3 yıldır ilk defa çıkardım ve yapışkanı hiç çıkacakmış gibi durmuyor sağ sol denedim acayip yapışmışBüyük ihtimal termaldan dolayı yapışmıştır. Nedeni ise termal macun soğuduktan sonra çıkarmaya çalıştın ve hatta zorladın bile
Vidaları fln sökmene gerek yok. Sadece pinlere temas etmeden sağ-sol yap. Dikkat et ama ben yaparken pinleri yamulttum
Yada tornavida yardımıyla tabandan ileriye doğru sertçe it işlemciyi. Eğer hiç uğraşmak istemiyorsan VATAN yada İTOPYA bilgisayara götür. Onlar bedavaya halledeceklerdir.
3 yıldır ilk defa çıkardım ve yapışkanı hiç çıkacakmış gibi durmuyor sağ sol denedim acayip yapışmışYada elinde asetat kağıdı yada ince bir plastik kağıt var ise arasına sok. Veya diş ipini kullanarak arasını aç.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Pinlere dokunmadan işlemcinin köşelerinden tutarak ufak hareketlerle sağ sol yapmanız lazım yoksa kolay kolay çıkmaz ama eninde sonunda çıkacaktır3 yıldır ilk defa çıkardım ve yapışkanı hiç çıkacakmış gibi durmuyor sağ sol denedim acayip yapışmış
Mesaj otomatik birleştirildi:
3 yıldır ilk defa çıkardım ve yapışkanı hiç çıkacakmış gibi durmuyor sağ sol denedim acayip yapışmış
Şimdi temizleme zamanı. Eski macunu temizle alkolle yada ıslak mendille.Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu tornavida ile ittirerek işlemciyi çıkardım. Şimdi takma sırası elimde termal macun yok macunsuz takılabilir mi?
2-3 pinde yamulma görüyorum hocam.Şimdi temizleme zamanı. Eski macunu temizle alkolle yada ıslak mendille.
Macunsuz takamassın. Macun olmak zorunda. Ama önce pinleri kotrol et yamulma varmı diye.
Hocam işlemciyi çıkardım ama 2-3 pini yamultmuşum sanırım.Hocam arada macun vardır zaten Sogutucu Blok/macun/işlemcinin üst yüzeyi
Macunun oldugu yere saglam bir ip ile örnek misina ipi çekiştirerek kurtarırsınız
Evde misna ipi yok diyorsan becerikli oldugunu düsünüyorsan ince bir bıcakla aralayabilirsin, ZORLAMADAN.
Çok basit bir işi var aslında
Geçmiş olsun zorlamadan yamuk pinler de düzeltilir tabi hasar ne durumda bilemiyorum ama tecrübeniz yoksa hiç bulaşmayın hafif hafif yaparak düzeltilebilir çok bir yamulma yoksaHocam işlemciyi çıkardım ama 2-3 pini yamultmuşum sanırım.
Şimdi bir tane enjektör bul. Normal boyutlardaki. Onları şırıngasının içi boş. Bir kerpeten yardımıyla iğnenin ağzını kapatmadan ucunu kes. Şu sivri yerden kurtul yani. Sadece gövde kalsın.2-3 pinde yamulma görüyorum hocam.
Çok bir yamulma yok hocam ama burda güvenebileceğim bir bilgisayarcı da yok.Geçmiş olsun zorlamadan yamuk pinler de düzeltilir tabi hasar ne durumda bilemiyorum ama tecrübeniz yoksa hiç bulaşmayın hafif hafif yaparak düzeltilebilir çok bir yamulma yoksa
Hiç daha da kötü etmeyin isterseniz bir bilgisayarcıdan yardım isteyin daha iyi olur
Sanırım tek çarem böyle düzeltmeye çalışmak olucak teşekkürler hocamŞimdi bir tane enjektör bul. Normal boyutlardaki. Onları şırıngasının içi boş. Bir kerpeten yardımıyla iğnenin ağzını kapatmadan ucunu kes. Şu sivri yerden kurtul yani. Sadece gövde kalsın.
Sonra yamuk pinleri bu iğnenin içine geçir ve düzelt teker teker. Zaman kısıtlaman yok yavaş yavaş acele etmeden yapabilirsin.