Neler Yeni

Ryzen 7 5800x ve RX 6700 XT sistem uyumu nasıl?

itsbyemir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Emir K
Instagram
emir.kepce
Steam
itsbyemir
Discord
itsbyemir
Kendimce şöyle bir sistem topladım ama uymayan parçalar var mı, aynı bütçeye daha iyi parçalar alınabilir mi şeklinde yorumlarsanız sevinirim.
https://www.itopya.com/gamebooster-...LxJ7W0fyuCDbJdsLg7atUvXuL60pam6kaAoqNEALw_wcB
yaklaşık 32k

FORİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Kendimce şöyle bir sistem topladım ama uymayan parçalar var mı, aynı bütçeye daha iyi parçalar alınabilir mi şeklinde yorumlarsanız sevinirim.
https://www.itopya.com/gamebooster-...LxJ7W0fyuCDbJdsLg7atUvXuL60pam6kaAoqNEALw_wcB
yaklaşık 32k
Kanka bence olmamış, daha iyi bir sistem bakabilirim sana. Yaptığın hataları yazayim mi yoksa direk atayimmi bütçene göre olan bilgisayarı.

itsbyemir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Emir K
Instagram
emir.kepce
Steam
itsbyemir
Discord
itsbyemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kanka bence olmamış, daha iyi bir sistem bakabilirim sana. Yaptığın hataları yazayim mi yoksa direk atayimmi bütçene göre olan bilgisayarı.
hem hatalarımı söyleyip hem atarsan çok iyi olur :)

arturo

80+ Silver
yaklaşık 32k
35k RX6700xt olmamış o paraya 4070/4070ti dizilebilir.

FORİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
hem hatalarımı söyleyip hem atarsan çok iyi olur :)
Uzun olacak o zaman neyse ki ingilizce makale yazmaktan alıştım.
İlk olarka kankam x serisi bir işlemci alıp a520 bir anakart alman çok yanlış.
ikinci olarak 2 ram slotu her zaman bir dezavantaj bence, 32 gb ram alacağına direk, ilk olarka 16 ile başla, artan parayı da daha iyi bir ekran kartı, anakart vb şeylere harca, bu sayede ileride de güçlendirilebilir olur.
Üçüncü olarak Koyduğun sıvı soğutma bilgisayarına zaten overclock yapamayacağın için gereksiz, o fiyata iyi bir hava soğutma da gayet yeterli olur.

Anladığım kadarıyla rgb den daha çok siyah görünümlü sade bir kasa istiyorsun. Buna uygun bir kasa toplamaya çalışacağım.
Sana bir sorum var, hava soğutmayı biraz geciktirsen ve kendin taksan sıkıntı olurmu?
Monitör iyi kalabilir bence.
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/UF4C4ZR2
Şu topladığıma bir bak istersen.
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/YYRM4A62
Yanında gelen stok soğutucu sayesinde alacağın hava soğutma gelene kadar idare edecektir kankam.
Kasa ve psu oldukça kaliteli, hatta en kalitelisi diyeiblirim bu fiyata.

Bu da önerdiğim hava soğutma.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence o kadar kazık değil, arkadaşların da haklılık payı var, o fiyata 3070 li sistem bile toplanır falat genel kaliteyi baz alıyorum ben. Eğer istersen direk saf güç için de bir sistem önerebilirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Arda Akel
Bir kaç oyunda TEST ETTİM sizin için teknolojik anlamda, bu oyunlarda yüksek FPS veriyorsa,
BÜYÜK İHTİMALLE diğer oyunlarda da yüksek verir diye düşünüyorum. HAYIRLI OLSUN ŞİMDİDEN! :)

Ekler

• 1.png
    1.png
    49 KB · Hit: 51
  • 2.png
    2.png
    63.5 KB · Hit: 50
  • 3.png
    3.png
    66.7 KB · Hit: 50
  • 4.png
    4.png
    58 KB · Hit: 56

itsbyemir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Emir K
Instagram
emir.kepce
Steam
itsbyemir
Discord
itsbyemir
Uzun olacak o zaman neyse ki ingilizce makale yazmaktan alıştım.
İlk olarka kankam x serisi bir işlemci alıp a520 bir anakart alman çok yanlış.
ikinci olarak 2 ram slotu her zaman bir dezavantaj bence, 32 gb ram alacağına direk, ilk olarka 16 ile başla, artan parayı da daha iyi bir ekran kartı, anakart vb şeylere harca, bu sayede ileride de güçlendirilebilir olur.
Üçüncü olarak Koyduğun sıvı soğutma bilgisayarına zaten overclock yapamayacağın için gereksiz, o fiyata iyi bir hava soğutma da gayet yeterli olur.

Anladığım kadarıyla rgb den daha çok siyah görünümlü sade bir kasa istiyorsun. Buna uygun bir kasa toplamaya çalışacağım.
Sana bir sorum var, hava soğutmayı biraz geciktirsen ve kendin taksan sıkıntı olurmu?
Monitör iyi kalabilir bence.
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/UF4C4ZR2
Şu topladığıma bir bak istersen.
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/YYRM4A62
Yanında gelen stok soğutucu sayesinde alacağın hava soğutma gelene kadar idare edecektir kankam.
Kasa ve psu oldukça kaliteli, hatta en kalitelisi diyeiblirim bu fiyata.

Bu da önerdiğim hava soğutma.

Bence o kadar kazık değil, arkadaşların da haklılık payı var, o fiyata 3070 li sistem bile toplanır falat genel kaliteyi baz alıyorum ben. Eğer istersen direk saf güç için de bir sistem önerebilirim.
Kasa pek önemli değil açıkçası diğer parçalara yatırım yapmak daha mantıklı geliyor ama dış görünüşü güzel olsa iyi olur tabii ki.
Öncelikle ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim. Attığınız sistemlerde bir tane 2x16 ve bir tane 2x8 gözüküyor, fiyata ikisi de dahil mi acaba yani ram 48 gb mı? Ve ben Ryzen 5 5600 ve 5600X'e çok samimi yaklaşmıyorum ama performans olarak Ryzen 7 5800X ile çok bir fark yoksa olabilir. Ayrıca ben ilerde kasayı yükseltebileceğimi sanmıyorum ve anakart hakkında neredeyse hiç bilgim yok o yüzden yanlış seçim olmuş.

İnternetten edindiğim bilgilere göre 3070 ile RX 6700 XT kafa kafaya. Ama 3070 fiyat olarak fark atmış durumda. Bunun üzerine RX 6700 XT seçtim.

4 Haziran'da sınava gireceğim yani en az 1 ay var bilgisayarı almama. Bu süreçte fiyatlar nasıl değişir hiçbir bilgim yok. Siz de isterseniz Discord hesabımı vereyim ve ilerleyen süreçlerde müsait olduğunuz bir dönemde tekrar konuşalım mümkünse. :)

Bir kaç oyunda TEST ETTİM sizin için teknolojik anlamda, bu oyunlarda yüksek FPS veriyorsa,
BÜYÜK İHTİMALLE diğer oyunlarda da yüksek verir diye düşünüyorum. HAYIRLI OLSUN ŞİMDİDEN! :)
Öncelikle teşekkürler, peki bu oranlar R7 5800X ve RX 6700 XT sistemine mi ait yoksa R5 5600X ve RX 6700 XT sistemine mi ait?

Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Arda Akel
Kasa pek önemli değil açıkçası diğer parçalara yatırım yapmak daha mantıklı geliyor ama dış görünüşü güzel olsa iyi olur tabii ki.
Öncelikle ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim. Attığınız sistemlerde bir tane 2x16 ve bir tane 2x8 gözüküyor, fiyata ikisi de dahil mi acaba yani ram 48 gb mı? Ve ben Ryzen 5 5600 ve 5600X'e çok samimi yaklaşmıyorum ama performans olarak Ryzen 7 5800X ile çok bir fark yoksa olabilir. Ayrıca ben ilerde kasayı yükseltebileceğimi sanmıyorum ve anakart hakkında neredeyse hiç bilgim yok o yüzden yanlış seçim olmuş.

İnternetten edindiğim bilgilere göre 3070 ile RX 6700 XT kafa kafaya. Ama 3070 fiyat olarak fark atmış durumda. Bunun üzerine RX 6700 XT seçtim.

4 Haziran'da sınava gireceğim yani en az 1 ay var bilgisayarı almama. Bu süreçte fiyatlar nasıl değişir hiçbir bilgim yok. Siz de isterseniz Discord hesabımı vereyim ve ilerleyen süreçlerde müsait olduğunuz bir dönemde tekrar konuşalım mümkünse. :)

Öncelikle teşekkürler, peki bu oranlar R7 5800X ve RX 6700 XT sistemine mi ait yoksa R5 5600X ve RX 6700 XT sistemine mi ait?
R5 5600 ve RX 6700 XT'ye aittir efendim :) Söylemeyi unutmuşum az önceki paylaşımımda özür dilerim.

FORİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ

Kankam sen bilgisayarı alana kadar bir çok değişiklik olabilir, hem ekonomik hem teknoloji bakımından. Erkenden bakmak hayal kırıklığı yaratabilir. İstersen almadan 2 gün önce konuyu aç, beni de etiketlersen süper olur.
Evet yanlışkılka ram eklemişim, bende diyom ulan fiyat niye yüksek. Neyse, kasa dan daha çok psu için o kısmı seçtim, corsair kasa ve psu bende çok ucuz bu sisteme göre.
Bir kaç değişiklik yaptım, bir de böyle bak. Ama monitörü g-scing olan bir monitör seçersen süper olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,002,959
Üyeler
158,929
Son üye
samoi
Top Bottom