Yardım RYZEN 7 9800X3D Sıvı Soğutucu İle 80 Derece görüyor Normal mi ?

Kasayı bunun mesh olanıyla revize edin bence. Sıvı soğutmayı yana takarsanız bu sefer de kasaya yeterince hava girmemiş olacak.

Yana takarsanız belki biraz daha etkili bir soğutma olur
bende öyle düşünüyorum peki yandan söktüğümüz fanları yukarı nası koymak lazım sizce egoz gibi içerdiki havayı mı itsin dışarı yoksa yine dışardan yani yandaki ince aradan hava mı çeksin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasayı bunun mesh olanıyla revize edin bence. Sıvı soğutmayı yana takarsanız bu sefer de kasaya yeterince hava girmemiş olacak.
o revize olayı çok zor ya bu saatten sonra yoksa evet mantıklı

Merhaba yakın zamanda yeni bir pc topladım özellikleri aşşağıda yazdığım gibidir cpu package boştayken 55-60 derece olarak gözüküyor normal cpu sıcaklığı ise oyun oynarken 80 dereceye kadar çıkıyor sizce normalmidir.

İŞLEMCİ: RYZEN 7 9800X3D
ANAKART : ROG STRİX B850-F GAMİNG WİFİ
SIVI SOĞUTUCU : ROG STRİX LC III 360 LCD
RAM : KİNGSTON 2X32 6400MTS RGB CL32 (64GB)
EKRAN KARTI : MSI GAMİNG TRİO 5070 12GB
KASA-PSU : NZXT H9 ELİTE - NZXT 1200W 80+GOLD MODÜLER
EXTRA: 4 ADET KASA FANINA EK 3 ADET DAHA EKLEDİM

SICAKLIK DEĞERLERİ DE AŞŞAĞIDA EKLEDİĞİM FOTOĞRAFLARDA MEVCUT

sıvı soğutma doğru takmamışsın yada termal macun sürmeyi unutmuşsun yada kötü termal macun sürmüşsün veya sürdürdüğün bilgisayarcı kalitesiz surmus cok ihtimal var yapman gereken en mantıklı şey thermal grizzly bi tane termal macun sıvı metal değil bak macun sipariş vermek eğer sıvı soğutmanın bandını çıkarmadıysan onu çıkartmak ve üstüne en iyi şekilde montajlamak sonra çıkarıp bakmak temas etmiş mi macun soğutmaya diye etmişse tekrar montajlamak etmemişse bi sorun var diye düşünmek

• Beğen
Reaksiyonlar: mumi
peki hepinize soruyorum bu sıcaklıklar sorun yaratırmı bana böyle kullanmaya devam etsem çok da yüksek değil gibi çünkü hani işlemci 80 85 dereceleri rahatlıkla karşılayabilir gibi geliyor bana

aslında alttan ve yandan alıp arkadan vermesi çok güzel kaha sirkülasyonu açısından ama işte sıvı soğutucunun radyatörünün olduğu kısım cam olduğu için o noktada sorun yaşatıyor gibi yoksa mesela ekran kartı aşırı serin çalışıyor
Hocam dm bakarmısın

• Beğen
sıvı soğutma doğru takmamışsın yada termal macun sürmeyi unutmuşsun yada kötü termal macun sürmüşsün veya sürdürdüğün bilgisayarcı kalitesiz surmus cok ihtimal var yapman gereken en mantıklı şey thermal grizzly bi tane termal macun sıvı metal değil bak macun sipariş vermek eğer sıvı soğutmanın bandını çıkarmadıysan onu çıkartmak ve üstüne en iyi şekilde montajlamak sonra çıkarıp bakmak temas etmiş mi macun soğutmaya diye etmişse tekrar montajlamak etmemişse bi sorun var diye düşünmek
sıvı soğutucnun bandını çıkarttım ona eminim ondan yana bir sorun yok ama termal macun kalitesini bilmiyorum evet belki onunla alakalıda olabilir haklısın teşekkür ederim yorumun ve bilgilendirmen için

peki hepinize soruyorum bu sıcaklıklar sorun yaratırmı bana böyle kullanmaya devam etsem çok da yüksek değil gibi çünkü hani işlemci 80 85 dereceleri rahatlıkla karşılayabilir gibi geliyor bana
Cinebench 23 yap bi de hocam yük altında kaç dereceyi görüyor işlemci

• Beğen

hocam güzelim işlemci işkence çekmesin ya sorun yaratmaz belki ama sürekli bu sıcaklıklarda sorun yaşarsın ve bu işlemcinin max ısısı 85 dereceydi zaten sanırım dur bakayim

Maksimum Sıcaklık-89°C

maximum izin verdiği bu yani zaten işlemcinin tam performansını da kullanamıyor olabilirsin sen kendini kısıtladığı için işlemci

• Beğen
hocam güzelim işlemci işkence çekmesin ya sorun yaratmaz belki ama sürekli bu sıcaklıklarda sorun yaşarsın ve bu işlemcinin max ısısı 85 dereceydi zaten sanırım dur bakayim

Maksimum Sıcaklık-89°C

maximum izin verdiği bu yani zaten işlemcinin tam performansını da kullanamıyor olabilirsin sen kendini kısıtladığı için işlemci
olabilir evet ozaman en kötü hiç bir çözüm bulamazsam sıvı soğutucuyu tam güçte çalıştırırım o sorun yapmaz heralde

olabilir evet ozaman en kötü hiç bir çözüm bulamazsam sıvı soğutucuyu tam güçte çalıştırırım o sorun yapmaz heralde

yok öyle şeylere gerek yok hocam ya termal macun değişeceksiniz mis gibi kullanacaksınız ya birde fan eğrisi ayarı çekersiniz biosdan

fan eğrisi ayarı nedir tam olarak peki onu bilmiyorum

ilk başta şu ısıları düzeltin bi hocam fan eğrisinin ilgisi yok suanki ısılarla sadece daha düşük güç tüketimiyle en iyi ısı değerlerinii yakalamak gibi bir şey fan eğrisi

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,275
Üyeler
183,087
Son üye
Yuemtay
Geri