merhaba RTX3070, 3800x ve 32gb 3600mhz ram'li bir sisteme sahibim. Valorant oynarken fps'im 170-230 arasında değişiyor. Bu sistemin hakettiği fpsin bu olmadığını düşünüyorum. Sorun ne olabilir yardımcı olur musunuz? Darboğaz yaşıyor olabilir miyim?
Msı afterburner ile gpu/cpu kullanım oranlarını ve sıcaklıklarını paylaşır mısın. 1080pde oynuyorsan 3070 %100 kullanılmıyor olabilir.
çözünürlüğü mesela 1024'e çektiğimde düzelir mi diyorsunuz1080P'de oynuyorsan olabilir sanırım.
Hayır, aksine yükseltmeniz lazım. Lakin rekabetçi oyunlar için 1080P üstünü önermem.Alıntıyı görüntüle alıştırma modundaşu an böyle
Post automatically merged:
çözünürlüğü mesela 1024'e çektiğimde düzelir mi diyorsunuz
nasıl çıkabilirim peki bu işin içinden ? işlemciye oc yapsam düzelir mi?Hayır, aksine yükseltmeniz lazım. Lakin rekabetçi oyunlar için 1080P üstünü önermem.
Olabilir. Tam bilgiye sahip değilim. Lakin çok takılmasanız da olur aslında. Çünkü ikiliniz bir rekabetçi oyununa göre bayağı fazla. Eminim ki yayıncılar da darboğazla oynuyordur. Darboğazı azaltmanın tek yolu, grafikleri olabildiğince yükseğe çekmek.nasıl çıkabilirim peki bu işin içinden ? işlemciye oc yapsam düzelir mi?
ekran kartı kullanımı %35 civarlarında, bunun %100 mü olması gerekiyor. şu an darboğaz mı yaşıyorum yaniOlabilir. Tam bilgiye sahip değilim. Lakin çok takılmasanız da olur aslında. Çünkü ikiliniz bir rekabetçi oyununa göre bayağı fazla. Eminim ki yayıncılar da darboğazla oynuyordur. Darboğazı azaltmanın tek yolu, grafikleri olabildiğince yükseğe çekmek.
Bir nevi evet. Lakin dediğim gibi rekabetçi bir oyuna göre ikiliniz oldukça yüksek. Bu sıkıntıyı yaşamanız normal aslında. Dediğim gibi yapın darboğazı hafifletmek adına grafikleri en yükseğe çekin. Böylece yük ekran kartınıza binecek ve bir nebze de olsa darboğaz ortadan kalkacak.ekran kartı kullanımı %35 civarlarında, bunun %100 mü olması gerekiyor. şu an darboğaz mı yaşıyorum yaniAlıntıyı görüntüle
çok teşekkür ederim yardımınız için.Bir nevi evet. Lakin dediğim gibi rekabetçi bir oyuna göre ikiliniz oldukça yüksek. Bu sıkıntıyı yaşamanız normal aslında. Dediğim gibi yapın darboğazı hafifletmek adına grafikleri en yükseğe çekin. Böylece yük ekran kartınıza binecek ve bir nebze de olsa darboğaz ortadan kalkacak.
Ben teşekkür ederim. İyi akşamlar. ^^çok teşekkür ederim yardımınız için.