdüğümde elime bulaşmayacak kıvamdaydı ama macunum olmadığından montajladım o şekilde.Afterburnerla ölçümler yaptım,cpu nun alt çekirdeklerde gpu ya darboğaz yaptığı noktalar oluyor ancak takılmalar her zaman o anlara denk gelmiyor.Sadece bir oyunda (farming sim 19) yaşadığım takılmaların arka planda oyunla beraber ryzen master stres testi açtığımda(cpu sıcaklığı 78-80 lere vurdu anlık) arttığını ve core performance boost u kapatıp oynadığımda(cpu sıcaklık 60-65 ti) tamamen geçtiğini fark ettim ancak örneğin space engineers oynarken yaşadığım takılmalar hala devam ediyor.Oyunları açıp bir hamle yapmadığımda sorun yokken oynayış sırasında ve mouse u çevirdiğim noktalara bakarken anlık takılma yaşıyorum.Ayrıca 1 aydır ilk kez tam bu mesajı yazarken internet harici program çalışmazken bilgisayar mavi ekran olmadan kendini resetledi,buraya yazmamı beklemiş resmen 😂 son olarak psu eski sistemimdeki psu olduğundan bu bilgisayarla kullanmaya başladığımdan beri gpu yüke girdiğinde coil whine yapmaya başladı,eski sistemimle(i5 8400/gtx 1060) 2 yıl kullandım bu sorun hiç olmamıştı.acaba yeterli gücü mü çekmiyor gpu diye bir sorguladım acaba sorunun sebebi bu da olabilir mi ?
Sistem bilgilerim imzamda yazılıdır,bu sorun niye olageliyordur uzun bir yazı oldu ama yardımlarınızı bekliyorum.Herhangi bir şey atmamı isterseniz müsait olduğumda onu da atabilirim.
 

Gripen

80+ Platinum
Katılım
28 Mart 2020
Mesajlar
19,238
En İyi Cevap
7
bir undervolt çekek senin işlemciye. ben aktif olmayacağım. kardeşimi okula bırakcıam. geldikten sonra bakarım. o yontem yemezse başka çareler buluruz.
sen özelden discordunu at
ben eve gelince eklerim snei.
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: bduc

drocco

80+ Bronze
Katılım
24 Mayıs 2020
Mesajlar
1,135
Çok güçlü bir işlemci ondan olabilir
 

bduc

80+
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
8
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Buğra Düç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
bir undervolt çekek senin işlemciye. ben aktif olmayacağım. kardeşimi okula bırakcıam. geldikten sonra bakarım. o yontem yemezse başka çareler buluruz.
sen özelden discordunu at
ben eve gelince eklerim snei.
eyv
 
Son düzenleme:

SavageWarrior

80+ Bronze
Katılım
2 Temmuz 2024
Mesajlar
635
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Ali Dogan
İşlemciyi 3.9 GHZ ye sabitle, Turboyu devre dışı bırak.
Olmazsa 3,8GHz ye sabitle, tam tersi pozitif sonuç alırsan sırayla 3,95GHz ve sonrasında 4.0GHz yi dene. Turbo devre dışı olacak her halikarda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci çarpanı sırasıyla 38, 39, 39,5, 40
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,204
Mesajlar
9,768,665
Üyeler
172,624
Son üye
Ahmet Demir7
Top Bottom