Neler Yeni

Ryzen 7700 Ekran Kartsız Sistem Uyumu

HalidBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Melik Uluer
Bütçe
30000
Merhabalar öncelikle herkese kolay gelsin. 5-6 ay ekran kartsız kullanacağım ileriye dönük bir sistem toplamak istiyorum. Parçalar sizce nasıldır uyumlumudur ileriyedönük müdür ? Sizin gözünüzde değiştirilmesi gereken parçalar hangileridir? Şimdiden teşekkürler.

AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz 32MB AM5​

COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS WiFi V15 DDR5

Thermalright Phantom Spirit 120 SE​

Patriot 16GB Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram​

Kingston Technology SNV3S/1000G 1 TB​

DeepCool 850W PN850M 80+ Gold Tam Modüler ATX 3.1 PCIe 5.1 GEN5 Güç Kaynağı​

Toplam Fiyat 23.850TL tutuyor parçaların
Bütçemi 30.000TL ÇIKARABİLİRİM

Colorful Anakartı tercih etme sebebim PCIe 5.0 x16 desteklemesi ve fiyatının en iyi anakartı olması bios güncelleme sıkıntısı olduğu söyleniyor fikrinizi bekliyorum
Sıvı soğutucu gibi bir derdim olmadığı için sağlam bir Kule tipi soğutucu olmasını istedim akarı kokarı yok temiz soğutur ve sıkıntı çıkarmaz
Psu güçlü olsun istedim ileride güzel bir ekran kartı almayı düşünüyorum ileriye dönük besleyebilsin diye
Sizce değiştirilmesi gereken parça var mı uyumlu mu bu sistem uzay montaj kullanıcam bir süre kalitesiz bir kasa almak yerine biraz daha para verip verimli bir sistem düşünüyorum. Ekran kartı konusunda rx 9070XT yi RTX5070ti bekliyorum ilk çıktığında fiyatları yüksek olacak yazın ortasına doğru fiyatlarının tam oturmasını bekliyecem ve alıcam.

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
323
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Merhabalar öncelikle herkese kolay gelsin. 5-6 ay ekran kartsız kullanacağım ileriye dönük bir sistem toplamak istiyorum. Parçalar sizce nasıldır uyumlumudur ileriyedönük müdür ? Sizin gözünüzde değiştirilmesi gereken parçalar hangileridir? Şimdiden teşekkürler.

AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz 32MB AM5​

COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS WiFi V15 DDR5

Thermalright Phantom Spirit 120 SE​

Patriot 16GB Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram​

Kingston Technology SNV3S/1000G 1 TB​

DeepCool 850W PN850M 80+ Gold Tam Modüler ATX 3.1 PCIe 5.1 GEN5 Güç Kaynağı​

Toplam Fiyat 23.850TL tutuyor parçaların
Bütçemi 30.000TL ÇIKARABİLİRİM

Colorful Anakartı tercih etme sebebim PCIe 5.0 x16 desteklemesi ve fiyatının en iyi anakartı olması bios güncelleme sıkıntısı olduğu söyleniyor fikrinizi bekliyorum
Sıvı soğutucu gibi bir derdim olmadığı için sağlam bir Kule tipi soğutucu olmasını istedim akarı kokarı yok temiz soğutur ve sıkıntı çıkarmaz
Psu güçlü olsun istedim ileride güzel bir ekran kartı almayı düşünüyorum ileriye dönük besleyebilsin diye
Sizce değiştirilmesi gereken parça var mı uyumlu mu bu sistem uzay montaj kullanıcam bir süre kalitesiz bir kasa almak yerine biraz daha para verip verimli bir sistem düşünüyorum. Ekran kartı konusunda rx 9070XT yi RTX5070ti bekliyorum ilk çıktığında fiyatları yüksek olacak yazın ortasına doğru fiyatlarının tam oturmasını bekliyecem ve alıcam.
Parçalar gayet güzel bence alınabilir kasa olarak tercih yaptınızmı eğer yapmadıysanız
bunu tavsiye ederim.
İlerde sisteme +16 GB ram ve 5070 Tİ takviyesi ile günümüz oyunlarında 4K bile ses etmeden götürecektir.

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Murat GH
Colorful sıkıntılı bir anakart çoğunlukla 2 yıldan sonra yazılım güncelleme desteği almıyor. Bir kaça arkadaşım fiyat sebebi ile tercih ettiler şuan değiştirdiler. Biraz daha üstüne koyarak yine b650 tabanlı başka bir anakart tercih et.

HalidBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Melik Uluer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Parçalar gayet güzel bence alınabilir kasa olarak tercih yaptınızmı eğer yapmadıysanız
bunu tavsiye ederim.
İlerde sisteme +16 GB ram ve 5070 Tİ takviyesi ile günümüz oyunlarında 4K bile ses etmeden götürecektir.
Hocam kasa olarak alırım attığınızı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Colorful sıkıntılı bir anakart çoğunlukla 2 yıldan sonra yazılım güncelleme desteği almıyor. Bir kaça arkadaşım fiyat sebebi ile tercih ettiler şuan değiştirdiler. Biraz daha üstüne koyarak yine b650 tabanlı başka bir anakart tercih et.
Colorful Anakartı tercih etme sebebim PCIe 5.0 x16 desteklemesi yeni nesil ekran kartlarının tam gücünü almam için ihtiyacım olan bişey bu fiyat bandında hiçbir ankart bu özellikleri sunmuyor Bios güncelleme sıkıntısı olduğunu duydum ne yapacağımı bende bilmiyorum çok yüksek fiyatlarada çıkamam şuan

bunu tavsiye ederim.
2K olarak kullanmayı düşünüyorum hocam ilerde daha güçlü işlemciye geçerim işim gereği

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
323
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Tercih edilebilir ama 5000 serisi ekran kartı alacak ve PCİE 5.0 destekli uygun yollu başka anakart seçeneği fazla yok ve çoğu kişi zaten işlemci ugprade etmediği sürece yeni BİOS Update yapmıyor Ve 2 yıldan sonra destek keseceğini sanmıyorum eski kartlarda bile 4 ve nerdeyse 5 yıla varan bios destekleri var fazla bios update gelmiyor ama hemen desteği kesmiyorlar. İlerde işlemci upgrade edilse bile en sonki bios update ile yine iş çözülecektir onun için fazla kafaya takmadan alınabilir.

Hocam kasa olarak alırım attığınızı

Colorful Anakartı tercih etme sebebim PCIe 5.0 x16 desteklemesi yeni nesil ekran kartlarının tam gücünü almam için ihtiyacım olan bişey bu fiyat bandında hiçbir ankart bu özellikleri sunmuyor Bios güncelleme sıkıntısı olduğunu duydum ne yapacağımı bende bilmiyorum çok yüksek fiyatlarada çıkamam şuan

2K olarak kullanmayı düşünüyorum hocam ilerde daha güçlü işlemciye geçerim işim gereği
2K daha uygun olur zaten ben DLSS 4 ile frame gende 4K rahat oynatacağını düşündüğüm için öyle dedim :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,006
Üyeler
167,588
Son üye
demonhell
Top Bottom