Neler Yeni

Yardım Ryzen7 9800x3d işlemci %100 kullanıyor Yardım

Diocenes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kaan
Merhaba Arkadaşlar.
Sıfır bir bilgisayar topladım Donanım özelliklerim;
Ryzen7 9800x3d - Msi X870e ProCarbon Ankart - G.skill 64 gb 6000 MHZ ram - Cooler Master 360 Sıvı Soğutma - Evga 3080 Ekran kartı
sistemim tamamen bu şekilde daha önce bilgisayarlarımı defalarca kendim topladım tüm donanımlar sorunsuz takıldı her şey çalışır durumda termal macunlar fan hızları her şeyi kontrol ettim tüm anakart bağlantılarını tekrar tekrar baktım hiç bir problem yok öncelikle. Tüm bunlardan sonra tüm driverları kurup windows güncelleyip bilgisayarı kullanılabilir hale getirdim daha sonra denemek için günümüzde oynan bir oyun kurdum sisteme Oyunu açtığımda Sistemimde işlemci kullanımım %50 - 60 Arası oyunu çalıştırırken 15 dakika kadar sonra oyundayken işlemcim aşırı ısınmaya başladı ısı derecesi 90 lara kadar yükseliyordu önce bu sorunu anakartımın biosunu güncelleyerek hallettim yeni güncellemede x3d işlemcilere özel bir yazılım gelmiş kurulumdan sonra bu ısınma sorunum geçti.
Şimdiki Sorunum şu ; Yine aynı sistemde aynı oyunu açıyorum bu sefer işlemci sıcaklığım %70 dereceyi geçmezken işlemci kullanım oranım %100 buluyor bu işlem yine oyun 15 dakika açık kaldıktan sonra gerçekleşiyor bu sorunu bir türlü çözemedim sistem boşta 5-10 arası çalışıyor gözlemledim arkada çalışan bir şeyler var mı diye hiç bir şey gözükmüyor. İşlemci denemek için yardımcı program kurup işlemciyi %100 de çalıştırdığım zaman ise işlemci sıcaklığım 95 dereceye geliyor programı kapattığım zaman 1 saniye içerisinde sıcaklık 50 dereceye düşüyor böyle saçma bir sorunum var hiç bir türlü çözemedim 1 haftadır uğraşıyorum.
Yardımcı olabilecek bilgili kişilere ihtiyacım var teşekkürler saygılar.

BabaVoss7

80+ Silver
Başka oyunda yapmıyormu?

Diocenes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kaan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aşağıdaki linkten chipseti güncelleyerek tekrar deneyebilir misin.
Merhaba dediğin yazılımı indirip kurmuştum hatta sorun o kadar büyük ki steamdan bilgisayarı denemek için csgo indiriyorum bunu indirirken bile sistemim %90 yükte çalışıyor sana görmen için ekran resmi atıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başka oyunda yapmıyormu?
Merhaba bugün başka bir oyun ile denemek için steamdan csgo indirmeyi deniyorum şuan indirirken bile işlemcim %90 kullanıyor hatta verileri görmen için ekran resmi atıyorum.

Ekler

• Yüksek işlemci.jpg
    Yüksek işlemci.jpg
    526.5 KB · Hit: 23
  • Yüksek işlemci.jpg
    Yüksek işlemci.jpg
    526.5 KB · Hit: 25

BabaVoss7

80+ Silver
bende boştayken böyle hocam sizdeki pek normal değil bi temiz format daha deneyin bence. eğer sadece steam çok kullanıyorsa ondan kaynaklıda olabilir. çok seçenek var
unknown_2024.11.25-18.22_1.png

Makaroni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hasip İzmirli
Güç Planını dengeli şekilde ayarla...

Top Bottom