Neler Yeni

Ryzen 7 5800X çok fazla ısınıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Caner
Arkadaşlar 5800x işlemcim var ekran kartım 3060ti olduğu için CPB tu kapalı kullanıyorumdum işlemci sıcaklıkları normal seyrindeydi geçenlerde bi yazılım sorunundan dolayı win 10 dan win 11 e geçtim death stranding oynarken normalde huyum değildir msi afterburne açtım bi baktım işlemci oyunda iken %20 %27 kullanım aralığında 82 derece hemde 3.8 ghz de sabit iken undervolt yapayım dedim anakarttan 1.22V çalışacağını düşünüp böyle kullandım bu seferde 5-6 derece düştü acaba yazılımsal bir problemden dolayı böyle sıcaklıkları görüyorum win 11 e geçerken çünkü dosyaları koruyup gecti bilgisayarı aldığım dan beri de hiç format atmadım soğutucu lianli galahad 240mm kasa corsair 4000X termal macun 2 ay önce değişti thermal grizzly soğutucunun montajinda bi problem yok sizce sebebi nedir ?
Acaba soğutucunun radyatöründe felan bir sorun olmasın ? Eğer varsa normal fanla denesene bi ne kadar ısınıcak ?

Cüneytt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Cüneyt Kurtululuş
cpb kapalıyken bu sıcaklıklar pek mantıklı değil hocam. 240mm sıvı soğutmanızda kaliteli fakat demek ki yetersiz geliyor. Sıvı soğutmada bir problem olmasın? fan hızı otomatikte mi?
hocam galiba sıvı soğutmada problem olduğu kesinleşti çünkü daha önceden araştırmıştım borulardan biri sıcak biri serin ise bi problem olduğunu söylemişti arkadaş galiba sıvı soğutmada problem var biri sıcak biri normal.

Cüneytt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Cüneyt Kurtululuş
cpb kapalıyken bu sıcaklıklar pek mantıklı değil hocam. 240mm sıvı soğutmanızda kaliteli fakat demek ki yetersiz geliyor. Sıvı soğutmada bir problem olmasın? fan hızı otomatikte mi?
Sıvı soğutucuyu söküp Be Queit Dark pro 4 aldım + noctua termal macun şuan işlemci 1.28V ta 4850mhz de all core en fazla 64 dereceyi gördü şaka gibi hemde çok sessiz.

IbanyLone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Serkan Uysal
İyi ki başka soğutma bulmuşsun. 5800x ısınsada o kadar saçma derecelere çıkmasının mantığı yoktu zaten. İnşallah başka bir problem olmaz. Geçmiş olsun şimdiden.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,375
Üyeler
161,276
Son üye
gotkamz
Top Bottom