Neler Yeni

ryzen mı intel mi almalıyım

doruk75

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Doruk
iyi akşamlar arkadaşlar yeni bir laptop alacağım fakat karar veremedim asus almayı düşünüyorum tuf ve rog strix serisi arasında kaldım ryzen 9 7940hs ile i7 13650hx sizce hangisini tercih etmeliyim hem iş hemde oyun odaklı kullanacağım hangisi daha uzun ömürlü olur ısınma problemleri var mı cihazı kullanmış olan varsa eğer düşüncelerini paylaşırsa seviniri
AMD al AMD iyidir en iyi performanslar onda nerdeyse tabi intel de çok iyidir ama tercih meselesi

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Performans olarak neredeyse birebir aynı durumdalar. Ryzen daha az ısınıyor. Fiyat farkı belirleyici olur diyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet Kayra Günlü
Performans olarak neredeyse birebir aynı durumdalar. Ryzen daha az ısınıyor. Fiyat farkı belirleyici olur diyorum.
Hocam ryzen daha az ısınıyor da bunda kasa kalitesi ve soğutma da etki etmiyor mu rog serisin de 3 fan ve sıvı termal macun var tuf da ise normal macun ve 2 fan mevcut

KSF Eren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Abdullah Eren Altunışık
Instagram
ksferen
Discord
KSF Eren#5807
bence ryzen intelin işlemci değiştirmek için habire anakart değiştirme politikasını sevmiyorum.

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hocam ryzen daha az ısınıyor da bunda kasa kalitesi ve soğutma da etki etmiyor mu rog serisin de 3 fan ve sıvı termal macun var tuf da ise normal macun ve 2 fan mevcut
Elbette diğer teknik detaylar da değerlendirme açısından önemlidir, bütüne bakarak karar vermeli... (y)

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Akın Demirbaş
iyi akşamlar arkadaşlar yeni bir laptop alacağım fakat karar veremedim asus almayı düşünüyorum tuf ve rog strix serisi arasında kaldım ryzen 9 7940hs ile i7 13650hx sizce hangisini tercih etmeliyim hem iş hemde oyun odaklı kullanacağım hangisi daha uzun ömürlü olur ısınma problemleri var mı cihazı kullanmış olan varsa eğer düşüncelerini paylaşırsa sevinirim :)
Galiba tuf fa serisi alacaksın alma ben aldım pişmanım bilgisayar bir anda donuyor oyunda alt tab atıyorum 4070 ten işlemci gpusuna geçiyor ve görüntü kitleniyor güç tuşundan kapatmak gerekiyor ctrl shift win b kısa yolu da çözmüyor gpu manuel seçme devre dışı iade kabul ederlerse iade edeceğim

Balon_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Demir
Şöyle deyim yanlış yazmışım. amd anakart desteğini 2025 e kadar veriyor ama diğer taraftan intel ise desteği kesiyor o yüzden işlemcini değiştiririm diyorsan amd seç ama ben zaten anakartıda değiştiririm diyorsan intel seç (intel biraz daha güçlü).

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,319
İsim
Semih Boran
Ryzen olanı alın yoksa pişman olursunuz. Zen 4 mimarisi ile Raptor Lake denen çöp mimariyi kıyas etmek mantıksız:

Zen 4'ün artıları:

• 4nm TSMC (Masaüstünde 5)
  • RT destekli yüksek TFLOPS'lu dahili ekran kartları (AMD Radeon 780M gibi)
  • DDR5 5600MHz RAM desteği
  • AVX-512F desteği (onda da var ama devre dışı ve sadece performans çekirdeği için)

Top Bottom