Neler Yeni

Saç dökülmesini önleme

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Halil Çiftci
Saçlarım önlerden açılmaya başladı , arkalardan seyrekleşti önlemek için ne yapabilirim, bir tane serum kullandım ama bir işe yaramadı .

SerhatCC

80+ Bronze
Cildiyeye git önce. Mantar yada bir deri hastalığı var mı diye bakılıyor önce. Daha sonra kan tahlili isteniyor Androgenetik alopesi(erkek tipi saç dökülmesi) için. Orada vitamin mineral tiroit hormonları testosteron ve dht(ki en önemlisi bu) seviyelerine bakılıyor. bir terslik varsa eğer saç dökülmesine sebep olacak orada görüyorlar.

Ama eğer bir sebep yoksa olay genetik ise geriye pek çok seçenek kalmıyor. Ergenlik döneminde artan testosteron, dihidrotestosteronu(dht) arttırıyor. dht artınca bazı saç kökleri buna karşı hassasiyet kazanıyor ve saçlar incelmeye dökülmeye başlıyor.maalesef bu hassasiyet genetik ve erkek tipi dökülme denen şey. Anne tarafından gelen x kromozomunda taşınıyor dayınlar kel ise oradan biraz yorumlayabilirsin.

En İyi Cevap
1
Bende de aynı şey vardı cildiyeye gittim bir sürü ilaç karışımından bir şey yazdı eczaneye gittim değişik değişik ilaçları karıştırdı bilgecan dedenin iksiri gibi bir şey oldu haftada 3 gün saça sürüp 3 saat bekletilecek sonra yıkayabilirsin dedi sen de git belki ilaç yazar

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Halil Çiftci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Baba tarafında var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cildiyeye git önce. Mantar yada bir deri hastalığı var mı diye bakılıyor önce. Daha sonra kan tahlili isteniyor Androgenetik alopesi(erkek tipi saç dökülmesi) için. Orada vitamin mineral tiroit hormonları testosteron ve dht(ki en önemlisi bu) seviyelerine bakılıyor. bir terslik varsa eğer saç dökülmesine sebep olacak orada görüyorlar.

Ama eğer bir sebep yoksa olay genetik ise geriye pek çok seçenek kalmıyor. Ergenlik döneminde artan testosteron, dihidrotestosteronu(dht) arttırıyor. dht artınca bazı saç kökleri buna karşı hassasiyet kazanıyor ve saçlar incelmeye dökülmeye başlıyor.maalesef bu hassasiyet genetik ve erkek tipi dökülme denen şey. Anne tarafından gelen x kromozomunda taşınıyor dayınlar kel ise oradan biraz yorumlayabilirsin.
Teşekkürler gayet açıklayıcı olmuş

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,287
İsim
Ahmet Deniz
Saçlarım önlerden açılmaya başladı , arkalardan seyrekleşti önlemek için ne yapabilirim, bir tane serum kullandım ama bir işe yaramadı .
ya bir tane arkadaşım sarımsak sürüyordu yaramıştı deneyebilirsin, ama bir doktora görün.

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Tufan Hazar Erdoğan
Genetik olması haricinde ; duş alırken suyun sıcaklığı fazla olmasın , her gün saçlarını yıkama , saçlarını aralıklı kısa kestirmeye çalış uzun saç kırılmaya veya dökülmeye eğilimlidir. Keratin takviyesi içeren şampuanlar kullanmanı öneririm. Çok stres yapmamaya da çalış , günümüz de stresten de kaynaklı bu durum oluşabiliyor. Mevsim geçişlerinde de saç dökülmesi artabiliyor.( Kendim de bu durumu ara ara yaşadığım için tecrübelerimden kaynaklı söyledim)

cukumera21

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Hasan Kaya
Bende egzama vardı az biraz döküldü, egzama geçti ama saçlar gelmedi :(

Top Bottom