Yardım Ryzen 7600 Aşırı Isınma

Etobaba

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
857
Merhabalar, işlemcim son 1 haftadır aşırı ısınmaya başladı boşta 50-55 derecelerde geziyor oyununa göre 93 dereceye kadar çıkabiliyor. Macun kurumuştur diye yeniledim ama kar etmedi. 240 lık sıvı soğutma var görünürde bir arızası yok gibi acaba neleri kontrol etmeliyim ?

Unvoltaj dışın da pek bir şansın yok

7600 pek ısınan bir işlemci değil aslında verdiğim parayı çöpe atmanın bir manası var mı bilemedim.
240'lık sıvı soğutucu var 7600x unvoltaj 65w ile 80 dereceyi görüyor

aga sıvı soğutma pompası bozulmuş olabilir onun soketini sök sıcaklıkları kontrol et eğer önceki hali ile sökük halinde fark yoksa pompasında sorun var demektir.

Halla halla. Daha önce hiç bakmamıştım bugun cyber oynarken bi baktım 93 derece elim ayağıma dolandı. Bunu da soğutamıyorsa 240 lıklar çöp olmuş.
240mm ile 7800x3d soğutuyorum max 75 derece sizin soğutucu ömrünü tamamlamış olabilir.

Merhabalar, işlemcim son 1 haftadır aşırı ısınmaya başladı boşta 50-55 derecelerde geziyor oyununa göre 93 dereceye kadar çıkabiliyor. Macun kurumuştur diye yeniledim ama kar etmedi. 240 lık sıvı soğutma var görünürde bir arızası yok gibi acaba neleri kontrol etmeliyim ?
Sıvı soğutma montajını atabilirmisiniz?

Sıvı soğutma montajını atabilirmisiniz?
Tam temas ediyor gibi duruyor elimle yokladım.Macun bulaşıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

240mm ile 7800x3d soğutuyorum max 75 derece sizin soğutucu ömrünü tamamlamış olabilir.
1 yıldır kullanıyorum deme öyle 😂

aga sıvı soğutma pompası bozulmuş olabilir onun soketini sök sıcaklıkları kontrol et eğer önceki hali ile sökük halinde fark yoksa pompasında sorun var demektir.
Sıvı soğutma yokken direk ısınıyor belki işlevini net yerine getirmiyor olabilir emin değilim.

Ekler

• IMG_20240520_094422.jpg
    IMG_20240520_094422.jpg
    1.8 MB · Hit: 38
Tam temas ediyor gibi duruyor elimle yokladım.Macun bulaşıyor.

1 yıldır kullanıyorum deme öyle 😂

Sıvı soğutma yokken direk ısınıyor belki işlevini net yerine getirmiyor olabilir emin değilim.
Yani montajda da pek sorun olamaz 4 vidayı eşit sıktıkdan sonra oturmama sorunuda olmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,427
Üyeler
185,266
Son üye
Timurlu06
Geri