Ryzen 7 5700x işlemci için anakart önerisi

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
6000
Ani elektrik kesintisinden dolayı sanırsam anakartım yanmış. Güç kaynağı kasanın içinde gelmişti. Kasa modeli

Corsair 4000D iCUE Airflow RGB

içinde gelen güç kaynağı corsair rm850e 850w 80 +
Anakartım asus tuf b450m pro gaming (1. Görsel) Elektrik gidip gelmesinden 1-2 gün sonra bilgisayar aniden arka arkaya reset atmaya başladı. Biosa girdim bios ekranında (2. Görsel)iken de +5v kısmında kırmızı ile 4,441v yazıyordu. Ve bios ekranında iken de biraz durup reset atıyordu. Format atayım dedim yine aynı şekilde dosyalar yüklenirken aniden reset atıp format atma ekranının en başına atıyordu. Başka bir güç kaynağı ile denedim bu sefer format atabildim ancak tekrar biosa girdiğimde yine +5v kısmında (3. Görsel) 4,387 ile 4,451 arasında sürekli değişkenlik gösteriyordu ama yine sürekli kırmızı renkteydi ve yine bios ekranında aniden reset atıyordu. Şimdi benim güç kaynağında mı sıkıntı var anakartta mı bilemediğimden güç kaynağını servise göndericem yarın anakartı da değiştirmek istiyorum. Ryzen 7 5700x ile tam uyumlu maksimum 6 bin tl civarı bir anakart öneriniz var mı? Ms mpg b550 gaming plus anakartı dikkatimi çekti 5250₺ sizce alsam uyumlu çalışır mı? Ram ve ekran kartım da kingston fury 2x16 3200 mhz cl16 ram ve msi ventus rtx 2060 6 gb. Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

Ekler

• IMG_0603.webp
    IMG_0603.webp
    58.7 KB · Hit: 15
  • IMG_0582.webp
    IMG_0582.webp
    379.2 KB · Hit: 10
  • IMG_0586.webp
    IMG_0586.webp
    491.3 KB · Hit: 10
5k vermeye gerek yok bence am4 anakarta uygun yollu bir b550 yeterli olur
sonucta eski nesil

Hocam ben gigabyte b550 gaming x v2 kullanıyorum ama fiyatının 9k olduğunu görünce önermekten vazgeçtim 😃
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5700x3d var bendede

Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2 AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bunu alabilirsiniz hocam hem kalitelide
Bu site güvenilir mi direkt alayım mı 6 bin tl miş

Ne alaka kanka 2-3 sene kullanır daha bu sistemi
Msi mpg b550 gaming plus mı (5250₺)

Gigabyte B550 AORUS AMD B550 AM4 Mu (6 bin tl)​

11k tlden düşmüş biraz çıkarsanız tuf wifili felan alabilirsiniz 6.7k felandı galiba

tmm ama yeni işlemci takamıcak ki ne gerek var am5 anakart fiyatına ddr4 anakart almaya
kardeşim am5 geldi diye am4 %40 performans mı kaybetti ben 5700x3d aldım çoğu am5 e yakın performans alıyorum taktınız şu am5 e yeni nesil işlemciler çıkınca gider o nesilden alır

Bu site güvenilir mi direkt alayım mı 6 bin tl miş

Msi mpg b550 gaming plus mı (5250₺)

Gigabyte B550 AORUS AMD B550 AM4 Mu (6 bin tl)​

Hocam 11k dan düşmüş 6k ya biraz şüpheli geldi bilmiyorum gördüm attım

Bunuda tercih edebilirsiniz hocam Buda güzel

AM4'te anakarta okadar para harcamaya gerek yok.

bari soğutucusu olsaymış vramlarde bu kadarda düşmeyin bari

Hocam 11k dan düşmüş 6k ya biraz şüpheli geldi bilmiyorum gördüm attım

Bunuda tercih edebilirsiniz hocam Buda güzel

bari soğutucusu olsaymış vramlarde bu kadarda düşmeyin bari
Tamamdır o zaman msi mpg b550 gaming plus alıyorum

Bir de ups önerir misin bu elektrikler çok sık gitmeye başladı. En azından pc kapatmaya zaman olacak kadar süre versin yeterli

güzel bi b550 alın götürür sizi bütçeniz varsa ve zamanınız ddr5 zorlayabilirsiniz

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri