Neler Yeni

Ryzen İşlemci Soğutucuya Yapıştı Yardım

2mApoo

80+ Silver
Yada elinde asetat kağıdı yada ince bir plastik kağıt var ise arasına sok. Veya diş ipini kullanarak arasını aç.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yusuf Yöndemli
Büyük ihtimal termaldan dolayı yapışmıştır. Nedeni ise termal macun soğuduktan sonra çıkarmaya çalıştın ve hatta zorladın bile :D

Vidaları fln sökmene gerek yok. Sadece pinlere temas etmeden sağ-sol yap. Dikkat et ama ben yaparken pinleri yamulttum :D
Yada tornavida yardımıyla tabandan ileriye doğru sertçe it işlemciyi. Eğer hiç uğraşmak istemiyorsan VATAN yada İTOPYA bilgisayara götür. Onlar bedavaya halledeceklerdir.
3 yıldır ilk defa çıkardım ve yapışkanı hiç çıkacakmış gibi durmuyor sağ sol denedim acayip yapışmış

Yada elinde asetat kağıdı yada ince bir plastik kağıt var ise arasına sok. Veya diş ipini kullanarak arasını aç.

3 yıldır ilk defa çıkardım ve yapışkanı hiç çıkacakmış gibi durmuyor sağ sol denedim acayip yapışmış

2mApoo

80+ Silver
Tornavida ile tabandan ileriye doğru korkmadan it. Dikkat et tornavida kayarsa kendine zarar verirsin gözünü uzak tut. AYrıca pinlerede dikkat et.

abcdefg1234

80+ Silver

Pinlere dokunmadan işlemcinin köşelerinden tutarak ufak hareketlerle sağ sol yapmanız lazım yoksa kolay kolay çıkmaz ama eninde sonunda çıkacaktır

Soğutucuyla beraber geri anakarta takın desem o da riskli iş, yuvasına oturtamayıp pinleri yamultma ihtimaliniz çok yüksek.

Maris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ahmet KAYA
Ne vidası ya allah aşkına pimlere temas etmeden köşelerden tutarak hafi hafaif sağa sola döndürerek yavaşça çıkar hiç bir şey olmaz. Ben geçen hafta 2 sıra pim yamulttum yanlışlıkla tek tek 2 saat düzeltip taktım çalıştı işlemci. Yanlış yönlendirmeyin adamı

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yusuf Yöndemli
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu tornavida ile ittirerek işlemciyi çıkardım. Şimdi takma sırası elimde termal macun yok macunsuz takılabilir mi?

2mApoo

80+ Silver
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu tornavida ile ittirerek işlemciyi çıkardım. Şimdi takma sırası elimde termal macun yok macunsuz takılabilir mi?
Şimdi temizleme zamanı. Eski macunu temizle alkolle yada ıslak mendille.
Macunsuz takamassın. Macun olmak zorunda. Ama önce pinleri kotrol et yamulma varmı diye.

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yusuf Yöndemli
Şimdi temizleme zamanı. Eski macunu temizle alkolle yada ıslak mendille.
Macunsuz takamassın. Macun olmak zorunda. Ama önce pinleri kotrol et yamulma varmı diye.
2-3 pinde yamulma görüyorum hocam.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,389
İsim
Berk
Hocam arada macun vardır zaten Sogutucu Blok/macun/işlemcinin üst yüzeyi

Macunun oldugu yere saglam bir ip ile örnek misina ipi çekiştirerek kurtarırsınız

Evde misna ipi yok diyorsan becerikli oldugunu düsünüyorsan ince bir bıcakla aralayabilirsin, ZORLAMADAN.

Çok basit bir işi var aslında

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yusuf Yöndemli
Hocam arada macun vardır zaten Sogutucu Blok/macun/işlemcinin üst yüzeyi

Macunun oldugu yere saglam bir ip ile örnek misina ipi çekiştirerek kurtarırsınız

Evde misna ipi yok diyorsan becerikli oldugunu düsünüyorsan ince bir bıcakla aralayabilirsin, ZORLAMADAN.

Çok basit bir işi var aslında
Hocam işlemciyi çıkardım ama 2-3 pini yamultmuşum sanırım.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,389
İsim
Berk
Hocam işlemciyi çıkardım ama 2-3 pini yamultmuşum sanırım.
Geçmiş olsun zorlamadan yamuk pinler de düzeltilir tabi hasar ne durumda bilemiyorum ama tecrübeniz yoksa hiç bulaşmayın hafif hafif yaparak düzeltilebilir çok bir yamulma yoksa

Hiç daha da kötü etmeyin isterseniz bir bilgisayarcıdan yardım isteyin daha iyi olur

2mApoo

80+ Silver
2-3 pinde yamulma görüyorum hocam.
Şimdi bir tane enjektör bul. Normal boyutlardaki. Onları şırıngasının içi boş. Bir kerpeten yardımıyla iğnenin ağzını kapatmadan ucunu kes. Şu sivri yerden kurtul yani. Sadece gövde kalsın.
Sonra yamuk pinleri bu iğnenin içine geçir ve düzelt teker teker. Zaman kısıtlaman yok yavaş yavaş acele etmeden yapabilirsin.

enjektör.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yusuf Yöndemli
Geçmiş olsun zorlamadan yamuk pinler de düzeltilir tabi hasar ne durumda bilemiyorum ama tecrübeniz yoksa hiç bulaşmayın hafif hafif yaparak düzeltilebilir çok bir yamulma yoksa

Hiç daha da kötü etmeyin isterseniz bir bilgisayarcıdan yardım isteyin daha iyi olur
Çok bir yamulma yok hocam ama burda güvenebileceğim bir bilgisayarcı da yok.
Şimdi bir tane enjektör bul. Normal boyutlardaki. Onları şırıngasının içi boş. Bir kerpeten yardımıyla iğnenin ağzını kapatmadan ucunu kes. Şu sivri yerden kurtul yani. Sadece gövde kalsın.
Sonra yamuk pinleri bu iğnenin içine geçir ve düzelt teker teker. Zaman kısıtlaman yok yavaş yavaş acele etmeden yapabilirsin.
Sanırım tek çarem böyle düzeltmeye çalışmak olucak teşekkürler hocam

Top Bottom