Çözüldü✓ Ryzen 7 9800x3d için sistem önerisi

cyde

80+
Reaksiyon skoru
10
Arkadaşlar merhabalar ryzen 7 9800x3d aldım fakat geri kalan parçalar konusunda kafamda baya bir soru işareti oluştu özellikle anakart seçiminde x670e ye yakın gibiyim fakat biraz daha cıkmalı mıyım diye de düşünüyorum onun dısında şimdilik ekran kartım 4060 ileride 5080 e geçeceğim kıscası psu ram kasa anakart ve sıvı sogutmaya ihtiyacım var toplam bütcem bi 30k+ civarı bunlar için ne önerirsiniz acaba?

CORSAIR RM1000e 1000W 80+

MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart

Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram (PVV516G60C30X2)​

anakart psu ve ram için bunları düşündüm ne dersiniz?​

CORSAIR RM1000e 1000W 80+​

MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart​

Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram (PVV516G60C30X2)​

anakart psu ve ram için bunları düşündüm ne dersiniz?​

Pahalı gereksiz derim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Atx anakart ve her işini görür

Fazlasıyla yeterli

..

Ram güzel ucuz

• Beğen
Reaksiyonlar: cyde
Pahalı gereksiz derim

Fazlasıyla yeterli

..

Ram güzel ucuz
hocam gereksiz psu bu 5080 takacam diyor önerdiğiniz psu bak

Ramler patriot 2x16gb arkadaş atmış

5000 bandına gidip 750 850 alana kadar bu bedava ne gereksizi
Yapısı ne kadar güvenilir hocam onuda söylesenize

Veya üreticisi kim hangi segment ürün bunları söyleyinde ona göre alalım Ozaman

Bunun 850 liğide yetecektir 1000 lik sorun çıkarmaz

bu güç kaynağıda üst seviyedir alabilirsiniz a segment ürün olarak geçiyor

bu attığım ürünler a kalite istediğinizden birini seçebilirsiniz

Son düzenleme:
bu enermax isim ve görünüş olarak biraz sıkıntı gelmişti gözüme fakat bi kanalda inceleme yazısını okudum iyi gözüküyor fiyatına göre özellikleri

Pahalı gereksiz derim

Fazlasıyla yeterli

..

Ram güzel ucuz
- Full japon kapasitörler. (Rubycon, Nippon Chemi-Con, Nichicon)

- 6 kutup motorlu ve çift rulmanlı 120mm enermax marka fan.

- Yük testlerinde, segment ortalamasında ve oldukça başarılı sonuçlar veriyor.

- %20 yüke kadar fan açmıyor (bu özellik kapatılamıyor) ama tam yüke yaklaştıkça sesli hale geliyor. (Fan profili agresif ayarlanmış)

- İçeride toz birikmesini önlemek için ilk açılışta bir süre fanını ters yönde çalıştırıp sonra normale dönüyor. (Dust-Free Rotation)

- Kapasiteye göre oldukça kompakt yapıda.

- Enermax D.F serisinin eski modellerinde CWT ile çalışırken, ATX 3.0 destekli yeni D.F serisinde SANR ile çalışıyor. Üst segment ürünlerde çok fazla görülmeyen çinli bir üretici olsa da, platform incelemelerde ortalamanın çok üzerinde sonuçlar veriyor. Yeni bir platform olduğu için daha detaylı incelemeler sonrasında puanı yükselme ihtimali var.
attığınız ürünün segenti b plus ile a arasında ama tam bir netlik yok b den düzgün

bu enermax isim ve görünüş olarak biraz sıkıntı gelmişti gözüme fakat bi kanalda inceleme yazısını okudum iyi gözüküyor fiyatına göre özellikleri
- Full japon kapasitörler. (Rubycon, Nippon Chemi-Con, Nichicon)

- 6 kutup motorlu ve çift rulmanlı 120mm enermax marka fan.

- Yük testlerinde, segment ortalamasında ve oldukça başarılı sonuçlar veriyor.

- %20 yüke kadar fan açmıyor (bu özellik kapatılamıyor) ama tam yüke yaklaştıkça sesli hale geliyor. (Fan profili agresif ayarlanmış)

- İçeride toz birikmesini önlemek için ilk açılışta bir süre fanını ters yönde çalıştırıp sonra normale dönüyor. (Dust-Free Rotation)

- Kapasiteye göre oldukça kompakt yapıda.

- Enermax D.F serisinin eski modellerinde CWT ile çalışırken, ATX 3.0 destekli yeni D.F serisinde SANR ile çalışıyor. Üst segment ürünlerde çok fazla görülmeyen çinli bir üretici olsa da, platform incelemelerde ortalamanın çok üzerinde sonuçlar veriyor. Yeni bir platform olduğu için daha detaylı incelemeler sonrasında puanı yükselme ihtimali var.
attığınız ürünün segenti b plus ile a arasında ama tam bir netlik yok b den düzgün
bakabilirsiniz hocam buraya

üreticisi cwt olsa sorgusuz alınabilirde cwt yerine sanr yapıyor bu modelleri

• Beğen
1746865380817.webp

aynen bende burdan bakıyorum bunu aldım şuan anakart olarak msi ve gigabyte arasındaki fiyat farkına değer mi

b850 olan msi 10k bütçe seviyesinde en iyisi hocam ona göre değerlendirebilirsiniz

• Beğen
tamamdır bunu da alıyorum düşündükçe anakart konusun da işin içinden çıkılmaz bi hale girdi çünkü ram de aldım kasa ile sıvı sogutma kaldı sadece

b850 olan msi 10k bütçe seviyesinde en iyisi hocam ona göre değerlendirebilirsiniz
hocam bu sıvı sogutma işinden hiç anlamıyorum kule tipi soğutucu kullandığım için şuana kadar bu attıgınız mag coreliquid iyi derseniz onu da alacağım ne dersiniz ve kasa olarak önerebileceğiniz bir şey var mı bunlara uygun

Son düzenleme:
tamamdır bunu da alıyorum düşündükçe anakart konusun da işin içinden çıkılmaz bi hale girdi çünkü ram de aldım kasa ile sıvı sogutma kaldı sadece

hocam bu sıvı sogutma işinden hiç anlamıyorum kule tipi soğutucu kullandığım için şuana kadar bu attıgınız mag coreliquid iyi derseniz onu da alacağım ne dersiniz ve kasa olarak önerebileceğiniz bir şey var mı bunlara uygun
Kasa olarak nasıl bir şey istiyorsunuz

Akvaryum mu mesh mi

Hocam soğutucu için ayrı konu açmanız gerekebilir

Hepsi msi olsun derseniz böyle bir şey alabilirsiniz

benim için görseli önemli değil nzxt h6 flow a bakıyordum ama soğutma ve f/p olarak iyi olan hangisiyse onu tercih ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,784
Üyeler
174,241
Son üye
Sercan3579
Geri