Neler Yeni

Ryzen 7500F için hangi anakart alınmalı

Xoiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Bartu
Bütçe
7500
Merhabalar, 7500F sistem alacağım. İleride işlemci upgrade’i yapacağımı düşünerek anakart almak istiyorum fakat çok bir bilgim yok. Birkaç foruma baktım ancak tam cevap vereni bulamadım.
Bu kartlara ve ek olarak şunu al diyeceğiniz kart varsa atabilir misiniz?
Biostar gerçekten ucuz alınır mı bilmiyorum
https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,213079059.html
Msi B650M gaming plus

MSI Pro B650-S

Asus TUF gaming B650M-E wifi
MSI Pro B650M-A Wi-fi

Asus Prime B650-Plus​

Asus Prime B650M-A WIFI II​

MSI B650 Gaming Plus WIFI​

Teşekkürler

Son düzenleme:

Tetrx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Rauf
Gaming plus bu kadar para verilmez zaten Akakçe'de grafiğe bak anlarsın. Yerinde olsam b850 serilerini beklerim

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Batuhan
Wifi önemli değilse ASUS B650M-R modeli işini görecektir. 2 adet m2 ssd takabilirsin ve aynı zamanda mosfet soğutucu bloğuda bulunuyor. 7500F için attığın pahalı anakartlara ihtiyacın yok. Attığın anakartları alacağına benim attığım gibi bir model al aradaki fiyat farkına işlemci yükseltmesi veya ram, ssd yükseltmeleri yapabilirsin.

Xoiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Bartu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Wifi önemli değilse ASUS B650M-R modeli işini görecektir. 2 adet m2 ssd takabilirsin ve aynı zamanda mosfet soğutucu bloğuda bulunuyor. 7500F için attığın pahalı anakartlara ihtiyacın yok. Attığın anakartları alacağına benim attığım gibi bir model al aradaki fiyat farkına işlemci yükseltmesi veya ram, ssd yükseltmeleri yapabilirsin.
hocam sonradan upgrade yapabilir miyim bu kartta ryzen 9000 serisine geçiş yaparım diye düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam listeyi güncelledim. Tekrar bakabilir misiniz attıklarımdan birini almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Batuhan
hocam sonradan upgrade yapabilir miyim bu kartta ryzen 9000 serisine geçiş yaparım diye düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam listeyi güncelledim. Tekrar bakabilir misiniz attıklarımdan birini almayı düşünüyorum.
Öncelikle attığım anakartı Ryzen 5 9600x ile kullanan arkadaşım var hazır sistemde o şekilde geldi bir sorun yaşamıyor. Genelde üst seviye işlemcilere üst seviye anakartları önerirler ama bu çalışmayacağı anlamına gelmiyor. Ben olsam 7500f için çok pahalı bir anakart almazdım. İleride işlemci yükseltmesi yaparken elimdeki işlemci ve anakartı set olarak satıp anakartıda yeni çıkacak anakart serisi ile değiştirirdim. B850 anakart Ryzen 9 kombinasyonu yapardım. Eğer anakart değiştirmem dersen msi gaming plus wifi olanlardan birini alabilirsin.

Xoiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Bartu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle attığım anakartı Ryzen 5 9600x ile kullanan arkadaşım var hazır sistemde o şekilde geldi bir sorun yaşamıyor. Genelde üst seviye işlemcilere üst seviye anakartları önerirler ama bu çalışmayacağı anlamına gelmiyor. Ben olsam 7500f için çok pahalı bir anakart almazdım. İleride işlemci yükseltmesi yaparken elimdeki işlemci ve anakartı set olarak satıp anakartıda yeni çıkacak anakart serisi ile değiştirirdim. B850 anakart Ryzen 9 kombinasyonu yapardım. Eğer anakart değiştirmem dersen msi gaming plus wifi olanlardan birini alabilirsin.
hocam teşekkürler. Son bir soru sormak istiyorum Asus tuf gaming olarak bir model buldum ve ikisinin arasında kaldım.
TUF
Gaming plus

quietbebek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
887
İsim
Batuhan
  • Beğen
Reaksiyonlar: Xoiz

Kosi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Enes Koskos
Reklam Amaçlı Paylaşım
dostum forumun ikinci el sayfasında bir anakart satıyorum istersen bakabilirsin
(yaptığım legal mi bilmiyorum değilse uyarın lütfen iyi forumlar)

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Erdem
Arkadaşa katılıyorum ben de senin gibi ileride yükseltme düşünüyorum, yorumlara baktığım zaman 9000x3d serisini besler demişlerdi ama tam emin değilim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Xoiz
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,384
Üyeler
164,830
Son üye
HalilEren
Top Bottom