Yardım Ryzen 7 5800x Undervolt nasıl yaparım?

Smtcee

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
822
Arkadaşlar merhaba

Ryzen 7 5800x işlemcim gereksiz yere ısınıp duruyor. Termal macununu vs dün değiştirdim (mx-4)
.

Undervolt denilen bir işlem olduğunu öğrendim ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum. Fps kaybı yaşamadan sadece sıcaklık düşürerek bu işlemi nasıl gerçekleştirebilirim?

Örneğin valorantta 70 derecede çalışıyor ancak CBP i kapattığımda sıcaklık 55 derecelerde ancak fps düşüşü bariz belli oluyor. Bunu nasıl önlerim?

soğutucu ne kullanıyorsunuz 70 derece çok yüksek bir sıcaklık değil fps oyununda yük altında gayet normal bir değer.

soğutucu ne kullanıyorsunuz 70 derece çok yüksek bir sıcaklık değil fps oyununda yük altında gayet normal bir değer.
Coreliquid 360 v2
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yine de nasıl yapıldığını biliyor musunuz?

Coreliquid 360 v2
soğutucunun montajında yada pompada vs sıkıntı yok ise kasa hava akışının, macunun sürülme şeklinin vs de incelenmesi gerekir. ryzen 9 5950x ve dark freezer x128 %100 yük altında 68° max.

undervolt işleminin nasıl yapıldığını bilmiyorum. ama böyle bir video var yardımcı olabilir.

soğutucunun montajında yada pompada vs sıkıntı yok ise kasa hava akışının, macunun sürülme şeklinin vs de incelenmesi gerekir. ryzen 9 5950x ve dark freezer x128 %100 yük altında 68° max.

undervolt işleminin nasıl yapıldığını bilmiyorum. ama böyle bir video var yardımcı olabilir.

Pek bir şey değişmedi. Pompa vs sağlam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,455
Üyeler
185,269
Son üye
TWAXH
Geri