Neler Yeni

Çözüldü✓ Ryzen 7 5800x3d Isınma sorunu,Optimizasyon için yardım.

90's

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Kush
Bütçe
3500
Selam,
b550 gaming edge wifi anakart dark freezer x94rd kule tipi soğutucu da ryzen 5 5600x işlemcimde ısınmayla ilgili sorun çıkmıyordu.
Bios tan yanlışlıkla ayarları bozmuş olabilirim şu an boştayken bile r7 5800x3d işlemci 48-60 derece arasında oynuyor oyuna girince anında 88-92 derece oluyor.Isı sanki hiç soğutucu yokmuş gibi anlık değişken ama kontrol ettim termal macun da kule soğutucu da temas ediyor işlemciye .
BIOS ile ilgili birkaç ayar var undervolt vs. yapılırsa sanırım düzeliyor veya optimize etmek gerekiyor bazı şeylerş fakat ben hiç bilmiyorum o yüzden tecrübeli arkadaşlardan yardım almak isterim gerekirse discord vs aracılığı ile olursa da çok memnun olurum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran alıntısı aracına tıklayınca ulaştığı sıcaklık vs. arkaplanda sadece tarayıcı açık.
**Almanya dan sipariş verme imkanım var eğer amazon.de üzerinde bildiğiniz ürün varsa da öneri alabilirim.
1699181194937.png

Son düzenleme:

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,669
İsim
Selim
Selam,
b550 gaming edge wifi anakart dark freezer x94rd kule tipi soğutucu da ryzen 5 5600x işlemcimde ısınmayla ilgili sorun çıkmıyordu.
Bios tan yanlışlıkla ayarları bozmuş olabilirim şu an boştayken bile r7 5800x3d işlemci 48-60 derece arasında oynuyor oyuna girince anında 88-92 derece oluyor.Isı sanki hiç soğutucu yokmuş gibi anlık değişken ama kontrol ettim termal macun da kule soğutucu da temas ediyor işlemciye .
BIOS ile ilgili birkaç ayar var undervolt vs. kafa karıştırıcı tecrübeli arkadaşlardan yardım almak isterim gerekirse discord vs aracılığı ile olursa da çok memnun olurum.

Ekran alıntısı aracına tıklayınca ulaştığı sıcaklık vs. arkaplanda sadece tarayıcı açık.
Alıntıyı görüntüle
Şuan sıcaklık normal değil lakin 5600x ile sıcaklık olarak çok fark var 👍 x3d eski islemcinden çok daha sıcak çalışır.

90's

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Kush
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şuan sıcaklık normal değil lakin 5600x ile sıcaklık olarak çok fark var 👍 x3d eski islemcinden çok daha sıcak çalışır.
Şöyle 5600x boşta 30 derece falan Yazın hava 40 derecedeyken rdr 2 full grafik vs. de 80 dereceyi gördü en fazla.Bu arada PC nin bakımlarını hiç aksatmıyorum kaliteli termal macun kullanıyorum toz vs sıfır hatta kasanın camını da çıkarttım.
Ben fark etmeden bios ta bir şey mi açtım diye şüpheleniyorum,yoksa biliyorum r7 5800x3d sıcak çalışan bir işlemci.
Bios dışında msi after burner veya Amd ryzen master üzerinden uv oc vs yapılıyor mu bu sekmeler den yanlışlıkla tıklayıp bozma ihtimali var mı bilmiyorum belki farkında olmadan bir şey yapmış olabilirim diye düşündüm. Amacım sadece anlık sıcaklık,fps vs değerlerine bakmaktı onun dışında bir kullanım amacım yok bu uygulamaları.

Son düzenleme:

Reav

80+ Silver
Geri kaldık upgrade işlerinden aga .Nasıl gpu lara mining yapıldıysa garanti dışı deniliyor bence işlemcilere de öyle söylemeleri lazım veya sistem tavsiyeleri vs açıklama olsa keşke ürün sayfasında neyse ki toplum da bilinç var.Bilgisayarcı ya gidiyorsun bak olur diyor bu termal macun bu kule iyi iyi diyor herkes her işi yapıyor camia da sıkıntı büyük.Bize hep 15 dolarlık kule tipi efektif geliyor kim bilir bilgisayarcı bilir kafası doğru değil artık.
o soğutucuyla bu sıcaklıklar çok normal

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,698
İsim
yusuf ecer
O işlemcinin hakkı her türlü undervolt. 10derece geri çekiliyor sağlıklı uv ile. Anakartının biosunu update et kombo strike 3 açılacak uvnin msi anakartlardaki ismi. 3. mode alırsan all core -30 yapıyor sıcaklıklarında temiz fark görürsün. Tatmin etmezse;
ppt122,tdc 82,edc124 verip;
CPPC Enabled, CPPC Preferred Cores Disabled, Global C-State Control Enabled yaparsan 2-3derece daha düşüş yaşarsın. All core 30da crash yersen best corelari bulup -15, kalana 25 vs verebilirsin.

• Beğen
Reaksiyonlar: 90's

bansh

80+
Geri kaldık upgrade işlerinden aga .Nasıl gpu lara mining yapıldıysa garanti dışı deniliyor bence işlemcilere de öyle söylemeleri lazım veya sistem tavsiyeleri vs açıklama olsa keşke ürün sayfasında neyse ki toplum da bilinç var.Bilgisayarcı ya gidiyorsun bak olur diyor bu termal macun bu kule iyi iyi diyor herkes her işi yapıyor camia da sıkıntı büyük.Bize hep 15 dolarlık kule tipi efektif geliyor kim bilir bilgisayarcı bilir kafası doğru değil artık.
bilgisayarcıların ufak kısmını tenzih ediyorum geri kalanı çakal zaten :d

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,311
İsim
Hacı
İşlemci soğutucun nedir?
Instagram: haci_sofu yazın akşam Undervolt yapalım serinlesin işlemci.

• Beğen

Reav

80+ Silver
İşlemci soğutucun nedir?
Instagram: haci_sofu yazın akşam Undervolt yapalım serinlesin işlemci.
dark freezer x94rd kullanıyormuş yazmış yukarıya benim r5 5600x e de bi undervolt yapalım ya :) snowman m200 var cbp kapalı performans alamıyorum hiç valo tarzı oyunlarda

• Beğen

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,789
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bu işlemci pek oynanacak bir model değil. BIOS sıfırla öyle kontrol et. Bu arada her türlü sıcak çalışıyor aklında bulunsun.

• Beğen

90's

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Kush
Öncelikle sizlere teşekkür ederim ilgilendiğiniz için,eksik olmayın.
Deepcool ls520 se bu işlemciye yeter mi ? Yaz mevsiminde hala 80' olur mu acaba ultimate grafikler de?

Bu işlemci pek oynanacak bir model değil. BIOS sıfırla öyle kontrol et. Bu arada her türlü sıcak çalışıyor aklında bulunsun.
Sizin önerebileceğiniz bir bios sıfırlama videosu vs var mı ? Ben hiç anlamıyorum yanlış bilgiyi ayırt edemeyebilirim.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,311
İsim
Hacı
dark freezer x94rd kullanıyormuş yazmış yukarıya benim r5 5600x e de bi undervolt yapalım ya :) snowman m200 var cbp kapalı performans alamıyorum hiç valo tarzı oyunlarda
Instagram: haci_sofu yaz yapalım.

• Beğen
Top Bottom