CeyhunUsta
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
- Bütçe
- 6000
Ani elektrik kesintisinden dolayı sanırsam anakartım yanmış. Güç kaynağı kasanın içinde gelmişti. Kasa modeli
Anakartım asus tuf b450m pro gaming (1. Görsel) Elektrik gidip gelmesinden 1-2 gün sonra bilgisayar aniden arka arkaya reset atmaya başladı. Biosa girdim bios ekranında (2. Görsel)iken de +5v kısmında kırmızı ile 4,441v yazıyordu. Ve bios ekranında iken de biraz durup reset atıyordu. Format atayım dedim yine aynı şekilde dosyalar yüklenirken aniden reset atıp format atma ekranının en başına atıyordu. Başka bir güç kaynağı ile denedim bu sefer format atabildim ancak tekrar biosa girdiğimde yine +5v kısmında (3. Görsel) 4,387 ile 4,451 arasında sürekli değişkenlik gösteriyordu ama yine sürekli kırmızı renkteydi ve yine bios ekranında aniden reset atıyordu. Şimdi benim güç kaynağında mı sıkıntı var anakartta mı bilemediğimden güç kaynağını servise göndericem yarın anakartı da değiştirmek istiyorum. Ryzen 7 5700x ile tam uyumlu maksimum 6 bin tl civarı bir anakart öneriniz var mı? Ms mpg b550 gaming plus anakartı dikkatimi çekti 5250₺ sizce alsam uyumlu çalışır mı? Ram ve ekran kartım da kingston fury 2x16 3200 mhz cl16 ram ve msi ventus rtx 2060 6 gb. Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
Corsair 4000D iCUE Airflow RGB
içinde gelen güç kaynağı corsair rm850e 850w 80 +Anakartım asus tuf b450m pro gaming (1. Görsel) Elektrik gidip gelmesinden 1-2 gün sonra bilgisayar aniden arka arkaya reset atmaya başladı. Biosa girdim bios ekranında (2. Görsel)iken de +5v kısmında kırmızı ile 4,441v yazıyordu. Ve bios ekranında iken de biraz durup reset atıyordu. Format atayım dedim yine aynı şekilde dosyalar yüklenirken aniden reset atıp format atma ekranının en başına atıyordu. Başka bir güç kaynağı ile denedim bu sefer format atabildim ancak tekrar biosa girdiğimde yine +5v kısmında (3. Görsel) 4,387 ile 4,451 arasında sürekli değişkenlik gösteriyordu ama yine sürekli kırmızı renkteydi ve yine bios ekranında aniden reset atıyordu. Şimdi benim güç kaynağında mı sıkıntı var anakartta mı bilemediğimden güç kaynağını servise göndericem yarın anakartı da değiştirmek istiyorum. Ryzen 7 5700x ile tam uyumlu maksimum 6 bin tl civarı bir anakart öneriniz var mı? Ms mpg b550 gaming plus anakartı dikkatimi çekti 5250₺ sizce alsam uyumlu çalışır mı? Ram ve ekran kartım da kingston fury 2x16 3200 mhz cl16 ram ve msi ventus rtx 2060 6 gb. Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.