Neler Yeni

Sabahları Kahve İçmek Ne Kadar Doğru?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Kahveyi anca çok canım çekerse kahvaltıdan 1 saat sonra içiyorum aç karnına içince çok kötü oluyorum ben
Ne tür kahve içtiğinize bağlı değişir. Eğer sütle seyreltilmiş (latte, cappucino, flat white, mocha) kahve değilse Türk kahvesi, filtre kahve ise mideyi rahatsız edebilir. Çünkü kahvenin biraz asidik bir yapısı vardır.

Sagittarius

80+ Silver
Sizin de bildiğiniz gibi filmlerden oradan buradan şöyle bir ortam mevcut kafamızda:
"Sabah kalktınız. Güneş ışığı kapalı perdenin aşağı kısmından süzülüyor. Havadaki toz partikülleri belli oluyor. Sen de gözlerin kamaşarak uyanıyorsun, üstünde bir güneş.
Kafan hafif sisli. Biraz da şapşallık... Bir kahve iyi gidiyor diyorsun. Şöyle şekersiz, kremasız, keyifli mi keyifli bir sade filtre kahve... Ohh miss! Birden kafeinin vücudunu uyarmasıyla güne hazırsın! "

Geriye sarma efekti vijivijujivjuviı

Sabah uyandığınızda stres hormonu olan kortizol ve savaş ya da kaç hormonu adrenalin top seviyede olur. Kafein kortizol, adrenalin, dopamin ve serotonin arttırıcı özelliği de vardır. Yani şöyle düşünün sabah uyandığınızda top seviyede olan bir şeyi daha da yüklüyorsunuz. Bu %100 olmuş bataryayı hala şarj etmeye çalışmak ile aynı durum. Bu ne kadar mantıksız ise sabah aç karna ilk iş kahve içmek de o kadar mantıksız.
Tabi bu mantıksızlık size göre değişir. Çünkü ben de bugün sabah ilk iş uyanır uyanmaz bir latte içtim. Fakat bunu uyanmak için mi içtim? Hayır. Keyfi.

Soru: Ne için içtiğinin bir önemi yok ki. İçindeki kafein her türlü etki yapar.
Evet doğru. Bunun için şöyle bir cevap verebilirim:
Paranız varsa abi hem normal hem de decaf kahve evinizde bulundurabilirsiniz.

Kahveyi uyandıktan 1 saat sonra için.
Bi b.k olmaz için ben hep içerim

w.mert

80+
fazlası zarar. sabah aç karnına zararlı diye biliyorum.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
2 Günde 1 içerim genelde sabah kalkınca nadiren içerim.

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
Sabah sabah kahve içmek miğde delmezmi bide çok kahve içenlerde diş sararması ve aralıklar oluşmuyor mu?

Alfha13

80+ Silver
Konularından sonra Nescafe içince bir pişmanlık geliyor artık, kendimi suçlu hissediyorum.

S C O

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Savaş Kurtuluş
Discord
G-TheArk#3024
Nerdeyse Her Gün Kahve İçiyorum Çok Şükür Bir Sıkıntı Yaşamadım Da Efendim.

Liara

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Her uyandığında buzzz gibi kola içmek kadar yanlış bir hareket olmasa gerek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,482
Üyeler
164,680
Son üye
geceyol31
Top Bottom