10900K için 360 mm sıvı soğutucu yeter mi?Çoklu çekirdek performansı olarak 10900K bir tık daha iyi
Tekli çekirdek olarak hemen hemen aynı
10900K’da ram frekansı çok daha yükseğe çıkabiliyor 5800X’e göre
Ben şahsen 10900K alırdım
Evet10900K için 360 mm sıvı soğutucu yeter mi?
Çok da yüksek olduğu söylenemez. AMD' ye gelen performans çok daha fazla FCLK sayesinde. Hangisi ucuz ise o alınmalı. Ben yine de faturamı düşündüğüm için 5800x alırım.Çoklu çekirdek performansı olarak 10900K bir tık daha iyi
Tekli çekirdek olarak hemen hemen aynı
10900K’da ram frekansı çok daha yükseğe çıkabiliyor 5800X’e göre
Ben şahsen 10900K alırdım
Yani soğutabildiğin sürece sıkıntı yok. Ama faturaya yansıyacak kadar ciddi fark var. 100W-125W kadar fark vardı sanırsam peek w olarak.İki setup'da aynı fiyatta.Fazla güç tüketince bir tehlike oluşur mu?
2000 fclk görebilen zen 3 işlemcisi sayılı. Ben ballistix alıp sa/io voltajlarını 1.35 civarına çekerek 4400 mhz yapardım daha mutlu olurdumÇok da yüksek olduğu söylenemez. AMD' ye gelen performans çok daha fazla FCLK sayesinde. Hangisi ucuz ise o alınmalı. Ben yine de faturamı düşündüğüm için 5800x alırım.
Galiba demek istediğini anlamadım.Biraz daha açıklar mısın?Yani soğutabildiğin sürece sıkıntı yok. Ama faturaya yansıyacak kadar ciddi fark var. 100W-125W kadar fark vardı sanırsam peek w olarak.
Tamamda performans artmayınca anlamı yok. AMD' de sadece bellek hızı artmıyor. Fabric clock artıyor. Fabric' in tek işi bellek değil. Fabric artırrıp ram ellemeyip bile fps arttırabilirsin.2000 fclk görebilen zen 3 işlemcisi sayılı. Ben ballistix alıp sa/io voltajlarını 1.35 civarına çekerek 4400 mhz yapardım daha mutlu olurdum
Oranlayınca senin dediğin 30-60w oluyor. Testlerde/Render' da 125W' a kadar çıkıyor bu fark. Neyi aldığın çok fark etmiyor. Saf oyun ise 5800x daha güçlü bir işlemci.Galiba demek istediğini anlamadım.Biraz daha açıklar mısın?
Oyun testlerinde 10900k 30-60 watt daha fazla çekiyor.
Evet ama fabric clock beklediğimiz kadar iyi değil hala.Tamamda performans artmayınca anlamı yok. AMD' de sadece bellek hızı artmıyor. Fabric clock artıyor. Fabric' in tek işi bellek değil. Fabric artırrıp ram ellemeyip bile fps arttırabilirsin.