hakan32
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 2,775
Soğutabiliyormusun bariEdit: Ryzen 7 5800x3d aldım alırım bi h.o![]()

Soğutabiliyormusun bariEdit: Ryzen 7 5800x3d aldım alırım bi h.o![]()
Hayırlı olsun ama keşke ddr5 yapsaydın, benim 2017 de dizdigim teknolojiyi, sen 2023 yılında dizmissin.Edit: Ryzen 7 5800x3d aldım alırım bi h.o![]()
Baktığın site sorunlu 56üü darboğaz yapmaz 5800x3d'de nasıl olacakmışDostlar selam şu an mevcutta 3060 ti ekran kartı kullanıyorum asus dualin fakat işlemci upgrade yapmak istiyorum darboğaz yapıyor kullandığım 5 5600 işlemcim 2k monitör kullanıyorum.
Hangi işlemciyi alsam beni üzmez hem yayın hem oyun oynuyorum.
Darboğaz testine göre amd ryzen 7 5800x3d %9 luk bir darboğaz gösterirken ryzen 9 5900x %0 darboğaz gösteriyor (pc build den bakıldı)
Soğutucu olarak aerocool cylon 4f kullanmaktayım güzel yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum
Edit:Ryzen 7 5800x3d aldım
Bugün sabah elimde olur ortalama Aercool Cylon 4f kullanıyorum kule tipi soğutucu ısı problemi yaşayacağımı düşünmüyorum.Soğutabiliyormusun bari![]()
Durumum buna yetti böyle devam ettim ileride nasip olursa ddr5 de geçerim bütün ekipmanlarım daha 1 yıllık 2022 sonunda aldım hele biraz eskisinHayırlı olsun ama keşke ddr5 yapsaydın, benim 2017 de dizdigim teknolojiyi, sen 2023 yılında dizmissin.
Önemli olan ram de değil ddr4 veya ddr5, am5 platformu tekli çekirdekte am4 e göre %40-%50 daha hızlı.
Nasıl ki şimdi DDR3 dizmek kimsenin aklına gelmiyorsa, acaba ddr4 dizmek, ne zaman seçenek dışı olacak merak ediyorum
Evet çoğu kişi bu şekilde söyledi net değil elbet sadece gördüğümü yazdım zaten ilk alırken bu işlemciyi pek içime sinerek almamıştım o zaman durumuma göre tam ucu ucuna topladığım bir sistemdi.Baktığın site sorunlu 56üü darboğaz yapmaz 5800x3d'de nasıl olacakmış
aynı işlemciden bendede var asus rog 360mm sıvı soğutma ile %100 yük altında 80 derecede zor tutuyorum inşallah soğutma yeterli olurBugün sabah elimde olur ortalama Aercool Cylon 4f kullanıyorum kule tipi soğutucu ısı problemi yaşayacağımı düşünmüyorum.
MSI MAG FORGE 101M kasa kullanıyorum ekstra hava sirkülasyon iyi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Durumum buna yetti böyle devam ettim ileride nasip olursa ddr5 de geçerim bütün ekipmanlarım daha 1 yıllık 2022 sonunda aldım hele biraz eskisin
Evet çoğu kişi bu şekilde söyledi net değil elbet sadece gördüğümü yazdım zaten ilk alırken bu işlemciyi pek içime sinerek almamıştım o zaman durumuma göre tam ucu ucuna topladığım bir sistemdi.
All core - 30 curve optimizer verdiniz mi? Ben hava soğutma ile cinebenchte maks 79 görüyorum oyunlarda genelde 60-65 sizde bir sıkıntı var.aynı işlemciden bendede var asus rog 360mm sıvı soğutma ile %100 yük altında 80 derecede zor tutuyorum inşallah soğutma yeterli olur![]()
Hayırlı olsun ama keşke ddr5 yapsaydın, benim 2017 de dizdigim teknolojiyi, sen 2023 yılında dizmissin.
Önemli olan ram de değil ddr4 veya ddr5, am5 platformu tekli çekirdekte am4 e göre %40-%50 daha hızlı.
Nasıl ki şimdi DDR3 dizmek kimsenin aklına gelmiyorsa, acaba ddr4 dizmek, ne zaman seçenek dışı olacak merak ediyorum
Ya kardeşim, kendi kendini çürütmuşsun farkında değilsin ne diyim.All core - 30 curve optimizer verdiniz mi? Ben hava soğutma ile cinebenchte maks 79 görüyorum oyunlarda genelde 60-65 sizde bir sıkıntı var.
tekli çekirdek performansı dediğinizi oyun performansı olarak baz alıyorum. Gördüğünüz üzere 1080pde %4 daha iyi 7600x ki oyundan oyuna değişiyor. Dediğiniz %40-50 statik testlerde mi? Arkadaşın elinde ddr4 sistem varken sırf yeni teknoloji diye o kadar para bayılmasına gerek yok. Ddr3 örneği çok saçma. Eskiden teknoloji olarak birden performans cok artmıştı. Fakat suan am5 5800x3d rakibi olarak tek 7800x3d var 3d işlemci olarak geri kalan non-3dlerle yakın bir performansı var upgrade icin değmez.
Arkadaş 2k için kullanım yapacağını belirtmiş.Oyun tarzı işlerde 5800X 3D ağır fark atar. Render, ağır yazılım tipi işlerde 5900X bir tık daha iyi.
5800x3d parasına güzel bir b650 +7600x nasıl alınabiliyor? Ram de yanında hediye herhalde. 7600x akakcede 7.6K + b650 6+7K + güzel bir ddr5 2x16 ram 4K. Elindeki parçaları kaça satacak, anakart ve ram kalabalık bir şehir değilse satması zor parçalar. 5800x3d icin sadece elindeki işlemciyi 3.3e satıp 8e 5800x3d alacak bu kadar. (ki 5800x3d am5 gibi yeni olmadığı için 2. El cok uygun geçen hafta 8.5a 1 yıllık 5800x3d aldık arkadaşıma.) Aradaki fiyat farkını sen hesapla %4 icinYa kardeşim, kendi kendini çürütmuşsun farkında değilsin ne diyim.
Hem 7600x daha iyi diyon, hem de 5800 3d parasina güzel bir b650 anakart ve 7600 alınabiliyorken 5800 3d yi övüyon. Üstelik 7600 %1 bile olsa öndeyken.
Tekli çekirdek performans %40-50 daha iyi olmasa, 96 MB cache belleği olan işlemciyi, 32 MB cache bellekli bir işlemci nasıl geçsin.
Madem YouTube videdolarina bakmayı biliyorsun, am4 vs am5 single core score diye de aratirsin.
MSI anakartlarda 5800x3d için özel ayar var açınca ID Cooling 214 xt ile oyunda 55-65 derece alıyorum %100 stres testinde 74 oldu. Senin kullandığını soğutucu bende olsa tam yükte 65 derece olur muhtemelen, araştırabilirsin MSI anakartlarda kombo strike 3 yaz.,Soğutabiliyormusun bari![]()
Özel bir ayar değil her anakartta var neredeyse. Pbo kısmında curve optimizer var oradan negatif all core 30 verince kombo strikein yaptığını manuel yapmış oluyorsun.MSI anakartlarda 5800x3d için özel ayar var açınca ID Cooling 214 xt ile oyunda 55-65 derece alıyorum %100 stres testinde 78 oldu. Senin kullandığını soğutucu bende olsa 50 derece olur muhtemelen, araştırabilirsin MSI anakartlarda kombo strike 3 yaz.
5800x3d ye undervolt yapılmıyor ondan öle dedim diğer işlemcilere PBO yapılıyor zaten.Özel bir ayar değil her anakartta var neredeyse. Pbo kısmında curve optimizer var oradan negatif all core 30 verince kombo strikein yaptığını manuel yapmış oluyorsun.