Saçkıran (Alopesi Areata); daha önce kıl bulunan alanlarda, bir veya daha fazla, yaklaşık olarak bozuk para büyüklüğünde, yuvarlak, düzgün yüzeyli saç dökülmesi olarak ya da başka değişiklik izlenmeyen, yama biçimli saç kaybı olarak karşımıza çıkar.
17 Yaşındayım saçlarımı hep çok severim 2 günde bir yıkarım. Hep uzun olarak kullanırdım zaten saçı bundan yaklaşık 5-6 ay önce ( saçım uzun olduğu için farketmedim ilk zamanlarda ) annemin görmesi ile farkettim saçkıran hastalığını ayrıca fazla umursamadım. Hemen Geçer Kafasindaydim Ama is ciddiye bindi saçımın tam orta taraflarında 1₺ büyüklüğünde saçların hepsi dökülmüştü zaten Hemen Cildiye Doktoruna gidip derdimi anlattım . Kortizonlu iğne vurdu ilk zamanlarda harika etki yarattı. Saçlarım çıkmaya başlamıştı 1 Ay sonra tekrar gidip tekrar vurdurduk ve saçlarım tamamen çıkmıştı ( bu olaylar 4-5 ay sürüyor) Bu hafta yeniden saçımda saçkıran çıkmış büyük ihtimalle yine cildiye yolu göründü öneriniz varmı forumdaki arkadaşlara sormak geldi içimden sarımsak felan denemedim önerilerinizi bekliyorum nasıl geçer bu hastalık ?