Neler Yeni

Ryzen 7 5700X en ideal hava soğutma nedir?

Şu an sıvı soğutma takamayacağım 700tl bütçe en ideal hava soğutma nedir? Hiç bir şekilde overclock yapmayacağım.

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
.

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
.
Boştayken ve yük altında kaç derecelere çıkıyor?
Mesaj otomatik birleştirildi:

"Aldım" olarak okumuşum :D Boştayken ve yük altında ortalama kaç derecelere çıkar sizce?
Hocam bu soğutucuyla çok yukarılara çıkmaz. 5800X kadar ısınan bir işlemci değil. :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu soğutucuyla çok yukarılara çıkmaz. 5800X kadar ısınan bir işlemci değil. :)
Bir test videosu falan var mı? varsa atabilir misiniz? Şu attığım iki soğutucunun esports duo olanını çok önermişler, diğerini şeklini beğendiğim için attım bir fikrim yok yani performansları hakkında. Ek olarak attığınız soğutucu galax revolution 01 kasasına sığar mı?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Mugen 5 iyidir.

Şunada bakabilirsin. Çok vermek istemezsen.

şunada bakabilirsin. düzgün 2 fan takarsan, mükemmel bir soğutucu oluyor.

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
mugen 5'in fani sessizlik icin, hatta kasa fani desem sekmez.

ninja 5 de ayni, sadece blogu neredeyse b450m s2h kadar oldugu icin isiyi dagitisi cok yuksek. 2 tane airblazer tak ucar performansi.

34 duo'ya direkt balon diyip geciyorum, 700 tl edecek bir sey degil se 224 xt kapi gibi dururken (tabii o da pahali). markali bir sogutucu istersen se 224 xt al, snowman t6 veya dark x129'a macun takviyesi yaparak da kullansan cok sekecegini zannetmiyorum.

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Kasa ölçüleri yetiyorsa Fuma 2 alınabilir.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Mugen 5 iyidir.

Şunada bakabilirsin. Çok vermek istemezsen.

şunada bakabilirsin. düzgün 2 fan takarsan, mükemmel bir soğutucu oluyor.
mugen 5'in fani sessizlik icin, hatta kasa fani desem sekmez.

ninja 5 de ayni, sadece blogu neredeyse b450m s2h kadar oldugu icin isiyi dagitisi cok yuksek. 2 tane airblazer tak ucar performansi.

34 duo'ya direkt balon diyip geciyorum, 700 TL edecek bir sey degil se 224 xt kapi gibi dururken (tabii o da pahali). markali bir sogutucu istersen se 224 xt al, snowman t6 veya dark x129'a macun takviyesi yaparak da kullansan cok sekecegini zannetmiyorum.
Kasa ölçüleri yetiyorsa Fuma 2 alınabilir.
İşlemci soğutucularının neye ne kadar etkisi var benim hiç bir bilgimde yok fikrim de yok ama 700 liranın üstüne çok fazla çıkamam şu anlık. İleride sıvı soğutma kullanacağım zaten. r7 5700x kaç derecelerde olur bu önerdiğiniz soğutucularla?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
İşlemci soğutucularının neye ne kadar etkisi var benim hiç bir bilgimde yok fikrim de yok ama 700 liranın üstüne çok fazla çıkamam şu anlık. İleride sıvı soğutma kullanacağım zaten. r7 5700x kaç derecelerde olur bu önerdiğiniz soğutucularla?
PBO+CPB açarsan işlemci yanmaya başlar. yanmaması için iyi soğutucu lazım.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Hocam bu dediğiniz şeylerin ne olduğu hakkında da hiçbir fikrim yok. Discorda gelme şansınız var mı şuan?
PBO
Precision boost overdrive. İşlemcinin watt limiti kaldırır. işlemci TDP değerinden daha yüksek elektrik çeker. bu da onun ısınmasına ve daha fazla performans vermesine yol açar.

CPB
Core Power Boost, direkt otomatik olarak işlemciye OC yapar. Isıyı arttırır. Performansı arttırır.

PBO
Precision boost overdrive. İşlemcinin watt limiti kaldırır. işlemci TDP değerinden daha yüksek elektrik çeker. bu da onun ısınmasına ve daha fazla performans vermesine yol açar.

CPB
Core Power Boost, direkt otomatik olarak işlemciye OC yapar. Isıyı arttırır. Performansı arttırır.
Yani bunlar overclock kısaca herhalde. Açılmadığı durumda hangi hızlarda çalışıyor işlemci? Sabit bir hızda mı çalışıyor yoksa duruma göre mi ayarlıyor hızını?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,749
Üyeler
163,543
Son üye
Dailot
Top Bottom