Yardım Ryzen 7 9800x3d CO -20 de stabilite sorunu

bduc

80+
Reaksiyon skoru
2
BIOS üstünden CO -20 verdiğimde AIDA64 stabilite testi 1.dk da çalışmayı durdurdu. Sıcaklık 85 max gördü.
İnternette curve optimizerda -20 nin genelde sorunsuz çalıştığını hatta daha üstlerine çıktıklarını gördüm.

CO -20 de sorun çıkarması bir sorun olduğunu mu gösterir yoksa silikon şanssızlığı mı ?

NOT: CO daki amacım performans değil sıcaklıkları aşağı çekmekti ama CO -20 de bile 80-85 derecelerdeydi

Son düzenleme:
hocam merhaba termal macun veya soğutucu montajında hata yapılmış olabilir mi ben pozitif 10 voltaj ile kullanıyorum 9800x3d yi oyunlarda 75 76 dereceyi geçmiyor cpuz stres ve bench testinde de yine geçmedi

hocam merhaba termal macun veya soğutucu montajında hata yapılmış olabilir mi ben pozitif 10 voltaj ile kullanıyorum 9800x3d yi oyunlarda 75 76 dereceyi geçmiyor cpuz stres ve bench testinde de yine geçmedi
hata yaptığımı düşünmüyorum eskiden beri montajı kendim yaparım önceki sistemlerimde sorun yaşamamıştım. zaten bu sıcaklığı görünce çıkarıp yenileyip tekrar taktım yine sonuç değişmedi
oyunlarda 65-70 max 75 gördüm ama multi core işlerde 90-95 lerdeyim
sizin soğutucu ne
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Silikondan dolayı. Benimki 20 de sorun çıkarıyor. 18 de kullanıyorum.
-18 de sıcaklıkları fark etti mi test ettiniz mi

muhtemelen silikon şansı dedikleri olaydan oluyor hocam bende iki adet 7800x3d vardı aynı sistemde skorları farklıydı

• Beğen
Reaksiyonlar: bduc
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,325
Üyeler
174,122
Son üye
fatihcnkl
Geri